Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jupp

22. 7. 2012 23:21
Ach ta funkcni gramotnost,

kterou autorka v jinem blogu tolik postrada u maturantu ("Víte třeba, jaký rozdíl je mezi rozteklou čokoládou a rozpuštěnou?") ..... Nevite, jaky je rozdil mezi mzdou a platem?

Politici - poslanci, senatori, atd - NEMAJI / NEPOBIRAJI mzdu. Mzda se pocita dle odpracovaneho vykonu (casu v praci, zpracovanych kusu, dilo atd) a je tedy variabilni, meni se dle vykonu a delky zuctovaciho obdobi. Politici pobiraji plat + nejake priplatky a nahrady: na uctu jim pristane kazdy mesic stejna castka, a to i kdyz jsou nemocni nebo se rekreuji v litomericke vazebni veznici.

Jinak souhlas.

0 0
možnosti
JI

INDRJA

23. 7. 2012 13:38
Re: Ach ta funkcni gramotnost,

Děkuji za poučení, celý život - a poměrně dlouhý - jsem byla přesvědčena, že obě slova jsou synonymy....

0 0
možnosti
R

rudaz

22. 7. 2012 21:16
Doplnění

Karma. Očekávám diskuzi k zajímavému názoru, zvláště mě zaujala zmínka o bytech OKD (pan Bakala). Kdo si myslíte, že se proti němu zastal nájemníků? Paní Bobošíková - Suverenita-SBB. A protože politika je pro každého, měli by si voliči uvědomit svoji odpovědnost a místo jízdy na chalupu jít v pátek volit. Pokud chtějí změnu(y), volit jen NEparlamentní stranu a zvláště ženu(y).

Potom čekejme radikální změny, kterých současní chlapci a děvčata v Parlamentu a Senátu nejsou schopni. Za dva roky co dokázali, kromě korupčních kauz? Škrtat dovede kde kdo, ale rozhodnout o změně systému a nést za to odpovědnost nedokáže ani jeden z nich. Nevěřte mně to, ověřte si to, napište jim.R^

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

22. 7. 2012 21:10
Tak nám vysvětlete, jako dáma s pedagogickým vzděláním,

jak si představujete výchovný trest pro tu nuznější část obyvatel, která potměšile dala hlasy pravici? Já když přivřu oči, tak zase vidím u našeho kačáku tu věkem zvetšelou krasavici, jak ve svých pěti zubech žmoulá žvanec a přes vodu se nese její moudro, "No přece nedám hlas komoušům". No tak nedala, no Bóže. Jenže to budou tací, jako ona, na kom se pravičáci vyřádí. To se Vám zdá nespravedlivé?

1 1
možnosti
  • Počet článků 376
  • Celková karma 12,31
  • Průměrná čtenost 1896x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy