Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

semelik

12. 11. 2011 11:28
k tomu Arceloru Mittal - slyšeli jsme jenom masivní reklamu

o tom, že "nám" za miliardu kamsi instalovali další filtry a tím snížili produkci čehosi do vzduchu o hromadu tun ročně. Hurá - děkujeme.

.

Nikde ovšem nezaznělo - když se jim to tak úžasně podařilo pomocí látkových filtrů nebo čeho to - kolik toho svinstva vypouštějí včil. Podle mě by to pro hodně lidí bylo mnohem zajímavější číslo, než to, kolik toho vypouštět přestali.

0 0
možnosti
RP

007Ráďa

11. 11. 2011 20:06
fajne

Fajné-leč postrádám zmínku o bezohledných sousedech. Osobně nevěřím, že největší znečištění na Ostravsku dělají 2 fabriky. Řekl bych, že je to spíš taková nafouknutá bublina pro obyčejného českého člověka, něco, za co je možné se schovat, jen říká: "To ne já, to ten druhý mi tady čoudí. Já jsem jen oběť místa ve kterém žiju."

Komíny fabrik jsou vysoké tak, že rozšiřují ten svůj "sajrajt" v úplně jiné výšce než komíny rodinných domů. Popílek se tak rozprostře na obrovský prostor a není tak obtěžující jako to, co leze z komína souseda.

Stačí se jen podívat do zástavby Rd. Určitě tam víceméně neuvidíte a neucítíte smrad z Vítkovic nebo Mittalu, ale 100% to, co vychází od souseda - pálené listí, komunální odpad, plasty a další věci, které do klasického kotle nepatří. Určitě popílek, který máte na autě je z větší části od sousedů, než od Mitallu nebo Vítkovic.

Neříkám, že tyhle fabriky jsou bez viny, ale myslím, že větší vinu má obyčejný český člověk

0 0
možnosti
RP

007Ráďa

11. 11. 2011 20:17
Re: fajne

omlouvám se - ve Vašem článku Ostravu nedáme, zničíme si ji sami!!! je to popsáno taky.

0 0
možnosti
MM

myskamiki

26. 10. 2011 13:44
pani profesorko,

mozna ten napad s MHD zadarmo neni spatny. Protoze jak si vysvetlit, ze je tu i po znacnem omezeni prumyslu spatny vzduch? Jedine co se zvysilo je doprava a to znacne. Spalovanim vznika oblibeny plyn nasich "ekologu" CO2 a ten zpusobuje sklenikovy efekt. Takze bych spis rekl, ze se tu dusime kvuli tomu, ze si sami udelame sklenik, aby nam ten smradek nikam neunikal.

Ja bych musel byt uz tesne nad hrobem, nebot jsem jesle a skolku absoluvoval uprostred Vitkovic. A ejhle, krom kuracke bronchitidy, za kterou si muzu sam, jsem minimalne nemocen, spise vubec. Obdobne vetsina vrstevniku. To same rodice, oba Ostravaci. Ja bych musel mit astma, rakovinu a pulku lekarskeho atlasu, kdyby to byla pravda.

P.S. narazil jsem na Vas v Ostravskych prichodem od R. Lipuse, tak jsem se chlubil, ze jste me v prvaku ucila ;-)

Zdravi Petr Michna BP1.A. AHOL - toto leti :)))

0 0
možnosti
RK

semelik

12. 11. 2011 11:24
vážený, nápad hradit cokoliv Dopravnímu podniku

z veřejných peněz je nebetyčná blbost - naštěstí už na to přišli i městští zastupitelé.

Městskou dopravou totiž jezdí ti, co mají šalinkarty - těch se sleva netýkala, jak moudře rozhodlo městské zastupitelstvo.

Potom ti, co si koupí jeden lístek za týden - že by se nějak masivně nahrnuli další, když po dojetí autem kamkoliv zjistí, že mohli jet zdarma mnohdy špinavou tramvají, případně si tam nechat od někoho "odklonit" šrajtofli se asi s úspěchem tvrdit nedá.

No a pak velká skupina těch, co jezdí, ale neplatí, protože na to buď nemají a není jim co vzít nebo se jim revizoři obloukem vyhýbají - těch jenom přibude, hlavně pokud je venku zima.

A malá skupinka těch, co jezdí zadarmo a mají to jako adrenalinový sport je jenom ochuzena o ten adrenalin.

0 0
možnosti
  • Počet článků 376
  • Celková karma 13,71
  • Průměrná čtenost 1897x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy