Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

;-D A co chcete anarchii? Každá společnost přežila díky tomu, že měla řád. Až si každý bude dělat co se mu libí, tak půjdeme do kytek. 

Neuznávám styl, že se vše musí podřídit dítěti. Naopak, dítě se musí podřídit řádu.

0 0
možnosti

"Polední klid" jsme mívali i na dětských táborech, i těch zimních lyžařských. Ono to má něco do sebe.

Děti v MŠ přece nemusejí spát, ale mají v klidu odpočívat a nerušit ostatní, které si potřebují i zdřímnout. Pokud jsou učitelky rozumné a děti schopné si třeba u stolku kreslit, budiž, neměl by to být problém. Ale pokud je "nespavců" víc a odmítají se ukáznit, holt pak nemohou být žádné výjimky.

Mimochodem, jsem přesvědčena, že úřad omdbusmana začíná řešit ptákoviny; matka se mohla v klidu domluvit s učitelkami ve školce, pokud toho ovšem je schopna. Ale neznám ji, možná to umí, ale učitelku jenom lidsky "nemusí".

3 0
možnosti
Foto

Pamatuji si,když jsem chodila já do školky, že jsme si nemohli ani špitat s vedle ležícím kamarádem. To jsme pak museli jít klečet do kouta- tenkrát se s tím nikdo nemazal.

  Nenutila bych děti spát,ale zklidnit je- žádné pobíhání, poskakování, řvaní- některé děti jsou zvyklé po obědě odpočívat, a kdyby tam pobíhalo pět nespavců,také by to nebylo v pořádku.

  U ve školce, kam chodily moje děti, se dvě hodiny spát nemuselo- hodinu se pouze odpočívalo, četla se jim pohádka, mohly si potichu špitat- anebo jít ke stolečku a kreslit si.

2 0
možnosti
Foto

Nutit spát a nutit ležet je rozdíl. Některé učitelky ve školce děti opravdu nutí spát, trvají na tom, aby tento fyziologický pochod prostě nastal - zní to hloupě, že? Je kompromisem, pokud si dítě lehne (i když moc nechce), ale zároveň ho učitelka nenutí mít zavřené oči a nehýbat se. Je to dohoda. Doma je to jiné, tam platí přirozené následky - nechceš spát? OK, ale tohle je moje chvilka a ty si hraj sám, jo? Ve školce to nejde, učitelka musí mít dítě na očích, proto to ležení akceptuji (nejsou-li peníze na zvláštní učitelku, co by hlídala děti - nespavce), ale rozkázat spaní - to je snad pod důstojnost učitelky. :-)

0 0
možnosti

no ve skutecnosti ve vetsich sidlistnich skolkach by to slo. Ale pani ucitelky chteji mi klid na kaficko a probrani novych dilu serialu. Kdysi jsem dorazil do nasi skolky na brigadu na zahradu. Pani ucitelky tlachaly ve tride, kde deti nebyly a ja makal na zahrade. Uz jsem tam na brigadu nikdy nesel.

0 1
možnosti

Blbiny to nejsou. Me deti, kdyz nastupovaly do skolky, jedly priborem. Ve skolce nemohly. Je pravda, ze spat nemusely, stacilo se uklidnit. Ale vite, co pro dite je hodinu dve lezet a nerusit? To je strasne dlouha doba. V mem rodnem meste ucitelky nutily chodit po spani na WC bose - deti nachladly, zustaly doma a ve skolce byl klid. Muj syn mel naopak problem s pani ucitelkou takoveho rozsahu, ze jsme prali povleceni, ackoliv doma toto nedelal. Skolky ziji 40 let zpet. Nelze prijit s ditetem po pul devate, i kdyz rodic chodi do prace treba na desatou. Naopak od ctyr hodin si deti uz nemohly hrat a musely si u stolecku jen kreslit. To aby nezdrzovaly pani ucitelku pred odchodem domu tim, ze by musely hracky uklizet. A uplne posledni vec - prispevky SRPS - v nasi skolce rozhodli, ze pokud tam ma rodic vice deti, tak plati jen jednou. To, ze se z toho platily darky na Mikulase, Velikonoce, pripadne divadlo, a dve deti mely tedy dvojnasobnou spotrebu, to nikoho nezajimalo. Asi proto, ze tam jedna pani ucitelka mela dve deti. A dokonce si rodice odhlasovali, ze penize nekomu, kdo se odstehoval, se vracet nebudou, i kdyz to byly ve skutecnosti penize tech rodicu - SRPS nemelo zadnou pravni subjektivitu.

3 0
možnosti

To náhodou vůbec blbina není - prolbém s tím má nemalé procento dětí i maminek. Příklad: dítě prostě není zvyklé po obědě spát - ovšem učitelka ho nutí ležet v postýlce. Dítě je naštvané a pomalu začíná mít k učitelce negativní vztah. Někdy - v tichu a klidu i usne - ovšem většinou až na konci "spací" doby - takže je vzbuzeno po 10-15 minutách spánku, z toho nejhlubšího - a malé dítě začne brečet,je protivné, nekomunikuje s učitlekou ani s dětmi, je na ně naštvané. Děti to vycítí - a přestanou s sním chtít hrát -  časem se stává outsiderem. Důsledek - dítě přestane chtít chodit do školky, celá ráno probrečí, dostaví se psychosomatické nemoci, rodič to nakonec musí řešit s pomocí psychologa... to popisuju tři konkrétní příklady ze svého okolí (mám čtyři vnoučata a ty mají dost kamarádů :-))... Nebylo by lepší, aby těmhle nespavcům dala učitelka obázkovou knížku nebo papír a tužku s tím, že musí být potichu a nerušit ostatní? Takhle se to alespoň děje ve kšolkách, kde mají k dětem vstřícný přístup

3 4
možnosti

Ne nebylo, ať si zvykají na režim. A jestli je dítě naštvané, tak jeho problém.

4 3
možnosti
  • Počet článků 372
  • Celková karma 18,94
  • Průměrná čtenost 1907x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda.