Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kinks

11. 5. 2010 20:25
Není jen černá a bílá

Dobrý den,

zkusím Vám vyvrátit některé věci.

Tak nejprve - studium dva dny v týdnu se opravdu dá, ale jen někdy a jen někde. V Brně na MU se každý dělá student sám svůj rozvrh. Dostane seznam seminářů, a může si zapsat kterýkoli (do limitu kapacity). Kdo je rychlý, má semináře třeba celé úterý od 7:40 do 19:30, a pak celý týden volno. Kdo nemá to štěstí, má každý den něco.

Co se týká povinnosti přednášek - ty naštěstí jsou opravdu dobrovolné a myslím si, že je to dobře. Dnešní touha po absolutní spravedlnosti nedovoluje "zvýhodnit" známé tváře z přednášek. Bohužel, bohudík.

No a že kvalita dnešních přednášejících je horší než dříve? Nene, je pořád stejná. Přeci jen, uběhlo jen 20 let, takže tehdejší čtyřicátníci jsou dnes zasloužilí pánové, profesoři, kteří dnes neučí Marxismus-Leninismus, ale nějakou moderní vědu. Ale dorůstají mladí, nepoznamenaní dřívější dobou, zcestovalí po Evropě a zbytku světa, kteří se snaží přinášet nové věci, a podle mého názoru dobré.

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

5. 11. 2009 0:32
Poznámka

Pokud jste nestudovala přírodní nebo technické vědy, tak bylo studium, byť pořádné a těžké pouze pro kočku. Dějiny, ekonomika a všechny společenské vědy byli pseudovědy a můžete ten diplom hodit do koše. Nemluvě o počítačích v 60 a 70 letech. Mohl bych vám o tom šoku který jsem dostal  na německých a jiných západních universitách napsat romány.

0 0
možnosti
JI

INDRJA

5. 11. 2009 18:13
Re: Poznámka

Studovala jsem jazyky a ty se mluví stále stejně. Morfologie a syntax se zas tak nezměnila na literaturu jsem měla spoustu "osvícenců" později vyhozených - já jsem to ještě stihla!!!

Ale na IVT vzpomínám s úsměvem - jak jsme vyráběli programy a na počítač nás vzali na exkurzi do I centra. Jnak na fakultě žádný nebyl :-)

0 0
možnosti
M

milanalois

4. 11. 2009 23:11
Nesmíte brát vážně vše, co je v novinách.

Zatímco nacisté české vysoké školy jednoduše zavřeli, eurohujeři na to jdou fikaněji: snaží se všechny české vysokoškoláky zesměšnit a znevěrohodnit. Případ plzeňské fakulty je jen dobrý využitím příležitosti - proto ta šílená každodenní kampaň česky psaných médií v německých rukou.

Ani o Chartě 77 nebylo za komunistů napsáno tolik štvavých článků jako o plzeňské univerzitě za posledních 6 týdnů.

0 0
možnosti
P

PetrBrno

4. 11. 2009 22:23
Ale no tak souško učitelko.

Taky nemůžete těm "dětem" na gymplu všechno věřit. Ten "volný " režim na VŠ je pouze pro vyvolené. Normální smrtelník se musí sakra snažit aby prošel se ctí. Je možný že některý student odjede do školy v úterý a ve čtvrtek už je doma, nevěřím ale že je to běžná praxe, možná se to stane náhodně, ale někdo už za tim vidí pravidelnost, případně ten dotyčný doopravdy studuje tímto způsobem, jenže skončí už v prváku, protože profesoři jsou dost ješitní a dbají na to aby jejich přednášky byly vyslyšeny. Pokud jde o práva, to je sakra těžký obor. A to i v Plzni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 376
  • Celková karma 13,89
  • Průměrná čtenost 1897x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy