Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

blastula

25. 9. 2009 0:33
Nakonec mi to nedá.

Hodně jsem přemýšlela, jestli citovat jednoho svého  německého známého, ale asi ano..Zamlada to byl opravdu krásný chlap,v  době pracovní aktivity byl i" velké zvíře", měl ve firmě na povel stovky lidí a pracovně  trávil dlouhá léta různě  po světě- zdaleka tedy nebyl a není  žádná primitivní socka..Jednou jsem řešila, že to " tohle tričko je blbý" a on se tak otcovsky podíval, mávl rukou a povídá. "Prosímtě, vždyť to je tak jedno.  takovéhle věci  nehrají v životě žádnou roli. Víš ,po tom, co  všechno jsem viděl v Kongu, Číně, ale i jinde, hodně jsem toho přehodnotil, dneska spoustu věcí vidím už úplně jinak než dřív." A když to tak vezmu,  on má pravdu.

Tak že  ten  špek nebo ponožky v sandálech tolik neprožívejte. I když to vypadá blbě, jakou to má v životě hodnotu? Co když už příští rok budou právě  ponožky  v sandálech IN!?

0 0
možnosti
VV

Věstonická Venuše

24. 9. 2009 19:35
Dívám se na vaše foto,

je tam postarší paní s blonďatým přelivem,v růžové košilce, ,přes kterou  má přehozenou bílou bundičku.Ta paní má nervní pohled,propadlé tváře,krk zdá se vychrtlý -límec košile odstává. Ta paní nevypadá šťastně, i když evidentně nemá nadváhu . Proč ??? Není to tím,že s jejím vkusem to není žádná výhra ,že hubená je kvůli poruše příjmu potravy, nebo zvýšené činnosti štítné žlázy ???...Třeba ne, ale měla by vědět, že každý na okolí NĚJAK působí a ona na mne působí takto. Ale někomu se může MOC líbit. Tak to je a je to tak správně,,,,,

0 0
možnosti
W

Wendolene

24. 9. 2009 17:54
Na druhe strane...aspon v necem Cesi dohaneji Americany

Cesi jsou ted tlustejsi, hlavne Cesky, namyslenejsi, a obleceni desne, stejne jako Americane. Gumove sandaly, crocs, ponozky, upocena kosile s kratkym rukavem u panu, u mladych muzu moda dle americkeho cernosskeho gheta - tj. ksiltovky obracene dozadu ci stranou, nejmene o pet cisel vetsi tricko a rifle, spadajici kamsi pod zadek, ukazujici barevne spodni pradlo. Opravdu lahudka. Pote ceske zeny - tenisky, bokovky, ktere konci tesne, tesne kdesi v mistech, ktera by nemela byt videna, speky ci ostre panevni kosti vykukujici z tech kalhot, tanga koukajici z kalhot, prilis tesna tricka u baculek, opet speky valici se z onech mist, prilis mnoho piercingu a tetovani, to je vse nyni moderni.

Vse k videni na ceskych ulicich. Skoro si nekdy rikam , zlaty komunismus a seda uniformita, ale strizlivost. Drive lide nemeli tak velke sebevedomi nebo spis drzost nosit podobne veci, dnes ano. A tak konecne Cesi dohaneji Americany. Bohuzel je to v mode a baculatosti.

0 0
možnosti
MP

admiral666

25. 9. 2009 0:20
Re: Na druhe strane...aspon v necem Cesi dohaneji Americany

Nikdy jsem si nemyslel, ze budu s Wendolene souhlasit, zejmena pak, ze tato pozitivne ohodnoti sed meho milovaneho socialismu.

0 0
možnosti
JI

INDRJA

24. 9. 2009 17:50
Díky za názory

Milí lidičkové, jsem potěšená, že jsem rozpoutala takovou smršť. Noste si, co chcete, ale počítejte s tím, že někomu můžete být k smíchu, jiný vás třeba polituje. Já jen napsala svůj názor. A opravdu mě mrzí, že nás ve světě prezentují jako špatně oblékaný národ, který na sebe nedbá. Asi opavdu dbáme víc na napapané bříško než na, čím ho zakryjeme. Škoda, jde přece obojí. A spousta mladých holek a kluků to umí a přidává se k nim stále více starších dam. Na ně je radost se podívat. Chtěla jsem jen říct, že i poněkud rozlehlejší člověk může být k pokoukání a naopak pěkný člověk za sebe může udělat (třeba s těmi sandály s ponožkami k obleku) pěkného strašáka.

Díky za odpovědi a názory :-):-):-)

0 0
možnosti
HF

herdekflek

24. 9. 2009 17:21
Žvásty....

Vkus je relativní. Zcela. Líbí se mi tyto radikální odsudky. Ať si každý chodí v tom, co se mu líbí. Hlavně aby byl čistý a nesmrděl. Móda je jen nablblý byznys, škoda, že to nechápete.

0 0
možnosti
JI

INDRJA

24. 9. 2009 17:37
Re: Žvásty....

Chápu vás a souhlasím, ale jen do jisté míry. Diktátu módy nepodléhám, ale v pohorkách bych do divadla nešla. Znovu opakuji: sandále vznikly, abychom se v teple nemuseli pařit v botách. K čemu do nich ponožky... A kapuce hluboko do čela při šestadvaceti ve stínu jen proto, že se chci odlišovat.... totéž. A myslím, že většinu lidí trápí vlastní špeky, proč koukat na cizí. 

Takže určité normy platily, platí a platit budou:-/

0 0
možnosti
K

kevinbb

24. 9. 2009 16:56
A dalsi vec.

Moda je nekdy absolutne nelogicka.

Treba v lete kdyz si vemu na sebe kratasy tak chci kratky kalhoty a ne kalhoty do puli lytek a nebo kolen, k cemu, protoze to je zrovna In? Podle me je to blbost. Samozrejme, ze tohle se vice tyka muzske casti nez zenske.

V lete kdyz je tricet stupnu tak chci na sobe mit co nejmin obleceni a ne abych se paril v necem co je zrovna v mode.

Takze kdyz potkate nekoho opravdu s kratkyma kalhotama a ne polokratkyma, tak ho take osocite, ze jste typicky cechacek? 

0 0
možnosti
JI

INDRJA

24. 9. 2009 17:39
Re: A dalsi vec.

Určitě ne, ale ohlédnu se za ním, bude-li mít ke kraťasům ony ponožky v sandálech. Jinak mi to bude šuma fuk, nebude-li páchnout  a nepokape z něj špína:-)

0 0
možnosti
B

blastula

24. 9. 2009 16:43
Téma x-té kategorie

Být krásně, vkusně  i pohodlně oblečení je vždycky pěkné, bez diskuse.Ovšem mám dojem, že jsou podstatnější věci, než přetékající špek, či nevhodně kombinované hadry.Některé kreace mě také přivádějí k údivu, ale daleko víc mě zajímá, jaký dotyčný člověk je. Ne ve srovnání s  nějakým jiným národem- nevím, proč by se mělo pořád tohle sebemrskačství pěstovat. A pokud je takový člověk povahově fain, bude mi úplně jedno, když si navleče krinolínu a k  ní  nazuje  třeba kanady

0 0
možnosti
HF

herdekflek

24. 9. 2009 17:21
Re: Téma x-té kategorie

R^

0 0
možnosti
J

jedna

24. 9. 2009 16:17
vkus ?

Chápu, dnešní mládež se obléká hnusně, ale na Američany, co do nevkusu nemáme. Souhlasím že trička nad pupek nejsou zrovna to nej, ale můžeme těm tlustým holkám jen závidět. Ony mají totiž to, co vaší i částečně mojí generaci chybí. Bezbřehé sebevědomí.Nás vychováli ve filozofii, že nejsme prostě nikdy dost dobré a jedinec má cenu jen jako součást celku. Co z toho máte, že si kontrolujete před odcodem z domova tričko, jestli vám nekouká špek, když u přijímacího pohovoru do zaměstnání vás taková špekatá nevkusná holka třikrát přeskočí. Ona má totiž ono bezbřehé sebědomí, které nekončí jen u bokovek. zatím co vy rozpačitě koktáte že se vynasnažíte, ona zaměstnavateli slíbí i to, co neumí, protože je přesvědčená o své jedinečnosti a dokonalosti, smutné že. Kde má také mládež brát vkus, když jediným zdrojem kultury je 24 kanálů TV trapnlé laciné šou a primitivní hvězdičky šoubyznysu, ale to sebvědomí jim můžeme jen závidět.

0 0
možnosti
P

Peťulák2

24. 9. 2009 16:11
Igelitky

Stačí mi se pobavit jednoho dílu amerického seriálu, kde hrdina nákup táhne v papírových pytlích, které musí držet jak mimino, protože nemají ucha, takže toho unese celkem málo, pak mu to spadne nebo se to protrhne. V tu chvíli velebím naše igelitky, které nás nenutí hned ji vyhodit, ale naopak poskládat do malého čtverečku, vložit do kabelky a ve chvilce potřeby moci znovu použít. Taky jakmile začne pršet, tak nehrozí, že vám taška rozmokne :)

0 0
možnosti
PB

bruins

24. 9. 2009 15:50
Penize

Z casti v tom jiste bude ceska 'tradice a vychova', ale dost velky vliv na to bude mit financni situace vetsiny Cechu. Platy tady jsou mensi nez na zapad od nas a to stejne obleceni je tady i 2x drazsi. Je pak logicke, ze American s prumernym platem cca 50 000 Kc si mnohem radeji koupi slusne triko/kosili za 600 Kc, nez aby si Cech s prumernym platem cca 20 000 Kc, koupil to stejne triko/kosili, ktere se u nas prodava za 1500-2000Kc. Ale at si nosi kdo chce co, chce, kdo jsme, aby jsme soudili nekoho jineho, pokud to nejak nezasahuje do mych prav, tak je mi fuk, jestli ma pan vedle u pokladny ponozky v sandalech nebo 40 leta pani za mnou triko s Bugs Bunnym.

0 0
možnosti
HF

herdekflek

24. 9. 2009 17:23
Re: Penize

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 376
  • Celková karma 13,89
  • Průměrná čtenost 1897x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy