Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Proč jezdit do českých lázní, když třeba v nečeských horách nebo u moře pobyt udělá totéž?

 Stojí to dnes třeba i méně méně, je to zájezd mnohem prestižnější a jsou to obvykle oblasti, kde je pěkně desítky kilometrů daleko.

Ne jak u obvyklých malých českých lázní, kde je 500 metrů daleko od lázeňského areálu běžná dálnice, běžný průmysl, běžný život, běžné znečištění......

0 0
možnosti
JD

J54a42n 19D78r22t45i71n20a

12. 7. 2013 18:40

Chtěl jsem jet jako samoplátce do lázní s manželkou která má astma. Vybrali jsem si Karlovu studánku kde je opravdu nádherně a kde manželka už jeden pobyt (placené alespoň procedury) absolvovala. Ale když jsem zjistil cenu pobytu, rychle jsem tento nápad zavrhl. Lékařka nám pak doporučila pobyt buď u moře nebo ve vysokých horách. Strávili jsme nádherný čas v Italských dolomitech - rodinný hotýlek (polopenze) ve výšce 2300 m, část pobytu potom ještě na Jadranu. Cena téhle akce byla nižší než cena lázeňského pobytu v Karlově studánce. A to mi opravdu připadá divné.

2 1
možnosti
JD

J34a52n 62D40r84t38i61n44a

12. 7. 2013 18:44

Ještě radu těm co do Karlovy studánky pojedou. Pokud budete chtít chodit na výlety (což není žádný problém, procedury Vám ochotně načasují), tak si v žádném případě neberte plnou penzi. Jídlo je v Karlově studánce docela dobré, ale balíčky které jsme dostávali místo oběda (to když jsme šli na výlet) by měl občas problém sníst i pes.

0 2
možnosti
Foto

Vážení diskutující. Současnou destrukci lázeňské léčby zavinil nyní již exministr Heger vydáním nové vyhlášky, která určuje indikační seznam lázeňské léčby a délku pobytu. Tzv. křížkové lázně /tedy plně hrazené ZP/ se poskytují prakticky pouze jednou na jednu nemoc, i když má chronický charakter. Další opakování je možné dle přesných indikačních parametrů, které jsou ve vyhlášce popsány.

Na jedné straně měla vyhláška za účel omezení "léčby" tzv. "lázeňských povalečů", kterým dohromady nic nebylo a lázněmi si kompensovali sexuální abstinenci. Bohužel její navrhovatel vylil s vaničkou i dítě, neboť tento přístup postihl i opravdu nemocné, kteří z balneoterapie profitovali a jejichž návrat do práce se láznemi urychlil. To, že nastane destrukce i dalších služeb na lázně napojených /pensiony, restaurace, kavárny atd./ bylo celkem zřejmé. 

Z toho plyne poučení pro budoucnost, aby se pacienti velmi zajímali o toky peněz ve zdravotnictví, šmahem neodsuzovali lékaře, kteří poukazují na zmetkové vyhlášky MZ. Jen tak je možné nenechat sebou vláčet, jak to exministr heger předvedl.

6 3
možnosti
ZK

Z19d94e71n37a 31K59o92č14í

12. 7. 2013 21:43

Jestli to spíš nebude tím, že zdravotní pojišťovny prožraly vybrané pojistné a nemají peníze ani na běžnou léčbu, natož pak na lázně. Hégr tu praxi zdravotních pojišťoven, které nikomu nic nechtěly dát, pouze zlegalizoval. !!

1 1
možnosti
Foto

Pokud bude více lidí jako vy, tak lázně budou prosperovat. Pokud lidé budou raději utrácet za benzin, tabák a alkohol, tak zkrachují. Tak to prostě funguje v každém odvětví a zachraňovat je subvencemi by byl holý nesmysl.

3 0
možnosti
VH

Krásně a nostalgicky jste popsala onu dobu, kdy lázně kvetly.  Mám je drobný dotaz: ony byly v těch nostalgických dobách "na poukaz"?

1 0
možnosti

Bývaly doby, kdy lidé chápali, že jejich zdraví je především jejich problém.

1 0
možnosti
PK

S čistým mediánovým platem anebo desetitisícovým důchodem Vám na lázně nemůže zbývat. Musíte jíst, bydlet, léčit se (doma). Navíc nemocní nebo staří lidé mají zpravidla hlouběji do kapsy než průměr. Jedna věc je ale obsadit lázně wellnesem pro manažery a druhá zda se do lázní dostanou opravdu ti potřební.

2 0
možnosti
VH

Můj dchod není mediánem mzdy. Manželčin už vůbec ne. Do lázní - pokud bychom měli zájem - v pohodě.

1 4
možnosti
AT

Křížkové lázně téměř neexistují, ani po druhé operaci páteře jsem se nechytal. Lázně jsou jen pro bohaté...

4 2
možnosti
ZK

Z76d90e78n65a 83K70o24č71í

12. 7. 2013 21:50

Já jsem si zaplatila pobyt v Karlových Varech. Ubytování a strava OK, ale ty procedury - děs a hrůza.  Nechápu, že někdo to může nazývat léčebnou kůrou s blahodárným vlivem. Zkusila jsem jako samoplátce  ještě Třeboň a Bohdaneč .......  a bylo to úplně stejný. ;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 372
  • Celková karma 19,15
  • Průměrná čtenost 1907x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda.