Diskuse

Daruj dětem...

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HM

H27a94n30a 56M61á52r16o19v97á

17. 12. 2013 18:24

Také jsem se dívala na takové akce, ale bylo už docela pozdě a "levnější" dárky v hodnotě několika set korun, v naprosté většině přání malých dětí, byly už rozebrány a zůstaly ty pro děti cca 13+. Konstatovala jsem dva postřehy: docela mě překvapila náročnost dětí; ne že si přejí vlastní mobil, ale musí to být smartphone v řádu tisíců korun; když nějaká součást oblečení, třeba sportovní boty, tak přímo originál Adidas, Nike a podobně.  Nekupovala jsem značkové oblečení a obutí ani vlastnímu dítěti a tyhle striktní požadavky na dárce mi připadají poněkud nepatřičné. Další, co mě napadlo, bylo, že by možná nebylo od věci umožnit dárcům  na dražší dárky (třeba kolo) se skládat; pětistovku by asi dal ledaskdo ale tisíce si každý nemůže dovolit.

1 0
možnosti
MS

Na takové výzvy mám jedinou odpověď. NESNÁŠÍM DĚTI. JÓ pokud by mne neobtěžovaly hlukem a to NIKDY, možná bych se zamyslela.

0 0
možnosti
MS

Každý jsme nějak uchýlní. :-P

0 0
možnosti
Foto

má žena dostala z práce seznam dětí se jmény, věkem a přáním k vánocům. div u toho nebrečela. těm co bylo už nad deset a co chtěli mobil, počítač a tak, tak to jsme přelétli pohledem, ale byli zde dvou, tří až pětiletí prckové, co si přáli sněhule, růžový kabátek, plyšového pejska ....  Systém fungoval tak, že dárek koupíte, zabalíte a odevzdáte na smluveném místě se jménem dítěte a místem kde se nachází. Myslím že to není správné takhle od lidí ,,citově vymáhat" dárky pro děti. Neměl by se o to starat stát? na druhou stranu se těžce odolá, když mám doma jeden a půl ročního prcka a když si představím, že takovýhle mrňata jsou někde sami , tak je to hrozné. Hned bych si jednoho adoptoval. to však problém nevyřeší. Myslím že máte pravdu, energie na pomoc dětí by se neměla zaměřovat na věcné dary ale na opravdovou rodinu

0 0
možnosti
  • Počet článků 372
  • Celková karma 19,15
  • Průměrná čtenost 1907x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda.