Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Forrrest

10. 1. 2010 5:32
Naprostá hloupost

Na sportovce ty závody nikdo nikdy nějak zvlášť neřešil (mluvím z vlastní zkušenosti).

Je naopak dobré, když dítě začne aktivně sportovat v takto nízkém věku - vytvoří se dobrý základ pro budoucí aktivní život. Harmonie těla a ducha;-)R^

0 0
možnosti
JJ

tenkdomacas

9. 1. 2010 23:55
mám vnuka,který chodí do 1. třídy.

Od 4 let chodil na fotbal,který ho nesmírně bavil Ale čím déle tam chodil, zjistil,že jeho výkonost je tak na chvostu.V dubnu loňského roku přišel,neboť si toho sám všiml a už nechtěl na fotbal,ale nějak ho zaujala atletika.Tak teď chodí běhat na Duklu,kde mají i trenéra a je velice spokojený a my taky.Dělá sport,který ho baví a my z něj nechceme mít profesionálního sportovce.Smysl je splněn,t.j. kluk se pořádně hejbe 3x týdně a ač je tam ůplně nejmladší,nemá zas tak nejhorší výsledky.Ve škole je také dobrý a jestli se rozhodne,že už ho to nebaví,tak teď ještě hraje ve škole florbal. On se vždycky nějaký sport najde,kde se může vyblbnout.Ale co je důležité,že ve fotbale získal návyky,jako kázeň a tak nedělá ve škole bordel.

0 0
možnosti
S

sucharda

9. 1. 2010 21:30
Další příště,...

.... tedy jde mi o celkový rozvoj dítěle,možnost provádění cvičení na páteř a podobně,

a potom zapojení do výkonnostního,špičky pak i vrcholového sportu,naučit se režim dne  s výhledem na VŠ. Ze stovek mých žáků bych poskládal veškeré lékařské obory

(i žákyň),právníky,trenéry,učitele, i veř.činitele.Také bylo mnoho ligových hráčů,ček

i reprezentantů. S většinou jsem ve styku. Dřív se ale ještě cvičilo v ZRTV,a kromě sportu neměli děti co dělat,žádné sezení u komplu. Jsem zvědav kdo z učitelů zvedne ruku proti tomu novému "zeleninovému hnutí" za 73 mega s nějakou lobby...

Hlavně ještě ihned na školách zakázat folkorbal,nic jiného se děti nenaučí...

0 0
možnosti
WS

wandering star

9. 1. 2010 19:07
Tělocvik ve škole?

Ano, ale ne mezi vyučováním (ideální je odpoledne), s možností se osprchovat, s výběrem sportovních odvětví (proč má někdo, koho baví atletika, hrát vybíjenou?), a NEPOVINNÝ. Je nesmysl, aby známka z tělocviku měla na vysvědčení stejnou váhu jako z matematiky.

0 0
možnosti
JN

Cynyc

9. 1. 2010 23:53
Re: Tělocvik ve škole?

Rozhodně. Povinný tělocvik je přežitek z dob, kdy si stát vychovával vojáky. Většina dětí si ráda zasportuje tak jako tak. Za celý proces svého vzdělávání jsem neviděl větší teror, než když tělocvikáři týrali a zesměšňovali sportovně nenadané a především nemotivované děti (zpravidla velice chytré) před ostatními.

0 0
možnosti
ZH

zdenda.h

9. 1. 2010 14:36
V podstatě souhla

Fotografoval jsem dva turnaje fotbalových přípravek a neměl jsem z toho vůbec dobrý pocit:-(. Nejdřív předzápasové hecování, připomínající přípravu na gladiátorský boj na život a smrt;-€, potom zápas - ječící rodiče (povetšinou čky) a hlavně - skryté fauly: dítě se dívá na rozhodčího a za jeho zády v lepším případě tahá soupeře za dres, v horším jej rovnou kopne...:-P Tohle přece někdo ty děti musel naučit, ne? Při gólu divadlo jako v lize mistrů... Na druhou stranu je třeba vzít v potaz alespoň nějakou snahu dělat nějaký sport naplno. Ke drogám je odtud cesta mnohem delší, než při nudě... Dávám karmu.R^

0 0
možnosti
S

sucharda

9. 1. 2010 9:11
Pokračování

Naše Platforma navrhuje,aby byl od 1.do 4.či 5.třídy smysluplný tělocvik 2x týdně po 90 min s nejlepšími tělocvikáři,možno i s asistentem,s lék.kontrolou jako dříve tak,aby se děti naučili obratnosti a rychlosti a základům  her.Poté by byl TV již nepovinný,většina dětí by mohla jit do oddílů,(tam se bohužel platí),ostatní by mohly chodit do šk.kroužků,za cca 1/2 poplatek jako v oddílech,a kdo nechce sportovat(třeba cvičí jógu)nemusí.To platí dále i pro SŠ a VŠ.

Ušetřilo vy se spoustu peněz na platy učitelů,více dětí by se zapojilo do výkonnostního sportu,a teprve pak do vrcholového.

Dnes si rodiče myslí,když se děti 2x týdně ve škole batolí TV,že sportují a tu obezitu nevyřeší primitivní návrh"ministerského hmyzu" o ovoci a zelenině za 73 mega.

Za to by měl tento hmyz dostat padáka a kriminál.. a pos-ranci co to schválili totéž.

Je to napsáno jak to je. a diskuze možná na : kozojet@seznam.cz

0 0
možnosti
S

sucharda

9. 1. 2010 9:02
Díky za přihrávku na smeč

Vážená paní učitelko,

v mnohém s Vámi ohledně vrch.sportu mládeže souhlasím,myslím si,že to však není hlavní škodná ,pro mládež,co se týká sportu.

Tou hlavní škodnou je školní tělocvik,tak,jak je u nás provozován,to batolení,hraní folklorbalu ,a také místo sportu vycházky.Nakonec se děti nic nenaučí,pro ty talentované je to ztráta času,pro ty nemehla je to trauma a od puberty je to většinou,zvláště pro namalované slečny vynucování.

Navíc to stojí cca 8% nákladů ve školách,na platy učitelů.

Zvláště od 1.do 4.třídy "pančetelky",jak děti říkají sportu nerozumí,45 min.Tv s 25 dětmi není ani za zahřátí,stejně se nesmí zpotit,není se kde umýt,jako u nás,ve sprchách je sklad školy.-Pokračování :

0 0
možnosti
  • Počet článků 376
  • Celková karma 13,89
  • Průměrná čtenost 1897x
Jsem učitelka, která  i po dlouhé praxi učí ráda. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy