Všude děti o dvou kůrkách

Všude děti o dvou kůrkách, jejich prcky o dvou půlkách, aneb co byste měla vědět dřív, než si je pořídíte...

Zatímco dosud jste svého gynekologa navštěvovala sama, pouze s průkazkou pojištěnce v ruce, tak po tom co přijdete do jiného stavu, budete s sebou brát partnera (minimálně na ultrazvuk), svačinku jak na desetikilometrový pochoďák, moč a techničák na dítě – těhotenskou průkazku.

 

Dříve vám stačilo mazat se olejem maximálně čtrnáct dní jednou v roce někde na dovolené, ale teď se budete mazat devět měsíců den co den a nejenom že vám pokožka ani trochu nezhnědne, ale ještě se vám na ní udělají strie.

 

Vaše rodina se rozroste o nového člena – laktační poradkyni a tam, kde býval dálkový ovladač a křupky, leží odsávačka, rektální rourka a lísteček s číslem na krizové centrum.

 

Pokud vás jednou v životě pozvracel kolega na firemním večírku, vy naděláte… Teď to budete mít denně a hned několikrát.

 

Připravte se, že definitivně odzvoní zvolání: „Hurá, už je pátek.“ Nepoznáte žádný rozdíl v tom, jestli je pondělí, úterý, středa, čtvrtek nebo pátek a že je víkend, poznáte leda podle toho, že si někdo z rodiny půjčí dítě (počítejte se stopade na hodinu) a vy na chvilku vyrazíte mezi lidi. Nakupovat.

 

Chipsy (čti čipsy a rozuměj brambůrky) nebudete jíst tehdy, když na ně dostanete chuť, ale tajně a až vám usne dítě. Tvrdě usne. Jestliže zašustíte pytlíkem dřív a potomek se probudí, tak… upřímnou soustrast!

 

Zatímco doteď zdobily stěny vaší domácnosti umělecké fotografie a signované obrazy, teď k nim přibude rytina hřebíkem, olejomalba z rybí pomazánky, perokresba rozměrů menšího fotbalového hřiště a akvarel z rajské omáčky. Mimochodem, abych nezapomněla, pokud se po krmení touto omáčkou i hned nepřevléknete a nevymalujete kuchyň dřív, než dojde partner z práce, tak si nachystejte devadesát korun na poplatek za pohotovost, protože vás tam hodí v domnění, že masivně krvácíte.

 

Jestliže jste doposud chodila sama na toaletu, tak zapomeňte! Odteď chodíte zásadně s doprovodem a pokud je váš doprovod ve fázi učení se na nočník, očekávejte, že vám podá papír (modlete se za vhodně utržený rozměr), potom zkontroluje obsah v míse a jestli bude s výsledkem spokojený, nadšeně vám zatleská.

 

Pokud jste nosila v jedné ruce kabelku a druhou měla volnou, tak teď budete mít v jedné ruce dítě, druhou tlačit kočárek a kampak že dáte odrážedlo, když v košíku leží nákup a v kočárku starší sourozenec? Nasednete na něho a pokračujete dále v cestě, v jedné ruce dítě a druhou tlačíte kočárek…

 

A jaké to bylo, když jste byli nemocní? Vy jste si vzala neschopenku, lehla do postele a spala. Teď se vzbudíte, slupnete Paralen a jdete ven. Váš muž si vzal pár dnů volna a byl v klidu doma, ale nyní si zarecituje svoji oblíbenou báseň Za trochu spánku šel bych světa kraj a odchází klid hledat do práce.

 

No a co se sexu týče? I když si ho necháte na jakoukoliv dobu kdy  dítě spí, tak stoprocentně mu vypadne dudlík, nebo bude mít žízeň anebo bude chtít mlíko. A jestli si teď říkáte, že vás chci od dětí odradit, tak naopak... Chci vás povzbudit, že toto období velmi rychle skončí, s láskou na něho budete vzpomínat a již brzy si budete užívat něžného a láskyplného: „ ššš, ja toutam“ (přeloženo pst, já koukám).

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ina Boráňová | pondělí 9.2.2015 12:37 | karma článku: 20,62 | přečteno: 1335x
  • Další články autora

Ina Boráňová

Švanda dudlák

15.2.2018 v 11:50 | Karma: 23,40

Ina Boráňová

DalsDotazník, hříšná veš

17.2.2017 v 11:47 | Karma: 18,95

Ina Boráňová

Desatero batolecích přikázání

11.12.2014 v 13:00 | Karma: 21,82

Ina Boráňová

Táto, sežeň hraboše!

16.10.2014 v 12:32 | Karma: 26,28