Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dušený dotazník ve vlastní šťávě

Prohlašuji, že veškeré níže uvedené údaje jsou vyplněny podle mého nejlepšího vědomí a svědomí a pokud nejsi ještě zcela rozhodnut, věřím, že ti napoví.

Jolana Braunerová jméno mé… Těší mě, že jsem tě potkala.

Jsem rozvedená, samostatná a dle protokolu v dědickém řízení, vyděděná. Nespravedlnost ještě nevymřela.

Počet vyživovaných dětí? Dvě. Ten starší, Matyáš, je momentálně v tom nejlepším „střeleném“ období (v pubertě) a ten mladší Oskar, se nachází těsně pod její hranicí. Zvládneš to? Jsme taková typická, normální rodinka s obvyklým počtem rodinných příslušníků. Ten čtvrtý… je vůdce naší smečky a je to takový typický gaučák. Mluvím o psovi, nemám na mysli partnera. Ten neexistuje. Možná že kdybych si tehdy vzala Pištu Hufnágla, kdo ví, mohlo to dopadnout jinak. Nemusela bych třeba skoro tři roky „uvádět“ magazín pro ženy Sama doma a u slova partner tvrdit: nehodící se, škrtněte.  

Bydlím v druhém největším městě naší republiky, zkráceně L.B. Los Brňos. Je to adresa mého trvalého pobytu v občanském průkazu. Ano vlastním ho, jsem dospělá, ale pořád si ráda hraju…  

Starám se s pár přestávkami o dvoupokojový byt. Celoročně nemohu říct, ale… rovnoměrně dělím povinnosti a úkoly mezi všechny členy domácnosti, takže… Zajišťuji kompletní full servis. Zaměstnaní. Jako sólo matka mohu být ráda, že vůbec zaměstnaná jsem. Na dobu neurčitou, dokonce. Ale má přijít změna. Po mém příspěvku na provozní poradě, že by nebylo špatné, zavést dvaceti minutového šlofíka po obědě, řekl šéf jasně:

„Jolanko, vy pudete!“

Kam?

„K Turkovi. Po žních.“

Stejně jsem se chtěla objednat na nějaký seminář, kde by se rozšířil můj obzor v zeměpisu, protože okolní svět znám jenom ze žádanek pacientů. Tak fajn. Začala jsem pročítat inzeráty a jsem znepokojena. Proč? Práci nabízejí uchazečům do pětatřiceti let, protoč. To je totiž problém. Po žních mi bude šestatřicet. To jsem jako pro budoucího zaměstnavatele nepoužitelná, nežádoucí, stará? Já mám pocit, že nejlepší roky mám před sebou.

Hra na hudební nástroj. Zde bych jen stručně a okrajově zmínila pískání na píšťal(k)u. Nic profesionálního. Nevím tedy, proč zrovna v této kolonce je tolik místa na vyplnění. Nejsem sama, že ano? Moje děti. Ovládají od chřestítek, hrkaček, bubínků až po foukání do šnorchlu, hraní na výbornou. Akord A moll střídá F dur a končí v tónině B. Bordel v bytě, spokojené dítě. Do re mi fa… Oskar umí vykrkat všechny noty i pozpátku.  

Sport. Vytáhnout korkový špunt od vína, to je posilovna. Vaření, praní, luxovací salto, pohybu mám dost. Jednou ročně potřebuji pořádnou příchuť extrému.  K tomu slouží? Inventura. Najdu, nenajdu… panečku, to je adrenalin v krvi. Výšek se bojím, nemám je ráda, ale přišel čas na změnu. Dnes jsem upozornila pacientku, že v čekárně se telefonovat nesmí.  Ona prý netelefonovala, jí bylo voláno. Její duchaplnou odpověď bych viděla na vyšetření prostaty a já? Zavěsím se ke stropu, hlavou dolů a budu tvrdit, že můj otec je netopýr.

Vlastním řidičské oprávnění na skupinu „B“ a kdysi dávno i na „K“ (kočárek). Že bych ho oprášila? Bylo s ním jednodušší parkování. Málem bych zapomněla zmínit své řidičské schopnosti z mládí, kdy jsem uměla jezdit na pinďourovi. Bez papírů. Kondiční jízdy nejsou třeba, to se nezapomíná. Pinďour, pionýr, fechtl, kozí dech, Jawa 550… Orientaci v prostoru mám v pořádku. Zásadně se řídím stavem naší lednice a podle toho volím bez GPS navigace trasu. Tesco nebo Billa. S couváním nemám problém. Zařadit zpátečku, vím. Dobře se dívat dozadu a to je? Špatně. Já k tomu navíc brzdila. Na křeč.… abych zjistila, že život bez lásky je hořký. Osladíš mi ho?  Došla mi sůl…

Nechápeš? Nikdo a nikdy neví, zda to vyjde. To je těžká křížovka, ale pokud zkusíš luštit, tak pro větší šanci stát se výhercem, ti prozradím předem tajenku. Kostku cukru s sebou.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ina Boráňová | středa 20.4.2011 16:44 | karma článku: 0 | přečteno: 39x
  • Další články autora

Ina Boráňová

Švanda dudlák

Máte-li jedno dítě, jste rodič, máte-li dvě děti, jste rozhodčí a máte-li děti tři, obzvláště s tak velkým věkovým rozdílem, jako je tomu u nás, stává se z vás kulturní referent.

15.2.2018 v 11:50 | Karma: 23,40 | Přečteno: 766x | Diskuse| Ona

Ina Boráňová

DalsDotazník, hříšná veš

Říká se, že nejlepším doplňkem ženy je pěkný muž, úsměv a zdravé sebevědomí. Což o to, kus pěkného chlapa bych doma měla, ale mějte zdravé sebevědomí, když vaším nejoblíbenějším deodorantem je Orthosan a Diffusil H Forte...

17.2.2017 v 11:47 | Karma: 18,95 | Přečteno: 681x | Diskuse| Ona

Ina Boráňová

Mámasútra aneb Milostný trojúhelník

Zatímco Kámasútra popisuje milostné pozice pro dva a radí jak si je co nejvíce užít, tak Mámasútra popisuje polohy pro tři (otec, matka a dítě) a doporučuje, jak se alespoň trochu vyspat.

12.10.2016 v 6:14 | Karma: 22,89 | Přečteno: 1428x | Diskuse| Ona

Ina Boráňová

Všude děti o dvou kůrkách

Všude děti o dvou kůrkách, jejich prcky o dvou půlkách, aneb co byste měla vědět dřív, než si je pořídíte...

9.2.2015 v 12:37 | Karma: 20,62 | Přečteno: 1335x | Diskuse| Ostatní

Ina Boráňová

Desatero batolecích přikázání

1. V jedno batole věřit budeš a začni se modlit,ať ti narostou ještě jedny ruce, ovšem jestli máš batolata dvě? Požádej Boha raději o chapadla.

11.12.2014 v 13:00 | Karma: 21,82 | Přečteno: 1129x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Z uprchlíka agentem. Šapošnikov sehrál při výbuchu ve Vrběticích klíčovou roli

9. května 2024

Premium Jakou roli hrál ve výbuchu muničního skladu ve Vrběticích bývalý ruský voják Nikolaj Šapošnikov? O...

Rusko bombarduje civilní cíle a chlubí se tím. Nechutné, říkají Ukrajinci

9. května 2024

Premium Záporoží (od zpravodajů iDNES.cz) Areál stavební firmy v Záporoží nacházející se jen dva kilometry od centra města zasáhla raketa...

Severní Makedonie zvolila novou prezidentku. Předchůdce uznal porážku

8. května 2024  22:19,  aktualizováno  22:35

Severomakedonský prezident Stevo Pendarovski uznal porážku ve středečním druhém kole prezidentských...

Izrael otevřel přechod Kerem Šalom, pomoc se k civilistům přesto nedostává

8. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:28

Do Pásma Gazy ve středu přes klíčové hraniční přechody na jihu oblasti nepřicházela žádná...

  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1249x
Je mi 42 let a svůj letitý titul MSž (matka samoživitelka) jsem pyšně vyměnila za MSk (matkou na stará kolena). Pracuji jako asistentka ve státní sféře, ale moji chlapci vlastní soukromou firmu SETO (Se To udělá samo) a věřím, že ta nejmladší, ji po nich co nevidět převezme.

Seznam rubrik