Desatero batolecích přikázání

1. V jedno batole věřit budeš a začni se modlit,ať ti narostou ještě jedny ruce, ovšem jestli máš batolata dvě? Požádej Boha raději o chapadla. 

2. Vzbuď bližního svého nesčetněkrát za noc, a když bližní zařve: „tak spi, už HERR GOTT“, dej mu jednu radu zadarmo: „neber jméno boží nadarmo!“

3. Neuklidíš.Smiř se s tím, že většina místností pozbyla svoji funkci a stala se z nich herna. Drobky z chleba a rohlíků považuj za zásoby na horší časy (nikdy nevíš, kdy ti dojde strouhanka), ale jestli ti dítě vytře podlahu čistě vypraným prádlem, tak ho požádej ještě o prach a zasvěť ten den odpočinku.

4. Čti, otče můj a matko má, jedno leporelo stále dokola. Batolata mají rády nejenom pohádky, ale i veršíky, rozpočítadla a různé říkanky, jako například: „Tulili se tuleni, oba byli zhuleni“ a ani to nemusím číst, stačí se podívat na moje starší dva syny.

5. Nepovozíš, protože batole chodí po svých, ale jestli vaše dítě v kočárku sedí, prosím o značku lepidla, které používáte.

6. Neseslintáš!To je sen všech rodičů, jenže je mi líto. Slintat jako doga - bernardýn - Zeman nad slivovicí (přirovnání si dosaďte dle vašeho uvážení) má každé batole v popisu práce.  

7. Neuklidníš, neboť batole prochází obdobím vzdoru. A jestliže odborná literatura tvrdí, že čím je dítě chytřejší, tím jsou návaly jeho vzdoru urputnější, tak ty každodenní amoky mojí dcery musí znamenat jedno jediné. Nobelovku.

8. Nepřebalíš, dokud si nepořídíš podběrák, abys batole odchytil, tretry abys ho dohonil, ale jestli mu nedokážeš zapnout bodýčko za běhu, tak ten pytel blech křížený s klubkem hadích ocásků nechytej, nehoň a ani nerozbaluj.

9. Nenakrmíš neboť batole jí zásadně samo a to, že mu to trvá víc jak týden a píchá do jídla jako horská služba do sněhu, když hledá oběti v lavině, není vůbec podstatné. Podstatné je, kolikrát se strefí do pusy a kolikrát do oka. Obzvlášť, když jí polévku vidličkou.

…A jestli řve, že ta polévka pálí, i když je dávno už studená a chodí si zchladit jazyk do záchodu, tak desáté batolecí přikázání je NEZABIJEŠ! 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ina Boráňová | čtvrtek 11.12.2014 13:00 | karma článku: 21,82 | přečteno: 1129x
  • Další články autora

Ina Boráňová

Švanda dudlák

15.2.2018 v 11:50 | Karma: 23,40

Ina Boráňová

DalsDotazník, hříšná veš

17.2.2017 v 11:47 | Karma: 18,95

Ina Boráňová

Všude děti o dvou kůrkách

9.2.2015 v 12:37 | Karma: 20,62

Ina Boráňová

Táto, sežeň hraboše!

16.10.2014 v 12:32 | Karma: 26,28