Obrat Polska - ukázkový produkt EUkorupce

Tak nám schválili kvóty na přerozdělení uprchlíků, jen mírně osekané. S podporou Polska. Čekal jsem to od okamžiku, kdy bývalý liberální polský premiér Tusk zradil svou zemi, když svěřil rozhodnutí této kauzy ministrům vnitra...

V okamžiku, kdy to udělal, zařídil totiž jejich schválení - ministři vnitra nemají na rozdíl od premiérů k dispozici právo veta. (Samozřejmě už samotná myšlenka, že by měl nějaký potentát a rentiér takto svévolně vybírat, kde se bude o čem a jak hlasovat, je naprosto absurdní a zvrácená. To by přece mělo být jasně určeno tématem hlasování. Alespoň v civilizovaných zemích a slušných nadnárodních organizacích to tak bývá - ovšem tam nikdo moloch zvaný EU řadit nemůže.) Tato zrada Tuska, který vědomě a účelově vybral formu hlasování proti zájmům své země, logicky přivedla ke zradě visegrádské věci i současnou polskou vládu.

Velkým problémem EU, který naprosto znehodnocuje jakékoliv její spojení s pojmy jako demokracie, právo, spravedlnost a fér play, je totiž bezbřehá korupce, na níž stojí, která je podstatou její existence a jejího fungování. Místečka v Bruselu jsou totiž velmi lukrativní, zejména pro politiky chystající se do důchodu a pro politické mrtvoly. No a o to tu jde - celá polská vláda a vládní strana je už dávno jedno velké stádo politických mrtvol a brzkých rentiérů, kteří se na takové zajištění doslova třesou a jsou pro ně ochotni udělat prakticky cokoliv...

V říjnu totiž budou v Polsku volby a málo co je už delší dobu tak jisté, jako že Tuskovi liberálové budou rozdrceni a půjdou od válu. Proto Tusk bez váhání zdrhl už před časem z postu polského premiéra na superluxusní výměnek "europrezidenta", za což výše zmíněným rozhodnutím svým dobrodincům bohatě zaplatil. No a jeho následovníci se jen tváří v tvář neodvratné volební porážce, kterou Tusk svou zradou definitivně pojistil, rozhodli svého mistra a učitele napodobit. Do Bruselu se totiž na ty nejlepší místa nevolí, tam se dostanete za zásluhy - a polská premiérka a její manšaft má nyní díky velkému obrácení kabátů ohledně kvót zásluhy vskutku nemalé. Bylo by jistě zajímavé udělat po takových dvou třech letech přehled, kolik koňů Občanské platformy se uchytlo na jakých bruselských postech. A kolik tedy vlastně stojí čest vlastní země.

Jedním si ale buďte jisti, tohle není zrada Poláků, ale jen a pouze Občanské platformy. Poláci jako národ mají na kvóty úplně stejný názor jako Češi.

Autor: Ignác Pospíšil | úterý 22.9.2015 21:50 | karma článku: 41,85 | přečteno: 2574x
  • Další články autora

Ignác Pospíšil

Pád papeže showmana?

28.8.2018 v 12:14 | Karma: 40,30

Ignác Pospíšil

Proč Alfie Evans musí zemřít

25.4.2018 v 21:32 | Karma: 30,80

Ignác Pospíšil

Lidovecké vystřízlivění

20.7.2017 v 7:10 | Karma: 25,30

Ignác Pospíšil

Lidovecká kouřová clona

25.10.2016 v 20:51 | Karma: 39,98