Obamova vrcholná nestoudnost

Obama obviňuje Rusko z odpovědnosti za násilí na Ukrajině. To by se ještě teoreticky dalo chápat. Ovšem je naprosto neuvěřitelnou drzostí, že tento pán PŘI TÉŽE PŘÍLEŽITOSTI (!!!) mluví o plánech USA proti Islámskému státu v Sýrii, které nemají být nijak koordinovány s oficiální syrskou vládou, protože ta prý stejně není schopna získat zpět pod kontrolu oblasti, které Islámský stát ovládl.

Jako by to nebyly právě USA a velké země EU, kdo rozvrátil Sýrii a stvořil Islámský stát. Vyzbrojily ho (byť většinou zprostředkovaně), vycvičily jeho vůdce a vojáky a pořád ještě přemýšlejí, jak v rámci boje s ním (či simultánně vedle tohoto boje) zlikvidovat či alespoň oslabit Asada.

Je-li Rusko odpověné za násilí na Ukrajině (připomeňme si, že tento konflikt vyvolal násilný převrat, který USA s EU na Ukrajině vyvolaly, takže Obamův podíl odpovědnosti za současnou situaci je minimálně stejně zásadní jako Putinův), pak USA jsou zodpovědné za ještě krvavější násilí a za genocidu jezídů a křesťanů v Sýrii a Iráku...Jsou-li ruské zásahy do konfliktu na Ukrajině odsouzeníhodné, pak je odsouzeníhodné i angažmá USA a EU v syrském konfliktu (o Ukrajině nemluvě).

Fakt, že se Obama nestydí mluvit o obou tématech naráz, je smutným dokladem jeho naprosté ztráty sebereflexe... A pokud není tento pán schopen ani tváří v tvář řádění jím stvořeného "Islámskému státu" opustit tu zoufale pomýlenou a ve svých důsledcích neskonale vražednou politiku podpory "demokratické opozice" v Sýrii (i malé dítě už ví, že v Sýrii žádná relevantní demokratická opozice neexistuje), pak mi z toho vychází jediné:  buďto je Obama dokonalý hlupák, nebo je totální rozvrat a masové vraždění na Blízkém Východě jeho zamýšleným cílem. I když nelze vyloučit, že může platit i oboje.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ignác Pospíšil | pátek 29.8.2014 8:30 | karma článku: 34,13 | přečteno: 1572x
  • Další články autora

Ignác Pospíšil

Pád papeže showmana?

28.8.2018 v 12:14 | Karma: 40,30

Ignác Pospíšil

Proč Alfie Evans musí zemřít

25.4.2018 v 21:32 | Karma: 30,80

Ignác Pospíšil

Lidovecké vystřízlivění

20.7.2017 v 7:10 | Karma: 25,30

Ignác Pospíšil

Lidovecká kouřová clona

25.10.2016 v 20:51 | Karma: 39,98