Mláďátka betlémská

Dnes slavíme svátek Mláďátek betlémských, malých dětí z Betléma a blízkého okolí, které nechal král Herodes povraždit, aby zlikvidoval prorokovaného židovského krále (Ježíše Krista), o jehož narození ho informovali tři králové.

Tento svátek má velký význam pro hnutí pro-life, jehož členové vidí v povražděných dětičkách nejen první lidi zavražděné pro Krista, ale i symbol milionů soudobých nenarozených dětí povražděných každý rok “lékaři” a andělíčkářkami. Proto bychom dnes (minimálně) věnovat své modlitby matkám tlačeným k potratu a nenarozeným dětem ohroženým potratem.

Rozhodně bude jedině správné, když vzpomeneme speciálně čínské matky a jejich nenarozené děti, kde se vražedný komunistický režim nespokojí jen s tím, že matky ještě nenarozených dětí, které považuje za “přebytečné”, k potratu tlačí, ale dokonce ho na nich běžně násilně vykonává přes jejich nesouhlas. A nedejme se mýlit v médiích v těchto dnech proklamovaným změkčením oné nanejvýš zločinné politiky jednoho dítěte – je pouze kosmetické (a rozhodnuto o něm bylo už podstatně dříve – nyní se připomíná jen kvůli propagandě, aby to zmírnilo kritiku politiky jednoho dítěte, která je v těchto dnech silnější než jindy).

Ve svých modlitbách máme myslet i na matky, jejichž děti již byly zavražděny. Na ty, které se nechaly k souhlasu s potratem dotlačit či případně se pro něj samy rozhodly – aby nahlédly hloubku svého hříchu a selhání, litovaly ho a našly sílu k tomu, aby to už nikdy neopakovaly a snad se i zapojily do boje proti zlu, na němž se podílely. A samozřejmě i na ty, jejichž děti byly násilím utraceny i přes jejich odpor – aby unesly tento krutý osud a nenechaly se jím zlomit.

A samozřejmě se modleme i za navrácení alespoň základní morálky, spravedlnosti a řádu do právních systémů, aby potraty byly (i u nás) opět zakázány a trestány, jak se sluší v případě mimořádně odpudivé a zbabělé vraždy, kterou každý umělý potrat je.

Příspěvek vyšel i na stránkách časopisu Duše a vězdy.

Autor: Ignác Pospíšil | sobota 28.12.2013 16:11 | karma článku: 15,02 | přečteno: 482x
  • Další články autora

Ignác Pospíšil

Pád papeže showmana?

28.8.2018 v 12:14 | Karma: 40,30

Ignác Pospíšil

Proč Alfie Evans musí zemřít

25.4.2018 v 21:32 | Karma: 30,80

Ignác Pospíšil

Lidovecké vystřízlivění

20.7.2017 v 7:10 | Karma: 25,30

Ignác Pospíšil

Lidovecká kouřová clona

25.10.2016 v 20:51 | Karma: 39,98