Když vládne a vychovává lůza...

Včera nás jeden líný poslanec poučoval, že v noci pracují jen kurvy a zloději. Dnes jeden vykutálený ministr "vychovává" jiného občana fackama. Není už čas říci dost!? A vyčistit alespoň ty nejvyšší posty od téhle lůzy?

Někteří z kolegů blogerů začali na základě této události diskutovat o tom, zda facka je výchovný prostředek a může-li ji použít ministr. Což je poměrně hloupé a "mimo mísu", protože o to vůbec nejde...

V prvé řadě vězměme na vědomí, že Kalousek nikoho nevychovával - pouze fyzicky zaútočil na jiného člověka, kterému bylo podle médií okolo 22 let. Normální člověk by byl za něco takového zatčen policií. Jak by asi skončil dotyčný, kdyby dal pár facek Kalouskovi? Kalousek své neomluvitelné chování odůvodňuje tím, že byl uražen. Já ale žádnou urážku nevidím...

Dotyčný člověk Kalouska podle některých médií označil za zloděje a prorokoval mu, že bude viset. Nemám nejmenších pochyb o tom, že to první je pravda - a pravda urážkou být nemůže. To druhé je ovšem velice naivní. Kalousek bude žít dlouhý a spokojený život a až do přirozené smrti si bude užívat peněz, které si (legálně i nelegálně) za svoji kariéru všemi možnými i nemožnými způsoby nahrabal. A lidem, kterým se to nebude líbit, prostě nafackuje. Jistě v tom lze hledat určitý výchovný prvek, obávám se ale, že tato výchova směřuje špatným směrem.

Nemám nejmenších pochyb o tom, že Kalousek je zloděj (a taky lump, lhář, podvodník a enormní hulvát). Spolu s Rathem se dělí o post nejsprostšího poslance Sněmovny. Opravdu chceme takovéto lidi nechat po libosti "vychovávat" ostatní dospělé fackováním, note bene fackováním těch, co správně poukazují na poměrně závažné nedostatky v chování a vychování naší "rádobyelity"? Co až tito samozvaní vychovatelé nafackují vám?

Na závěr aktuální maličkost o tom, jak Kalousek podvedl a obelhal (a nota bene i okradl) nás všechny - povodňová daň nepůjde jen na povodně. Divíte se? Jste překvapení?

 

Nestojím o visícího Kalouska. Dokonce netrvám ani na tom, aby skončil ve vězení. Jen bych si přál, aby jej v čele země vystřídal někdo slušnější a poctivější. Kvůli této zemi. A kvůli výchově dalších generací též toužím po tom, aby na něj dopadla i ruka spravedlnosti. Ideální by bylo, kdyby byl tomuto "nejpoctivějšímu poslanci" zabaven přiznaný i nepřiznaný majetek a on musel začít skutečně pracovat - a tak rok vyžít s platem 10 000,- za měsíc.

Čím dál víc se ale obávám toho, že v této zemi není nic z toho reálné. Vždy tu bude dost darebáků a hlupáků, co ho budou volit a co mu zatleskají, když někomu vynadá, když někoho zmlátí...

 

Autor: Ignác Pospíšil | středa 21.9.2011 22:23 | karma článku: 32,60 | přečteno: 2142x
  • Další články autora

Ignác Pospíšil

Pád papeže showmana?

28.8.2018 v 12:14 | Karma: 40,30

Ignác Pospíšil

Proč Alfie Evans musí zemřít

25.4.2018 v 21:32 | Karma: 30,80

Ignác Pospíšil

Lidovecké vystřízlivění

20.7.2017 v 7:10 | Karma: 25,30

Ignác Pospíšil

Lidovecká kouřová clona

25.10.2016 v 20:51 | Karma: 39,98