Jsou Češi opravdu tak hloupí?

Středočeská ČSSD, která se potácí pod nákladem skandálů spojených s uvězněným Davidem Rathem a jeho kamarilou, se rozhodla přitvrdit a nasbírat ještě nějaké body u voličů na tématu majetkového narovnání s církvemi. I vytiskla tedy další plakát (i s komentářem ZDE) ve stylu nacistické a komunistické propagandy. Ještě primitivnější, ubožejší a prolhanější, než ty předchozí. Co k tomu dodat?

Nová díla středočeské socdemácké propagandy jsou natolik ubohá, že manažer celostátní kampaně strany raději rychle ujistil média, že jde o lokální středočeskou kampaň, kterou strana rozhodně nehodlá používat v jiných částech republiky. Považuje celostátní vedení ČSSD obyvatele ČR za poněkud inteligentnější, než se zdají očím středočeských (a)sociálů? Nebo si jen myslí, že v jiných částech republiky by to nebylo bráno jako téma?

Český národ má mezi svými povahovými specialitami jednu, na niž rozhodně nemůže být hrdý. Masovou a iracionální nenávist k institucionalizovanému náboženství, zejména pak křesťanství a speciálně ke Katolické církvi. Je fascinující a děsivé, jak se i jinak inteligentní a vysokoškolsky vzdělaní lidé v jediném okamžiku dokáží změnit v blábolící šílence, chrlící z úst mezi stříkanci pěny hlouposti a sprostoty, jaké by nevymyslel ani poručík Troník. Případně by se za ně alespoň styděl…

Bude zajímavé sledovat, jak bude tento mimořádně hloupý a prolhaný plakát přijat českou veřejností. Myslím, že i  malé dítě dokáže rozlišit pár budov uvnitř areálu Hradu a Hrad. A vzít na vědomí, že Katolická církev těchto pár budov vlastnila a spravovala desítky let bez nejmenších problémů a nikam je neodnesla ani nikomu neprodala.

Středočeští oranžoví komunisté touto kampaní dokázali v ubohosti a nestoudnosti trumfnout i komunisty rudé, což je opravdu výkon, protože demonstrace komunistů proti navrácení nemocnice řeholnicím se trumfuje těžko. Nu, zapamatujme si to. A nezapomeňte na tuto kampaň upozornit ty, co se nazývají křesťany a přesto oranžové komunisty volí.

Článek vyšel i na stránkách časopisu Duše a hvězdy, kde je možné se k němu vyjádřit i v moderované diskusi...

Autor: Ignác Pospíšil | pátek 5.10.2012 23:23 | karma článku: 20,39 | přečteno: 1298x
  • Další články autora

Ignác Pospíšil

Pád papeže showmana?

28.8.2018 v 12:14 | Karma: 40,30

Ignác Pospíšil

Proč Alfie Evans musí zemřít

25.4.2018 v 21:32 | Karma: 30,80

Ignác Pospíšil

Lidovecké vystřízlivění

20.7.2017 v 7:10 | Karma: 25,30

Ignác Pospíšil

Lidovecká kouřová clona

25.10.2016 v 20:51 | Karma: 39,98