Jak levně zabezpečit dům

Doba je zlá a pokud nechcete jednoho dne přijít a zjistit, že se vaše bohatství ztenčilo na úkor nějakého zloděje, je třeba provést alespoň základní opatření. Zde nabízím návod na výrobu a instalaci osvědčeného jižanského bezpečnostního zařízení, modifikovaného pro západočeské účely. Je poměrně levné a nanejvýš spolehlivé, zejména pokud jde o ochranu chat a rodinných domků.

1) Sežeňte si pár párů opravdu velkých mužských bot. Největší dojem budí kanady a boty s kovovými špičkami. Neměly by být všechny nové, zloději nejsou zas až tak pitomí.

2) Tyto boty rozházejte po verandě. Do některých můžete zastrčit onuce.

3) Vedle bot hoďte na hromadu pár ruskojazyčných výtisků časopisů o zbraních a bojových uměních. Pro větší efekt můžete okolo rozházet pár vystřílených patron a o stěnu opřít kvalitně rozstílený terč ve tvaru lidské postavy (čím více bude tato postava připomínat policistu, tím lépe).

4) Celé zátiší doplňte třemi velkými miskami.

5) Neuškodí, pokud na verandě bude vícero velkých skvrn od krve. Postačí zvířecí.

6) Na dveře pak pověste následující vzkaz, podpis doporučuji napsat azbukou:

Miláčku,

jeli jsme se Sergejem a Dimitrijem nakoupit nějakou munici, vodku a obvazy. Do hodinky jsme zpátky. Bude lepší, když počkáš venku, v domě jsem zavřel psy - ráno potrhali pošťáka a potom i dva policaty, co mu přišli pomoct. Jasně, že tě ti raubíři znaj, ale přece jen, jsou ze vší té krve ještě trochu rozdivočení...

Jo a vyhýbej se zahradě, Sergej sice dělá co může, ale ten poslední dáreček z předvčerejšího tréningu pořád ještě nenašel. Je to prý něco speciálního, co minohledačka nenajde... Dvě tři láhve vodky mu snad probudí paměť a vzpomene si, kam to zahrabal. Tak pa, těším se.

Ivan

Autor bez mučení přiznává, že byl inspirován americkým vtipem, který následně upravil pro západočeské reálie.

Autor: Ignác Pospíšil | pátek 12.7.2013 23:58 | karma článku: 22,86 | přečteno: 1338x
  • Další články autora

Ignác Pospíšil

Pád papeže showmana?

28.8.2018 v 12:14 | Karma: 40,30

Ignác Pospíšil

Proč Alfie Evans musí zemřít

25.4.2018 v 21:32 | Karma: 30,80

Ignác Pospíšil

Lidovecké vystřízlivění

20.7.2017 v 7:10 | Karma: 25,30

Ignác Pospíšil

Lidovecká kouřová clona

25.10.2016 v 20:51 | Karma: 39,98