Demaskovaná TOP 09. Dalo se to čekat?

Křesťanští (a vůbec všichni slušní) voliči TOP 09 se teď již jistě stydí za to, že této straně dali svůj hlas. Soucítím s nimi, i když si nemohu odpustit poznámku, že se to snad i do jisté míry dalo čekat. Strana, která vznikla na základě syntézy toho nejhoršího z KDU-ČSL, pseudokatolíků typu Schwarzenberga a celorepublikového “co dům dal“, nemohla býti zárukou ani slušné a konzervativní politiky, kterou slibovala, natož pak politiky pro křesťana přijatelné či dokonce křesťanské. Nicméně je fakt, že Heger jde mnohem dál, než by člověk čekal…

Propotratové postoje, již dříve veřejně prezentované Kalouskem, Schwarzenbergem a dalšími představiteli strany, nejsou ničím překvapivým a v české společnosti jsou běžné. Ale Hegerův infanticidní návrh, jeho veřejně prezentovaná myšlenka, že šetřit se dá tak, že se příliš předčasně narozené děti mají nechat bez pomoci chcípnout (i když mají stále reálnou šanci na přežití a zpravidla i plnohodnotný život), to je něco, co u ministra strany, která se vydává za konzervativní, přece jen překvapí. A česká společnost snad ještě nepřekousne.

Před volbami jsem napsal, že TOP 09 směřuje k asociální politice, jejímž cílem je seškrtat sociální výdaje do té míry, aby politici a jejich přátelé a sponzoři mohli dále nerušeně rozkrádat a prošustrovávat státní peníze ve stejné míře, jako to činili dosud. Přiznám se ale, že jsem tu stranu podcenil. Věděl jsem, že bude chtít odřít lidi, co jen to půjde. Nikdy by mne ale nenapadlo, že hodlá za tímto cílem takto veřejně jít i přes mrtvoly. Mrtvoly dětí.

Poznámka pro čtenáře: Článek vyšel i v časopisu Duše a hvězdy. Jelikož jedna hulvátská osoba mění diskuse pod články tohoto blogu pravidelně v žumpu, případné seriózně míněné poznámky, dotazy a diskusní příspěvky umisťujte do tamní diskuse, zde to neplánuji ani číst, natož reagovat.

Autor: Ignác Pospíšil | úterý 5.4.2011 21:36 | karma článku: 20,10 | přečteno: 1620x
  • Další články autora

Ignác Pospíšil

Pád papeže showmana?

28.8.2018 v 12:14 | Karma: 40,30

Ignác Pospíšil

Proč Alfie Evans musí zemřít

25.4.2018 v 21:32 | Karma: 30,80

Ignác Pospíšil

Lidovecké vystřízlivění

20.7.2017 v 7:10 | Karma: 25,30

Ignác Pospíšil

Lidovecká kouřová clona

25.10.2016 v 20:51 | Karma: 39,98