Bátoru podporuji, ale tohle ne!

Došla mi výzva, abych podepsal iniciativu „Pro Bátoru.“ Nepodepíšu. Prostě nemohu. Nemám problém zastat se pana Bátory proti nesmyslným útokům a pomluvám ze strany médií a TOP 09. Nemám problém jej podpořit tam, kde je tou nejlepší možností z dostupných. A jsem si velmi dobře vědom toho, že oproti hrůzným zjevům v minulých časech, cpoucím do škol feministickou, sodomitskou a gender propagandu, je Bátora jasným zlepšením. Ale text, který mi byl nabídnut k podpisu, je v naprostém rozporu s hodnotami, které jsem vždy vyznával, které vyznávám a které si hodlám uchovat až do smrti.

Text pojmenovaný PRO BÁTORU: ZA SVOBODU A PRÁVO je přesně ten typ textu, který konzervativec a křesťan musí odmítnout, neboť zásady, které razí, jsou s jeho přesvědčením neslučitelné. Proč? Protože tento text tvrdí, že v nepořádku je samotný tlak na Bátoru a snaha o jeho odvolání, že v nepořádku je, že by někdo měl být odejit za své názory a soukromé aktivity. A to, při vší úctě k demokracii a lidským právům, prostě není pravda. Je to přesně naopak.

Je naprosto v pořádku tlačit na odvolání toho kterého politika či vysoce postaveného úředníka víceméně z jakéhokoliv důvodu, včetně toho, jaké soukromé aktivity provozuje a jaké názory zastává. A já naprosto odmítám jakýkoliv pokus o omezení mých práv (či práv kohokoliv jiného) tak činit. TOP 09 má plné právo tlačit na odvolání kohokoliv, včetně Bátory. A klidně i z toho důvodu, že nemá ráda Akci D.O.S.T.

Problém v tažení proti Bátorovi není v tažení samotném, ale v používaných metodách. Urážky, sprostoty, lži a pomluvy, které Kalousek, Schwarzenberg  a četní novináři používají, přesvědčení TOP 09, že je zcela vpořádku, aby vicepremiér či ministr  sprostě uráželi níže postaveného úředníka, který se podle nich nesmí bránit ani poznámkou ke svým přátelům na Facebooku, to jsou důvody, proč je současné tažení proti Bátorovi z morálního hlediska zcela nepřijatelné.

Domnívám se, že každý Čech má právo říci, že člověka s názory či vystupováním pana Bátory na ministerstvu školství nechce. Já tam zase v prvé řadě nechci sodomity, feministky, gendercvoky a děvkaře. Ale buďme fér: pokud by člověk s vystupováním Bátory neměl být na ministerstvu úředníkem, protože je na to příliš vulgární (jak tvrdí TOP 09), pak by Kalousek a Schwarzenberg neměli být v parlamentu a ve vládě, protože jsou ještě sprostší a na vyšší posty je třeba nároků vyšších a nikoliv nižších.

Tento komentář vyšel i v Aktualitách Duší a hvězd...

Autor: Ignác Pospíšil | neděle 28.8.2011 15:23 | karma článku: 25,95 | přečteno: 1997x
  • Další články autora

Ignác Pospíšil

Pád papeže showmana?

28.8.2018 v 12:14 | Karma: 40,30

Ignác Pospíšil

Proč Alfie Evans musí zemřít

25.4.2018 v 21:32 | Karma: 30,80

Ignác Pospíšil

Lidovecké vystřízlivění

20.7.2017 v 7:10 | Karma: 25,30

Ignác Pospíšil

Lidovecká kouřová clona

25.10.2016 v 20:51 | Karma: 39,98