Barack Ikarus 5: Demokraté ztratili svoji baštu

Senátní křeslo za Massachusetts, které drželi demokraté po dlouhých 57 let, získali republikáni. Velký pád započal.

Podle předběžných výsledků porazil republikán Scott Brown demokratku Marthu Coakley o cca 7 %. Tento výsledek se ještě může trošičku změnit, nicméně zvrat se už čekat nedá a Coakley už uznala porážku. Demokraté mohou být právem zděšeni. Taky že jsou a hádají se, kdo za to může.

Podle Bíleho domu Martha Coakley, špatná kandidátka, která to nezvládla. Chuděra, jsou k ní trochu nespravedliví. Jistě, hodně to poťala sama, ale mnoho věcí šlo mimo ni. I část komentátorů a expertů stranících demokratům nesměle naznačuje (nejlépe anonymně a s výhradou, že u onoho názoru nebude figurovat jejich jméno), že určitá chyba je i na straně Bílého domu, který si příliš dlouho pospával na starých a plesnivých vavřínech, a podpořil ji příliš pozdě a nedostatečně.

Pravdu ale ovšem mají i republikáni a ti co jim fandí: Coakley sice nebyla ideální kandidátka a demokraté z Bílého domu jí moc nepomohli, ovšem skutečnou hlavní příčinou porážky je fakt, že kandidovala jako opora Obamovy administrativy. Byla tak chtě-nechtě symbolem Obamovy zdravotnické reformy, radikální potratářské agendy, bezbřehé korupce a finanční i bezpečnostní nekompetentnosti. A s takovýmto nákladem se dnes už nedá vyhrát ani v silně demokratickém Massachusetts. Ikarus prostě dolétal. Vosk se roztavil, peří odpadlo a nyní se jde střemhlav k zemi.

Více vizte mé předchozí články:

Barack Ikarus 3: Hořký pád reformátora

Zastaví notoricky demokratický Mass Obamovu reformu?

Barack Ikarus 4: Obama jel do Mass a pohořel

PS: Příznivci a ctitelé Obamy mi po přečtení výše zmíněných tří článků psali maily a komentáře v tom smyslu, že píšu za mrzký peníz (opravdu by mne zajímalo, kdo by mne měl za mé články na blogu s pár set návštěvníky platit :-)) a nadávali mi do lhářů s tím, že Obamova vláda je v pohodě a demokraté vyhrají. Těším se, co my napíší teď. Že lžu a vyhrála Coakley? :-)

Autor: Ignác Pospíšil | středa 20.1.2010 4:42 | karma článku: 12,72 | přečteno: 902x
  • Další články autora

Ignác Pospíšil

Pád papeže showmana?

28.8.2018 v 12:14 | Karma: 40,30

Ignác Pospíšil

Proč Alfie Evans musí zemřít

25.4.2018 v 21:32 | Karma: 30,80

Ignác Pospíšil

Lidovecké vystřízlivění

20.7.2017 v 7:10 | Karma: 25,30

Ignác Pospíšil

Lidovecká kouřová clona

25.10.2016 v 20:51 | Karma: 39,98