Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

je to troche nesourode, spatne se to cte. Zapracovala bych na slohu.

Jinak k vasi recnicke otazce, ta tendence diktovat ostatnim zenam jake maji byt, a co naopak nemohou, vychazi prave z nejakeho pocitu ze jako zeny (nebo lide obecne) mame usilovat o jakousi harmonickou komunitu, plnou sdileni a obecne podpory.

Ta predstava je podle me mylna, nebo minimalne neaplikovatelna celo spolecensky. V momente, kdy zacnou lide usilovat o nejake sdruzovani nad ramec toho prirozeneho, ktere vyplyva z kazdodenniho zivota, zacnou premyslet o "nasi komunite" a bojovat za "nasi vec", tak je to prusvih.

A je jedno, jestli jde o "sdruzeni matek za mesto pratelstejsi k rodinam" nebo "femnistky proti dominanci muzu v korporatni sfere" nebo "vlastenci za tradicni hodnoty". V konecnem dusledku jde vzdy jen o lidi presvedcene o tom, ze jejich nazory ( a casto i lidska hodnota) jsou nejak nadrazene tem ostatnim a ze je v nejlepsim zajmu vsech jim tyto nazory nejak implementovat a vyzadovat po nich jejich dodrzovani v praxi.

0 0
možnosti

P44e61t72r 25S96k64á68c50e21l

20. 10. 2015 21:42

Souhlasím s autorkou v této větě:

Něco v naši společnosti není v pořádku.

Proč? Protože základem fungujícího státu je rodina a ta se nám jaksi hroutí. Kdo je na vině více, jestli muži či ženy je na delší diskuzi. Každopádně naše babičky a prababičky neměly tak  nízké sebevědomí, musely totiž konat. A hlavně pro rodinu konat (výživa, ošacení, vzdělávání, atd.), aby rod přežil. Nic proti dnešním matkám, ale jistě by měnit s nimi nechtěly. Nebo se mýlím?

0 1
možnosti

S trochou nadsázky lze říct, že my, ženy, zvládáme vše, co kdysi bylo jejich doménou. 

Mám na mysli naši ženskou společnost.

 Vím jen to, že umíme vést sáhodlouhé diskuze o maskulinizaci všeho co nás obklopuje. Bez rozdílu na věk, vzdělání, rasu či vyznání jsme zdatné v poukazování, jak nás ten mužský svět válcuje, jak nás partneři utiskují, jak nás ten jejich svět nerespektuje. Jenže ruku na srdce, milé dámy, proč by se k nám muži a celá společnost měli stavět jinak, když to samy pro sebe a navzájem nejsme schopné udělat?

Mohu Vám autorko položit jednu otázku? Ve slušné společnosti, když někdo mluví za ostatní, tak obvykle nejdřív získá nějaký mandát. Jak jste získala mandát mluvit za ostatní ženy Vy?

2 0
možnosti
Foto

Monotématický Ívl zase blbě četl :) "...nejsme schopné (se) udělat?"

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1783x
Indonésko-český světoobčan, tančící (životem, v studiu, občas i na pódiích), hledající a nacházející (nové obzory a inspirace), tvořící (choreografie, věty i vlastní život), motivující (sebe a ostatní ženy prostřednictvím projektu "Lehký krok").

Vydaná kniha: "Na konci začátek" (Grada, 2012).