Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Máte karmu, největší neštěstí je setkání s hlupákem. Od dnešní "vědců islámu" nemůžete čekat žádný moderní názor. Pohybují se ve středověku. O to jsou ale víc nebezpeční. A nadřazení a majetnický poměr k ženám je výraz omezenosti tohoto náboženství a nemá samozřejmě v moderní společnosti co pohledávat. Je paradoxem,že ve své mužské nadutosti nesahají většině žen ani po kotníky.

2 0
možnosti
JR

J18a30r23a 88R69a79n62k

15. 1. 2015 1:48

Pisete skvele, skoda, ze to neni ve vybranychR^

V Yogyakarte jsem vydrzela 3 mesice a dokonce i trochu na tamni univezite, byl tam kamarad z GB, jeden Madar a Ruska. Nebyt hlasitych projevu muezzina, vydrzela bych dele, ale spanek uz mi chybel;-)

1 0
možnosti
BD

Veškeré zlo na světě způsobují pitomci. A je jedno jakého vyznání. Bůh za to opravdu nemůže. Nebo ano ?

0 0
možnosti
KI

Jestli za to může Bůh? Asi byste se měl zeptat přímo jeho :-) Sama za sebe vidím pouze lidi :-/

1 0
možnosti
MP

Nevím, zda-li jsem vás přesně pochopil, co jste chtěla říci. Ale v Čechách vám snad nikdo žádnou víru nevnucuje. A to co se děje v zahraničí, musíme chápat jako kulturní odlišnosti. Jiný kraj, jiný mrav.

0 0
možnosti
KI

Víru mi zde nikdo nevnucuje. Bylo to (a stále je) velké plus této země. Ale jsou mi neustále předhazovány radikální názory, jak jsou ti "ostatní" hrozní... Lidová xenofobie není nic jiného než další tvář radikalismu.

1 0
možnosti
Foto

Karma!

Zejména ten závěr mi mluví z duše. R^

2 0
možnosti
JR

J17a66r62a 21R83a20n71k

14. 1. 2015 17:55

R^ mate velky kus pravdy, z Indonesie mam zatim projeto asi 7 ostrovu a nikdy jsem se necitila nebezpecne, pochopitelne jsem respektovala "zakony" o obleceni a radeji se varila v zahaleni. Asi to bude jeste par generaci trvat, ale stale vice spisovatelu/ek se jemne bouriR^

2 0
možnosti
KI

Dík za komentář. Doporučuji "bouřící se" spisovatelku Ayu Utami. Několik knih bylo přeloženo i do češtiny, např. "Saman".

1 0
možnosti
ZB

Já zažila podobný pocit v indické restauraci. Je třeba říct, že indické restaurace jsou vesměs ve vlastnictví Bangladéšanů, aby příběh měl smysl. Bylo to v Birminghamu a jelikož mé vzezření projde jako asiatka s poněkud světlejší pletí a tenkrát jiné bílé ženy v Birmighamu vypadaly opravdu bílé, tak číšník v restauraci pojal podezření, že svou přítomností s cizím a ještě bílým mužem jaksi zneucťuji rodinu a širší komunitu. To, že jsem mluvila s akcetem , samozřejmě ještě pomohlo. Obstrukce majitele a zaměstnanců byly nejdřív k zlosti, pak, když nám došlo vo co go k smíchu. To bylo ale  před dvaceti lety. Jen nevím, zdali se věci změnili k lepšímu. Tenkrát byly sice děvčata držená zkrátka , ale nosila běžné evropské oblečení a nebyla nucena zakrývat si vlasy. Také chodila do práce a tak se musela ustrojit trochu prakticky. Dnes se vesměs vrací k tradičnímu oděvu a věřím, že často to dělají, aby se vyhly nepříjemnostem v komunitě.

Ale blbů je všude dost. V ČR se mi stalo, že jsem zvedla telefon a volající mě požádal zdali mám vedle sebe muže s kterým by mohl probrat nějaké technické věci. Na moji odpověď, že je může probrat i se mnou mi sdělil, že ne , on chce mluvit s mužem, ženské o vážných věcech ví p...;-D

0 0
možnosti
JR

J98a95r75a 77R52a88n79k

14. 1. 2015 17:57

Pani Baloghova, Vy jste zde prece blogovala (sbirka na sluchatka) a psala, ze jste vdana za muslima, krasne jste popisovala sve cesty a navstevy jeho rodiny, kde jste se mohly bavit pouze zeny mezi sebou....

1 0
možnosti
Foto

Hezky napsáno, děkuji. Já mám podobnou zkušenost s křesťanstvím.

2 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1783x
Indonésko-český světoobčan, tančící (životem, v studiu, občas i na pódiích), hledající a nacházející (nové obzory a inspirace), tvořící (choreografie, věty i vlastní život), motivující (sebe a ostatní ženy prostřednictvím projektu "Lehký krok").

Vydaná kniha: "Na konci začátek" (Grada, 2012).