Žádné Německo, prachy, sociální jistoty, auto a dovolenou u moře

Tak po včerejšku se bojím, aby se slovo lékař nestalo stejně negativním jako tunelář a lobista.

Když vláda ustoupila tlaku nemocničních lékařů a přislíbila peníze na mzdy nemocničnímu personálu, tak hned přišel další požadavek, záruka přijetí všech lékařů zpět na jejich místa!

Dokáži pochopit, že je tady stávka jako odborářská možnost protestu, ale to, co udělali naši lékaři, to je pro mne dost nepochopitelné. Když někdo přesvědčí lékaře, že mají dát výpověď a odejít pracovat za naše hranice směrem na západ, tak přece musí počítat s tím, že je to právní úkon, který nese i tu skutečnost, že výpověď bude přijata a zaměstnavatel již nemá povinnost přijmout zaměstnance zpět.

Jak nikdo z nich neřešil, co se stane s péčí v nemocnicích po jejich odchodu, proč by měl teď někdo jiný řešit to, že řada lékařů skončí na podpoře.

Je mi jen líto těch německých pacientů, co se těšili na příliv skvělých doktorů z Čech. Teď se ale poučili lékaři v Polsku, na Slovensku, Ukrajině jak na to.

U nás to třeba bude pokračovat u sestřiček, asi taky nemají mzdy jako za hranicemi a lékaři bez nich začnou pacienty převlékat a píchat jím infuze ve svém volnu.

 

Autor: Antonín Hyžík | sobota 29.1.2011 12:35 | karma článku: 30,01 | přečteno: 1377x
  • Další články autora

Antonín Hyžík

Jako lilie ten Hašek

30.10.2013 v 14:28 | Karma: 29,08