Paroubek je srab

Mínus 155 miliard státního rozpočtu není ještě plus. To znamená že i když bude přijat Janotův balíček, tak ekonomika státu je stále v hlubokém mínusu na straně příjmové.

Co to znamená?

Jenom to, že pokud se ekonomika bude zvedat, tak se nemůžou zvedat státní výdaje. Takže pokud projde či neprojde tento balíček opatření, tak jistě budou muset přijít další balíčky a utahování výdajů.

Kdo s tím ale předstoupí před voliče? Teď jen vláda nepolitická, na které si především strana ČSSD a KSČM budou honit body do voleb její neustálou kritikou.

Co se tedy stane ve čtvrtek? Projde Janotův balíček jen s kosmetickými úpravami nebo s velkým zásahem především ze strany levice?

I když největší tlak na změny na straně výdajové jde od pana Paroubka, tak si myslím, že bude tlačit jen do určité míry. On není zase tak hloupý (že by byl tak vyčuraný?), aby dotlačil svými požadavky Fischera k demisi a převzal zodpovědnost za vládnutí jako premiér.

Pan Paroubek to neudělal ani na počátku léta, když položil Topolánkovu vládu.

Takže po čtvrtku bude vládnout vláda Fischerova a bude otloukacím panákem sociální demokracie, kterou řídí srab utíkající před zodpovědností.

Autor: Antonín Hyžík | čtvrtek 24.9.2009 6:29 | karma článku: 34,26 | přečteno: 1603x
  • Další články autora

Antonín Hyžík

Jako lilie ten Hašek

30.10.2013 v 14:28 | Karma: 29,08