Klausovi - rodové zatížení a nenáhodné škodění.

Temná minulost otců Lívie Klausové a dosluhujícího prezidenta odkrývá nápadně shodné znaky s působením jich samých a jejich potomků. V čem se liší nedávná propaganda syna a celoživotní propagandy otce od té nacistické nebo komunistické, jimž propadli předci Klausových? Co nám ještě tato rodinka předvede, jsou to už poslední plivance a kostlivci z jejich skříní? A pochybuje ještě někdo o důvodech k ostražitosti vůči podobným lidem? pozn. hlavní myšlenky a možná i nové informace viz. P.S. jsou v textu podtržené.

"Potomci nemají být napadáni za zločiny a chyby svých předků"....nevytahujme na lidi jejich předky, oni za ně nemůžou...." (http://ziegler.blog.idnes.cz/c/320951/Vaclave-Klausi-juniore-vas-ded-slouzil-nacistum.html)

toto je všeobecně přijímaný humánní postoj a citát z blogu adresovaný Václavu Klausovi juniorovi (a nepřímo celé Klausovic rodině) za jejich lživé kádrování předků prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga krátce poté, co vyšlo najevo nesrovnatelně horší a v důsledcích dokonané nacistické působení jeho dědečka, otce paní Lívie a tchána dosluhujícího presidenta...

Hned na začátek musím Klausovi juniorovi i celé rodině poděkovat, že svou propagandou vynesly při presidentské kampani otázku původu kandidáta, prohřešků jeho předků, nedostatků jeho ženy i prostředí, ze kterého vzešli.

Tak jako se mi nad Klausovými a nízkostí míst kam cílili, zvedl před pár týdny žaludek, dnes v jiném světle vidím, jak přínosný a poučný jejich povyk byl.

Právě na základě zásadních morálních selhání rodin typu Klausů (nebo třeba Rathů - pro ty, kteří budou volat po naučeném pravolevém vyvážení viz. Reflex 24/2012 “Doktor Strach. Příběh práskače, který vychoval zloděje”) jsem přesvědčen, že informace o původu a zázemí adeptů na veřejné funkce, jsou velmi důležité ba klíčové, protože poukazují na zvýšené dispozice daného potomka selhání předků zopakovat.

S V. Klausem juniorem (i jeho mladším bratrem, tím, který předčítal kdysi na Václaváku tatínkovi po "sarajevském atentátu" srdceryvný dopis) jsme chodili v překrývajícím se čase na stejné gymnázium. Je dost pravděpodobné, že nás učila i stejná paní profesorka biologie, nadšená do genetiky, která tehdy učila i volitelný nepovinný předmět "rodinné psychologie, sex.výchovy apod.". Nejen z jejích hodin si tak pamatujeme, jak chladně determinované jsou naše schopnosti a vlastnosti (naší genetickou výbavou), ale i to, jak silný může být kulturní (a morální) vliv prostředí a rodiny ve které vyrůstáme.

Jak je to v praxi tedy s tvrzením, že nemám nic společného (především se špatnostmi, že ano) svých předků? Jde o velký omyl. Protože ale geny dědíme kombinací ze 2 individuí, a připustíme-li že alespoň 1 rodič má konkrétní gen "dobré dispozice", máme 50% naději že "špatnost" nezdědíme. O co horší je to s přejímáním těch negenetických vlastností, postojů k morálce, pravdě, úctě k druhým (a jejich majetku), lásce (k druhým nikoli sobě), vzorcům chování v rodině! Kde je alespoň 1 rodič nositel "špatné informace" vlivu neunikneme! A když se sejdou 2 podobně vyhranění, máme tu vyhraněnou, jedinou správnou (českou), zásadovou rodinu. Tradicionalismem to někdy nazývá pan profesor a „extrémními levičáky" (jako Havel) ty, kteří "boří existující lidský řád“ a „naše“ vidění světa. (http://zpravy.idnes.cz/extremni-levicak-rekl-klaus-o-havlovi-d8q-/domaci.aspx?c=A130211_082217_domaci_jw)

Takže k těm tradicím a pojímání světa v praxi: "Podle záznamů v archivech pořídil Štefan Miština několik desítek seznamů zabavených věcí, písemností a cenností. Celkem tak otec Lívie Klausové zajistil na účtech židovských organizací přes 186 tisíc slovenských korun a dalších více než 104 tisíc v hotovosti. Jakožto úředník ÚŠB se tak otec první dámy podílel na perzekuci slovenských Židů, z nichž byly desítky tisíc deportovány do koncentračních táborů."(http://zpravy.idnes.cz/klausuv-tchan-pracoval-u-tajne-policie-fasistickeho-slovenska-p7z-/domaci.aspx?c=A130209_134017_domaci_im)

Výše uvedené informace nám dávají  profil a dispozice konkrétního člověka: otec paní Lívie to uměl s penězi, s krádeží nebo "špinavostí" těch peněz si hlavu nelámal, natož s morálním vědomím činů které páchá. A důsledky činnosti takto disponované osoby instalované na důležité místo?

"Štefan Miština nebyl žádným bezvýznamným úředníčkem, ale vedoucím cenzurního oddělení ÚŠB a nadřízení si ho chválili jako snaživého a pilného. Velmi ostudnou úlohu sehrál při tzv. řešení židovské otázky, což je nejostudnější období moderního Slovenska. V roce 1942 začaly masové deportace slovenských Židů do německých koncentračních táborů. Na 60 tisíc z nich zahynulo! " (http://ziegler.blog.idnes.cz/c/320951/Vaclave-Klausi-juniore-vas-ded-slouzil-nacistum.html)

„Po konci druhé světové války stačil tchán Václava Klause přehodit politickou výhybku, v únoru 1948 se stal členem Komunistické strany Slovenska.“ !!!! (http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-59285710-tchan-prezidenta-klause-se-podilel-na-perzekuci-zidu-v-dobe-fasistickeho-slovenska)

Copak asi zdědila paní Lívia? Teď nemyslím zabavené židovské šperky, na které (nepodloženě) odkazují někteří škarohlídové-diskutéři v souvislosti s vykradením vily Klausových v r. 1999  resp. odcizením šperků za 4 mil. Kč, ale z vlastností jejího otce. Snad příchylnost finančnictví, lásku k cizím penězům, určitě ale příchylnost k ideologiím (lžím), které jsou právě v kurzu, a které mohu využít i jimi ospravedlnit své osobní amorální jednání.

Bývá téměř pravidlem, že dcery vnímají instinktivně své otce jako ideální vzory svých budoucích (hledaných) manželů. Rodinné milieu Klausovic family se nám tak uzavírá; také budoucí manžel V. Klaus pocházel z ideologicky silně profilovaného prostředí, maminka, "skalní" komunistka, Vašíka "vychovávala" sama, byla mu jediným vzorem a rovněž synové si často hledají za manželky psychologické kopie svých matek. Vrána k vráně sedá.......komplementarita vzorů zastihla Vaška s Lívií na fakultě dětí komunistických prominentů na VŠE a svazek našel naplnění i v dalších generacích.

Můžeme a máme je soudit? Nikoli. Máme být ostražití? Ano. Musíme a silně! I kdyby např. V. Klaus junior zdědil ty lepší geny z obou rodičů, zkřiveným vzorcům chováním rodiny nemohl uniknout. Jak jinak než pokřiveným morálním postojem a ideologicky zatemnělou myslí lze vysvětlit jeho podle zlé, nebetyčně hloupé, ale i krátkozraké navážení se do handicapů a původu K. Schwarzenberga, aniž by se sám podíval do zrcadla na handicapy své nebo svých snaživých dědečků!

Kdybychom měli hypoteticky kdysi informace o celém zázemí rodiny Klausových, jejich dosavadních činech, prokázaných morálních postojích, i hmotném zabezpečení, tak jak nás ochotně informovali v případě rodu pana Schwarzenberga, a byli bychom dostatečně obezřetní, nemuseli bychom být svědky mnohaletého hmotného i nehmotného škodění jednoho z nich a nést nadlouho důsledky marasmu, který tato činnost způsobila. Věří někdo, že by byl dosluhující president v pozici pana Mištiny jiný? Možná naopak, ještě agilnější a zásadovější ! Proč se chyby z historie stále opakují !

Posluhování nacismu, komunismu, pseudopravicovým ideologiím kradeží pro vyvolené (od účelové kupónovky přes normalizaci kmotrostánu až po zločinnou amnestii) vše má stejný základ a opakující se devastující následky pro všechny lhostejné a naivní lidi do budoucna. Archetypy zla - lži a nenávisti se jako fragmenty hologramu neustále promítají do našich životů, promítaly a ničily životy našich předků a budou promítat příp. i ničit životy našich potomků. Nositelé těchto genů a hlavně asi vzorců chovaní tu byli a škodili v minulosti, škodí dnes a budou permanentně trénovat naši ostražitost a naši morální neoblomnost postavit se jim na odpor.

KOLIKPAK Z NÁS SE AKTIVNĚJI POSTAVILO TŘEBA PROTI AMNESTII ?

Petici http://www.klausovavelezrada.cz/cs/  podepsalo dodnes  jen asi 65 tis. spravedlnost vnímajících lidí.......smutný obraz více než 10 mil. národa. Zbytku asi nevadí, pragmaticky rezignuje i na velký symbolický (morální) význam odporu proti ní, nebo dokonce "argumentuje" amnestií V. Havla, aniž by pochopila, že i v jejich srovnání jsou zakotveny základní postoje obou Václavů: v případě možná neuvážené amnestie V. Havla to byl soucit (láska) a vlastní akt nesměřoval k obohacení nebo k vědomému ublížení kohokoli; v případě V. Klause tomu bylo právě naopak: amnestie byla velmi dobře uvážená, vykalkulovaná, bez soucitu k vědomě poškozeným, cíleně obohacující skupinu vyvolených (dost pravděpodobně i aktéra samotného) a přímo poškozující nejen již jednou poškozené, ale i celé vědomí spravedlnosti ve společnosti a její domožitelnosti v právním státě. Kdo chce hájit neobhajitelné !? Svou karikaturu pravdy a lásky nám pak škodolibě připomněl vítezstvím svého favorizovaného nástupce. Mimochodem jiného socioapata, který také nemá zcela ujasněný postoj k pravdě a kterého také "vychovávala" jen maminka, o jehož postoji k lásce by nám řekla (kdyby mohla) víc asi jeho paní Ivanka, která se ho tak podivně straní a pro kterou je vzorem dámy paní Lívie, která už svým smutkem (absence lásky?) raději neobtěžuje.

Na závěr odstrašující ale nikoli nereálný vtip: "Jaroslav Plesl: 21 důvodů, proč bude Kate Zemanová českou prezidentkou:.........Protože i Mirek Šlouf má chytré a schopné děti, které budou potřebovat svého Zemana...............Protože na Hradě vystřídá Václava Klause mladšího."  (http://www.reflex.cz/clanek/nazory/49450/jaroslav-plesl-21-duvodu-proc-bude-kate-zemanova-ceskou-prezidentkou.html )

a poslední, obrazový odkaz i VZOR PRO NÁS VŠECHNY :

(http://jdvorak.blog.idnes.cz/c/321245/Havel-jakobin-a-extremni-levicak-A-jak-diagnostikovat-Klause.html)

P.S.

po aktivaci výše uvedeného blogu mi začalo chodit množství nežádaných :-))) emailů s doplňujícími informacemi: o existenci a vlivu otčíma paní L. Klausové člena ÚV KSČ p. Šalgoviče, o existenci záznamů jejího otce Štefana Mištiny v databázi StB EZO (http://www.svazky.cz/), o nelichotivé činnosti otce současného presidenta V. Klause seniora (1901 - 1974) po r. 1948 při zakládání JZD-tev na Táborsku, jeho neblahém působení jako národního správce na velkostatku původního majitele pana Fořta v Liběnicích u Borotína (kde byl dříve za války  adjunktem), jím iniciovaným vystěhováním sedláka Šmejkala v Prudicích, kde získali Klausovi chalupu atd. atd. až po informace o údajné (skartované) spolupráci s StB a KGB samotného dosluhujícího presidenta.....

Za emaily děkuji, ale nemohu na ně reagovat, natož je blíže zkoumat a psát o nich, ač z nich není veselo. Autorům vzkazuji, at´si jimi také dále neotravují mysl, ta doba je pryč a spíš ať se těší na 7.3.2013, kdy mohou oslavit ostudné odcházení jeho potomka, člověka, kterého zhodnotí za jeho vlastní činy dějiny a možná i nějaké Boží mlýny. Třeba na následujících akcích: 

http://jednej.cz/demonstration.php?id=78http://www.reflex.cz/clanek/nazory/49205/chcete-

Autor: Miroslav Hyliš | pondělí 11.2.2013 15:15 | karma článku: 33,03 | přečteno: 1959x