Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mazleníčko a tuleníčko aneb večerníček pro dospělé

Ráno mě probudí budíček. Vyskočím z postýlky rovnýma nožičkama, jsem vyspinkaná dorůžovoučka, čerstvá jako rybička. Manžílek mi dává pusinku na čelíčko, čeká ho služební cestička. Budím Mišku, našeho synáčka. Vařím mu čajíček a chystám svačinku. Mišánkovi sice už bylo 18, ale to víte, pořád je to maminčin chlapeček a je třeba na něj trochu dohlédnout, jinak by vymýšlel jen samé ptáčkovinky. Zkontroluji, jestli si umyl ručičky a vzal si čisté slipečky.

Loučíme se, vzápětí vyrážím do prácičky. Jedu tentokrát šalinkou.  Z kabelky vytahuji knížečku, dostala jsem ji od tchýně k narozeninám. Také je na první straně vepsáno věnování: „Milované snachušce od tchýněčky“.

Než se vydám do své kanceláře, pozdravím všechny kolegyňky: Marušku, Jarušku, Věrušku, Janičku, Evičku a Zdeničku. Jdu si do kuchyňky uvařit své ranní kafíčko. Než se v čekárně objeví dětičky, zvládnu ještě napsat jednu zprávičku z vyšetření.

Na oběd jdeme s kolegyňkami do místní hospůdky. Bodrý číšník nás hned osloví: „Meníčko, dámičky?“ Je malinký, má kníreček a pořád dokola se ptá: "Jaké máte přáníčko? Polívčičku, dáme? Hranolečky, ano, jistě doneseme, a tatarečku navrch dáme taky?“ Po obědě nám přinese kafíčko s mlíčkem a cukříky. "Ještě zákuseček, dámy?" Zákusek odmítáme, ke kafíčku totiž patří i malá čokoládička.

V kanceláři ještě rychle písnu kamarádce na fejsbůček zprávičku: „Tak teďka jsem se vrátila z meníčka a venku jsou nádherný podzimní barvičky.“ A manžílkovi vyťukám smsku: „Jak se daří méďánkovi?“ Méďánkovi objednávám dáreček, budeme mít totiž brzy výročí, takže mu chystám krásné překvapeníčko. Vzápětí mi volají, že podrobnosti k objednávce už mi poslali mejlíkem a hned jak obdrží platbu, tak zbožíčko zabalí. Rychle ještě zadám převod penízků a už mi nezbývá, než čekat na poštičku a těšit se, jak Méďánek překvapením sedne na zadeček. Pípne mi můj mobilek. Jejda, zprávička od Toníčka: „Kocicko tesenicko vecerni prekvapko.“ Můj manžílek má pro mě překvápko? Tak to určitě nachystá nějaké mňam papáníčko! Možná bude i mazleníčko a tuleníčko?

Mezitím mi volají ze servisu, že mi technik vyměnil olejíček a filtříček a nechal mi vystavit fakturku. Hurá! Domů už nemusím jet šalinkou. Je pátek, už mi zbývá odpracovat poslední hoďku, končím ve dvě. Sleduji hodinky, abych vyrazila co nejdřív a stihla si vyzvednout svoje autíčko. Beru to přes svého gynekologa, naštěstí čekám jen chvilečku, sestřička mi hned nese receptík na antibejbíky. „Dnes jen receptík, ale za čtvrt roku musíte na prohlídečku, ano? Tak včas zavolejte, tady máte objednací kartičku i s čísílkem.“ Než se vydám do servisu, projdu pár obchůdků. Brzičko už bude zimička, hodily by se mi nějaké pěkné botičky a ke kabátku ještě rukavičky a klobouček. Možná i nějaká pěkná šálečka? A taky mi došel krémíček na pusinku. Jo a ještě pastičku na zoubky a nějaké vonítko na záchůdek… Autíčkem se dovezu až ke své kadeřnici Bětušce. „Tak co budeme dnes dělat, budeme vlásky stříhat? Nebo jen barvičku?“ ptá se Bětuška. Zatímco čekám, až mi chytí barvička, její kolegyně Kačenka mi udělá ještě nehtíky.

Krásňoučká a v super náladičce se autíčkem vezu domů. Po návratu do našeho teploučkého bytečku mě už čeká voňavoučké papáníčko. To je dobrůtka! Méďáněk připravil těstošky s mňam mňam omáčkou. „To je překvápko!“, divím se. „Dnes nesleduješ fotbálek?“  Ten můj Kozlíček zavrtí hlavičkou: „Dnes mám úplně jiný prográmek.“ Náš Míšánek ale těstošky nerad, takže si dá jen chlebík s pomazánečkou a čajík a jde si do svého pokojíčku skajpíkovat s kámoškami.

„Chceš pivečko?“ směje se na mě můj Méďánek. „Nebo si raději dáme lahvinku? V lednici se chladí šampíčko, dostal jsem totiž mimořádnou odměnku,“ směje se na mě ten můj Pejsáček.

Hledám brýlky, abych se mohla se svým Čumáčkem uvelebit v postýlce a sledovat filmeček, na sobě už mám jen roztomiloučkou noční košilku s puntíčky a mašličkami a slaďoučkým obrázkem dvou pusinkujících se medvídků. Popíjíme vínečko, a když jsou skleničky prázdné, můj broučánek začne rozvazovat mašličky na mé košilce a míří k mé kočičce… „Ukážeš mi svou sladkou broskvičku, ty moje buchtičko?“ šeptá mi do ouška…

Do hájíčka! Nezapomněla jsem náhodou včera spolknout toho antibejbíčka?

A zazvonil zvoneček…A za devět měsíců bez měsíčků je pohádky koneček.

Přeji všem čtenářům krásňoučké a miloučké sníky :-)

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Hvozdecká | neděle 30.11.2014 17:19 | karma článku: 20,46 | přečteno: 1494x
  • Další články autora

Helena Hvozdecká

Jak (ne) přežít Valentýna

Zbývá ještě zabalit poslední dárek. Moje Avon Lady mi včera přinesla báječné slipy pro mého miláčka – jsou černé a uprostřed mají velké červené srdce. Prostě nádhera! Bude z nich určitě nadšený! A doufám, že je hned vyzkouší!

14.2.2016 v 11:39 | Karma: 19,56 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Ostatní

Helena Hvozdecká

Kam jsi včera tak spěchala, Pusinko?

Stává se to i vám? Omylem odešlete esemesku někomu, komu nepatří? Anebo naopak dostanete esemesku od někoho omylem?

17.1.2016 v 16:19 | Karma: 18,32 | Přečteno: 672x | Diskuse| Ostatní

Helena Hvozdecká

Jak jsem (ne)zápálila adventní svíci

Předvánoční čas by měl být časem rozjímání a pohody, dočetla jsem se před časem v jednom článku na internetu. Člověk by prý měl trochu zpomalit a pokud možno se zastavit.

20.12.2015 v 17:08 | Karma: 14,43 | Přečteno: 760x | Diskuse| Ostatní

Helena Hvozdecká

Parkování na růžovo

K cestování po městě Brně využívám převážně MHD. Přesto mě možnosti parkování v centru Brna zajímají – v souvislosti s mými klienty, kteří často přijíždějí na domluvenou schůzku autem a – překvapivě – potřebujíněkde zaparkovat.

16.12.2015 v 18:38 | Karma: 16,13 | Přečteno: 540x | Diskuse| Ostatní

Helena Hvozdecká

A vy tady čekáte s čim, pani?

Panickou hrůzu z bílého pláště naštěstí nemám. Navíc jsem byla až donedávna celkem zdravý člověk, takže se mi úspěšně dařilo se lékařům vyhýbat. Hrůzu mám spíš z předpeklí, kterému se říká čekárna.

18.11.2015 v 16:15 | Karma: 22,91 | Přečteno: 1582x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Místo Česka Rwanda? Nejasný osud ilegálních migrantů do Evropské unie

7. května 2024

Migračním paktem jsme udělali důležitý krok k řešení ilegální migrace, ale je potřeba pokračovat....

„Žiju jen z humanitární pomoci.“ Válka vehnala do bídy miliony Ukrajinců

7. května 2024

Premium Kdo se měl před válkou špatně, ten se po dvou letech jejího trvání má ještě hůř. Důsledkem...

Pravda o Vrběticích. Ruští agenti nebyli jen dva a proč mrtví Češi neměli šanci

7. května 2024

Premium Co předcházelo a co následovalo po výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014? Kolik...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2025x
Brňačka s láskou k psanému slovu a šuplíková spisovatelka s potřebou sdělovat a sdílet. Žena, která si ráda vymýšlí příběhy a jen výjimečně (a krátkodobě) ztrácí svůj nadhled a smysl pro humor.

Moje literární pokusy jsou nově k nahlédnutí i zde: https://www.facebook.com/pages/Helena-Hvozdeck%C3%A1/288031364717330 A také zde:

www.helenahvozdecka.cz

Seznam rubrik