Zmrazit důchody a důchodce taky!

Šetřit je nutné, to ví v každé rozumně uvažující rodině. Šetří i Kalousek a tak každou chvíli přichází s nápadem jak. Zajímavý návrh je zmrazit důchody alespoň na rok, nejlépe však na tři. Já k tomu dodávám – důchody zmrazit nejlépe natrvalo včetně těch, kteří je pobírají. Dojde tím k efektu totálního ušetření, neboť penze nebude nutné vyplácet vůbec!

Aktivní senior...Z. Huspek

Takový důchodce (nepočítám ty, kteří stále pracují, to je přímo ideál, jenomže i nad nimi se stahují daňové mraky) je ve společnosti naprosto zbytečný element. Svoje si odpracoval, potomky na svět přivedl, nějaké to vzdělání jim zajistil a splnil tak smysl svého bytí na světě. Teď už jen ujídá z koláčů, jež pečou ti mladší. Kdyby alespoň víc užitku přinášel!

Pravda, nelze všechny penzisty, nebo jak se jim ohleduplně říká seniory, házet do jednoho pytle. Je mezi nimi i pár jedinců, kteří ze svých penzí dovedou ještě ušetřit a vypomoci svým dětem každoměsíční částkou! Nebo majitelé zahrádek, ti alespoň vypěstují kvalitní zeleninové produkty a svým rodinám je dodávají na stůl čerstvé a zadarmo! Další užitečná skupina jsou penzisti, kteří ohlídají svá vnoučata, zatímco jejich rodiče úspěšně budují kapitalismus. Tihle všichni by mohli dostat šanci, zatímco ti ostatní jsou v podstatě k ničemu.

Jsou pomalí, v supermarketech překážejí s vozíky naplněnými akčním zbožím které vykoupí v době, kdy produktivní část obyvatelstva musí vydělávat na jejich penze. V hojném počtu plní ordinace praktických i odborných lékařů a dožadují se stejné pozornosti a péče jako ten, komu strhávají nemalou část platu odváděnou nemocenské pojišťovně.

Pokud nejsou úplně na mizině a používají k přemísťování mezi nákupními centry auto, jedou opatrně a pomalu a říkají tomu bezpečná jízda, byť všichni ostatní na silnici dobře vědí, že se bojí toho svého letilého miláčka odřít nebo nedej bože nabourat! Naštěstí tahle kategorie penzistů s růstem cen benzínu ze silnic pozvolna mizí, což je ukázkový případ samoregulace provozu (i když v tomto případě to začíná prorůstat i do kategorie aktivních pracujících).

Pro toho, komu se můj návrh na zmrazení nejen penzí, ale i penzistů zdá nehumánní, mám jedinou námitku.

Je snad humánní nechat staré lidi jíst potraviny těsně před lhůtou spotřeby jenom proto, že ceny „kvalitních“ potravin (uvozovky jsou úmyslně, protože jsou u nás k mání ještě vůbec kvalitní potraviny?) rostou o několik procent měsíčně, zatímco důchody o necelé procento ročně? Je snad humánní růst ceny energií za „luxus“ bydlení v panelákovém jedna plus jedna takovým tempem, že po zaplacení všech nutných poplatků zbývá na jídlo stále menší částka důchodu?

Vzhledem k tomu, že je nutno vyplácet vysoké odměny i platy vysokým státním úředníkům i za mizerně odvedenou a často i zbytečnou práci (netřeba být konkrétní, stačí večer sledovat zprávy na kterémkoliv tv kanálu), je zmrazení důchodů zcela na místě. Když k tomu zmrazíme i důchodce, bude peněz dost!

S úsměvem zatím ještě nezmrazený důchodce ZH.

 

 

 

 

Autor: Zdeněk Huspek | úterý 20.3.2012 11:50 | karma článku: 46,83 | přečteno: 10558x
  • Další články autora

Zdeněk Huspek

Vánoční přání

24.12.2017 v 18:35 | Karma: 12,32

Zdeněk Huspek

Nedělní výšlap na rozhlednu

11.12.2017 v 20:56 | Karma: 18,05

Zdeněk Huspek

Hřbitov na hranici

1.12.2017 v 18:14 | Karma: 21,53