Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vzdyt_to_rikam

26. 3. 2012 15:41
achjo

Víte, důchodci mají svůj příjem jistý. A´t se děje co se děje, svý dostanou. To se nedá říct o těch, co pracují. Přesto důchodci mají zákonem daný nárůst důchodu. My, co pracujem, žádný takový zákon nemáme! Pak se řekne, že jakási mzda vzrostla o tolik procent, tak se musí valorizovat důchody. Jenže "obyčejnému" člověku nikdo moc extra nepřidá - tak leda práce, když vyhodili kolegu, tak jeden musí makat za dva lidi a jeden plat..přidáno dostane ředitel a ti ředitelé nám pak dělají ty nárůsty platů, kterým my se smějeme, protože nám nepřidali, ale spíš sebrali......takže zmrazení důchodů, tj. že se rok nebo i tři nebudou přidávat tři stovky (průměrné) si myslím, že důchodce nezabije a pracující posílí...nemyslíte???

0 0
možnosti
JV

KomisarLedvina

27. 3. 2012 8:39
Re: achjo

Blábol.

0 0
možnosti
AK

adua

25. 3. 2012 20:31
karma

R^pěkný článek a dokonce mne i pobavil, přesto,že je to námět spíše smutný.

0 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

25. 3. 2012 9:44
žhavý kandidát na prezidenta Fischer

za působení v čele vlády zmrazil důchody! Jeho popularita je dnes, kupodivu, velmi vysoká. Zmrazení důchodů na 2-3 roky nikoho neohrožuje.

2 0
možnosti
1

1978.thomas

23. 3. 2012 9:42
Důchodci ...

Budou se řešit důchodci, ale proč se neřeší, že důchodový fond byl 2x vytunelovaný /Klaus + Kalousek/  a zastřešilo se sociální pojištění - což odvedlo a odvádí další peníze z důchodového fondu ... Budete řešit, že neni na přidání důchodcům 150 Kč na měsíc, ale kde jsou ty miliardy, které zmizely a které mizí dál ???

2 0
možnosti
LS

Pepinie

23. 3. 2012 10:40
Re: Důchodci ...

a za to snad můžou ti důchodci nebo jak?

0 0
možnosti
MS

kilokrok

22. 3. 2012 22:52
Prý pro přiznání důchodu se bude muset jezdit do Prahy!

Tam Vás úředníci důch.zabezpečení nechají přeplavat Vltavu, aby jste měl na důchod nárok. Pokud se Vám to podaří, tak podle zákona budete muset plavat ještě zpět! :-(:-/:-P8-o;-€[>-]V

0 0
možnosti
D

Dark5

22. 3. 2012 17:28
V necem nemate tak uplne pravdu.

Ne vsichni duchodci si svuj duchod odpracovali. Nekteri si prokourili plice a prochlastali jatra a pobiraji invalidni duchod, i kdyz si za to mohou jen a jen sami. Nekteri dokonce cely zivot nepracovali a ted poboraji prumerny duchod....tedy vice nez treba prodavacka, ktera cely zivot makala. Takove lidi je opravdu potreba zmrazit.

Pak tu ale mame zbylich 70% duchodcu, kteri opravdu nejak delali, nejake deti i privedli na svet a vychovali je (no jak si je vychovali, takovi dnes kafraji o vysi jejich duchodu). Jenze dost velka cast penze se stejne vraci do kolobehu penez...duchodce zaplati najem, energie, jidlo, nejake sluzby...na vsem takovem nekdo jiny nachazi praci a na vsechno je DPH a dalsi dane. Takze duchodce z tohoto principu ani nemuze byt zadna "skodna". I kdyz me obcas nekteri take nastvou, ze jezdi tramvaji jen tak sem tam v dobbe dopravni spicky, protoze je jim doma smutno nebo si proste jen nechteji topit.

0 0
možnosti
BPE

bojovník proti egoistům

23. 3. 2012 23:08
Re: V necem nemate tak uplne pravdu.

ten kdo nepracoval, nepobírá průměrný důchod, nechal jste se zmást známým hoaxem ...

0 0
možnosti
H

Hug0

21. 3. 2012 12:13
hmm...

pisete, o starych lidech a nekvalitnich potravinach.....

nemecky duchodce, si nikdy nekoupi parek s 40ti% masa. nikdo jiny to take nekupuje a tudiz se nic takoveho v Nemecku neprodava neb je to neprodejne. cesky duchodce, si v "akci" tyto parky koupi kdykoliv. zivot ho nenaucil vybirat si a dbat o kvalitu. tudiz tyto parky u nas jsou k mani, prave jen a jen kuli "zastaralym" duchodcum. pokud chteji jist kvalitne, at to nekvalitni prestanou kupovat a my ostatni se potom dockame kvalitnejsich potravin za nizke ceny ... bohuzel, ale s nasimi dnesnimy duchodci to nepujde ... takze holt musim platit 2x tolik, abych mel o neco vyssi kvalitu potravin. Nemec to samy ale kupuje za polovic - neb maji rozumne a myslici duchodce ...

zmrazit duchody? ty nad 20 000,- Kc mesicne urcite ... kolik, ze ma nej duchodce u nas? pred par lety to bylo cca 64 000,- .... a vysluhy?? ty zmrazit a posleze zrusit. alespon tem, kteri na ne maji narok z doby pred r.1989 ....

1 0
možnosti
ZH

zdenda.h

21. 3. 2012 13:06
Re: hmm...

hmm... něco takového (nekupovat) mě napadlo už dávno. Oni totiž párky nejsou k jídlu aniž by byly v akci, to je známá věc i u nás. Jenomže nekoupíme dva, tři, dalších osm koupí, takže nula od nuly pojde...

Koupil jsem si nedávno u Nováka, takto řezníka na strategicky výhodné místě pod jednou střechou s Penny;-), teplou sekanou. Dám si plátek na kaiserku a mám snídani i svačinu současně. Kousnu do sekané (vlažné, namísto teplé) a zírám - její chuť je daleko horší, než před rokem, kdy jsem jí měl naposled;-(. Nekupovat, rozhodl jsem se rezolutně, jenomže koupí dalších pět a ten Novák bude do sekané hrnout všechno svinstvo, co má ve výrobně. Dokud někdo po tom jeho "výrobku" rovnou nezhebne.

A teď babo raď - co s tím?

0 0
možnosti
JF

je.ef

21. 3. 2012 10:24
.

Mně se Váš článek líbí a plně s ním souhlasím...... a to mám do důchodu hodně daleko..... :-)

1 0
možnosti
KS

Equus

21. 3. 2012 8:51
Svoje jsem si odpracoval...

K tomuhle argumentu moje babička říkávala, že se v práci nikdy lidi neflákali tak, jako za komunistů, takže si na ty důchody vlastně nenašetřili. Můj děda montoval světelné reklamy. Jeli na horskou boudu, třináct dní polehávali v pokoji a chodili po horách a čtrnáctý den namontovali reklamu. Taky jsem od něj nikdy neslyšel argument, jak čtyřicet let pracoval...

0 0
možnosti
1

1978.thomas

21. 3. 2012 9:04
Re: Svoje jsem si odpracoval...

Za to ti, co mají čas přispívat do diskuzí na netu se ve většině případů předřou ;-D.

1 0
možnosti
HN

H75

21. 3. 2012 8:33
Jiny pohled

S clankem plne souhlasim. Paradoxne nejvyssi duchody u nad berou byvali soudruzi,estebaci a fizlove,kteri tuhle zem privedli tam kde je.Na druhou stranu-ja za ohrozenejsi skupinu povazuji rodiny s detmi.Nechci nijak idealizovat duchodcuv zivot,ale prece jenom-dokud jsou dva,tak na zivobyti je neco pres 20t mesicne.Bydleni maji z 99% vyresene,deti odrostle,z toho se ve dvou necha vyzit. Naopak mimo Prahu je dost profesi - i kvalifikovanych - jejichz mzdove ohodnoceni v cistem prekracuje prumerny duchod o 1-2 tis. A jina prace tam treba neni. Pujcka na bydleni ci trzni najemne, manzelka na materske, tot mnohem vetsi prusvih, nez dva duchodci se dvema duchody.

1 0
možnosti
S

spieler

21. 3. 2012 9:07
Re: Jiny pohled

Dva důchodci se dvěma průměrnými důchody ( ale kolik jích má průměrný důchod?) s tím se opravdu dá vyjít.Ale co jeden nemocný důchodce v panelovém bytě s tržním nájemným?

1 0
možnosti
  • Počet článků 208
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1144x
Živnostník v.v., příležitostný novinář, fotograf, editor vlastních a obecních stránek, počítačový nadšenec. Obyvatel západních Čech s přiměřeně skepticko-optimistickým náhledem na svět. Ročník 47´.