Vodopády v lese

Je to tam u nás dobře schované v lese, ale ne zase tolik, aby se to místo nedalo najít. Vlastně se dá projít nebo projet okolo. Projet pouze na kole, případně na motorce - na té smí do lesa pouze lesáci.A jak se tam dostat?

Po silnici první třídy 22 z Klatov do Domažlic odbočíme za Novou Vískou (místními zvanou Vobíralka) doprava na Slavíkovice. Po dvou kilometrech zabočíme (na kole!) vlevo do lesa po cyklostezce, která nás dovede k turistickému rozcestníku Modlín.

To je jedna varianta. Druhá nabízí zaparkování auta v Loučimi u restaurace a odamtud pěšky (nebo na kole) po žluté turistické značce nahoru nad obec k Židovskému hřbitovu, odtamtud pak 2 kilometry po zelené na Modlín.

Tady je možno odpočinout pod stříškou, případně se občerstvit (z vlastních zásob).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pár metrů od odpočivadla je rozcestník, jenž nám nabízí další možnosti, jak se tam dostat.

Od rozcestníku je krásný výled na statek pod lesem. V ohradě se v létě pasou ovce, v chalupě na statku je možno pobýt - adresa je zde.

Z rozcestníku budeme pokračovat po vrstevnici pod Korábem (773 m, rozhledna, ubytování, restaurace) cyklostezkou 2193 směrem ke křižovatce na Mezholezy (doprava) a Kdyni nebo již zmíněný Koráb vlevo. Ale pozor! Po cca jednom kilometru dojedeme (na kole) nebo dojdeme k vodopádům. A na ty se podíváme beze slov.

*****

*****

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*****

*****

*****

 

 

 

 

 

 

*****

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyhle vodopády jsou hned vedle cesty, nemůžete je přehlédnout. Nebo vlastně... v létě, pokud je sucho, tam žádné vodopády nenajdete - tyhle obrázky jsou z počátku dubna 2010.

A že se vám zdá loňské listí a letošní jehličí a spadané větvičky jaksi nepoměrné k tekoucí vodě? Není divu...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...ony ty vodopády jsou na tomto malinkém potůčku, který vyvěrá nahoře v lese. Takže jsou to vodopády z pohledu lesních skřítků. A ti v době mého fotografování byli schovaní někde ve svých skrýších...
Více fotografií najdete zde a já vám přeji hezký den!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Huspek | neděle 11.4.2010 18:46 | karma článku: 13,93 | přečteno: 1297x
  • Další články autora

Zdeněk Huspek

Vánoční přání

24.12.2017 v 18:35 | Karma: 12,32

Zdeněk Huspek

Nedělní výšlap na rozhlednu

11.12.2017 v 20:56 | Karma: 18,05

Zdeněk Huspek

Hřbitov na hranici

1.12.2017 v 18:14 | Karma: 21,53