Jak se vydělávají peníze? S rukama v kapsách

Tak se to Jendovi povedlo. Od dneška je poslancem i senátorem zároveň. Za 14 let, kdy jej Chodové zvolili starostou Domažlic, je to velmi slušná kariéra elektroprojektanta okresního stavebním podniku, není-liž pravda?

O pardon, že nevíte o kom je řeč? No přece o sociálním demokratovi (od roku 1997) Janu Látkovi, (na snímku první zleva) jenž je pro své příznivce právě tím Jendou.

Chodům se není co divit, odjaktěživa byli pro ně páni v Praze (potažmo ve Vídni) úhlavními nepřáteli, neboť jim sebrali jejich výsostná práva (kdo zrovna na tohle téma chyběl ve škola, nechť použije vyhledávače Google). A teď tam mají svého člověka a přímo ve dvou nejdůležitějších institucích! To je radosti v chodských vesnicích!

Ale dosti ironie a sarkasmu. Přijde mi úsměvné, že Látka senátor bude korigovat paskvily zákonů schválené Látkou poslancem alespoň do doby, než poslanectví přepustí některému z náhradníků. Když se to ale vezme do důsledku, je v tom pan Látka (51.56 % hlasů po dnešním druhém kole) v podstatě nevinně – do senátorské kampaně jej vyslala ČSSD proti současnému starostovi Klatov Rudolfu Salvetrovi (48.44 % hlasů), jehož nominovala ODS.

A tady už jde sranda úplně stranou, protože ódéeska nepodělala plno věcí nejen na centrální úrovni, ale i v obvodech.
Tzv. domažlický obvod zahrnuje okres Domažlice s 58 998 obyvateli a okres Klatovy s 87 643 obyvateli, což je o téměř 30 tisíc lidí víc. Jak je možné, že většinu získal zrovna Látka?

Odpověď je celkem jednoduchá – bylo ho víc vidět. Se svým autíčkem s vlastní podobiznou v životní velikosti a rukou v kapse (na podobizně) objížděl  města, vesnice, akce, mezi hasiče se vloudil a třebaže nikde nic v podstatě neřekl, lidi si ho zapamatovali. K neúspěchu Salvetra (nijak fatálnímu, to je nutno dodat) přispěly známé problémy ODS, které se lidem právě v těch chodských vesnicích a malých městech jeví jako politika namířená ne-li přímo proti nim, tak alespoň hodně rozháraná a zmatečná.

Snad přišlo varování včas.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Huspek | sobota 20.10.2012 21:41 | karma článku: 14,83 | přečteno: 1625x
  • Další články autora

Zdeněk Huspek

Vánoční přání

24.12.2017 v 18:35 | Karma: 12,32

Zdeněk Huspek

Nedělní výšlap na rozhlednu

11.12.2017 v 20:56 | Karma: 18,05

Zdeněk Huspek

Hřbitov na hranici

1.12.2017 v 18:14 | Karma: 21,53