Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ministerstvo spravedlnosti napadl zákeřný bacil, bacil demence…

Jak jinak si vysvětlit, nový návrh zákona o poskytování (povinné) porady nemajetným za úplatu. Slyšíte dobře. Nemajetný (zákon hovoří o osobě zcela bez movitých, či nemovitých prostředků)

bude muset zaplatit poplatek, a to ještě nikoliv svobodně, dle vlastní vůle, ale nuceně (asi občané trpí dle našich impotentních, rádoby právních nápadotvorců, nesvéprávností, což je třeba zákonem napravit) se radit (nikoliv zastupovat,sepsat či vykonávat jiné úkony...) jen s právníkem, formu pomoci má poskytovat osoba výlučně s právním vzděláním, mající odborné znalosti a praktické zkušenosti s právní aplikací, zaručujicí potřebným osobám kvalifikovanou právní pomoc.

Těžko věřit vysvětlení ministerstva spravedlnosti, že na rozdíl od studentů, nebo pomoci neziskovek (rozumějte…čili jiné lidské havěti mající lepší právní rozhled, než právník s koupeným titulem) při pochybení nelze vést proti nim kárné řízení, advokáti jsou pojištěni, odpovědní za škodu a kontrolovatelní. Kdo toto proboha zase vypotil?

Regulační poplatek žadatel povinně uhradí před poskytnutím právní porady. Občan bude moci požádat maximálně o 120 minut právních porad ročně.
Nemajetný v jednom roce je oprávněn požádat čtyřikrát v délce 30 minut, dohromady regulační poplatek za rok by měl činit maximálně 400,- Kč za poskytnuté 4 ústní porady. Předpokládaná konzultace je v délce 30 minut, nemajetný je povinen zaplatit 100 Kč za návštěvu … Zbytek doplatí stát podle tarifu … cože?
 V 30 minutách, by stát zaplatil advokátům asi 1. 500 000 Kč, při vyčerpání maxima 120 minut jednoho nemajetného bude činit platba státu 6 milionů korun….
…vymýšlet zákony v příkladu... exekutorům pro miliardy na zálohách ročně,nesvéprávně svéprávný majitel vozidla, kotlíkový vyděrači,  teď advokáti, …atd.
Nejenže se zde nepokrytě prosazuje (protěžuje) osoba v přímém rozporu s diskriminačním zákonem, ale i zákonem na svobodné rozhodnutí o svém právu svéprávného rozhodování dále na spravedlivý soud a obhajobu, kdy místo nastolení rovnováhy (rovnosti zbraní) je miska vah převážena v neprospěch osoby ještě před procesním řízením.
Evidentně je vidět snaha zajistit (donucovaným prostředkem, nařízenou osobou) práci enormnímu množství právníků. Netušíme, jak chce stát prosadit dodržení takového paskvilu.
Snad ověřeným podpisem právníka. Nebo nabonzováním sebe samého-nemajetného o jím sepsání listin bez právníka.
A co bude dál? Bez právníka. Kdyby doopravdy chtěl někdo pomoci, zařídí v případě oprávněnosti nastolení zásady prosazení práva.
Tito nemajetní, často nepřipuštění k soudnímu procesu pro zamítnutí (neoprávněnému) neplacení soudních poplatků, či zamítnutí právního zástupce si vlastně zaplatí za službu, kterou mohou učinit i dnes. Zdarma.
 Evidentně na hovno.
Je běžnou tradicí našich zkorumpovaných soudů shazovat kauzy v drtivé většině případů právě způsobem, kdy tyto osoby, zastoupené často, veřejným zástupcem jsou odkázány k soudům vyšších instancí, kde je potřeba právního zastoupení, a na které nemajetní (najednou uznaní jako majetní) nemají šanci dosáhnout. Hádejte, komu svědčí v tomto případě (ne)právo. Qui percit nocentibus, innocentes punit
Zvláště odporné je to u studentů, samoživitelů, důchodců. Tyto skupiny v okamžiku zamítnutí končí u soudů pro (ne)majetnost,nesplnitelných lhůt,špatně doručených písemností atd. a pravdy se nedovolají.
Základní kámen světového práva hovoří o rovném přístupu a práva domoci se pravdy bez jakýchkoliv překážek. Tedy i v případě nemajetnosti. Ovšem to je světové právo, nikoliv právo české. To, naopak ztížilo občanům přístup k spravedlnosti už tím, že zavedlo poplatky a jak mi bylo u soudu nejvyšší instance sděleno, bez výjimek (jednalo se o dovolání studentky) třeba i pro kojence, zástupnost advokátem a největším hyenismem, fikcí doručení (příkl. za tři dny občan nemá možnost bez tísně zjednat nápravu, což je zákonem výslovně zakázáno).
Jen proto, aby se vyvolení, neschopní uživit se prací, dostali k bezpracnému zisku.
Jako ostatní pozoruhodné právní výtvory pro různé kreatury v této zemi.
 
Různá občanská sdružení a spolky v posledních době silně narušují celistvost justičně právní mafie a tento připravovaný podlý a nemorální zákon, kryjící se za plášť dobroty (nevím, co dobrého jest, muset prokázat než učiním úkon u soudu, prokázáním účastí jakési porady, spíše jen doložit zaplacení nemravného regulačního poplatku, abych tak mohl učinit…debilita), dokazuje, že svou práci odvádějí dobře.
Začínají této mafii vadit…

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Hurka | úterý 22.3.2016 8:15 | karma článku: 22,38 | přečteno: 640x
  • Další články autora

Jan Hurka

Co občan nesmí vědět…a co Fiala káže utajit…

O korespondenční volbě a jejích démonech tančících s kostlivci ve skříni. Vezmu to v úvaze velmi krátce. Naše vykutálená parta Klaunů, značně vynalézavě utajila mamutí problém.

22.1.2024 v 7:26 | Karma: 25,10 | Přečteno: 664x

Jan Hurka

Dinosaurům, chutná Fiala…

Už ucítil zatuchlou vůni doby minulé i on...Brontosaurus dávných, Temných časů. Časů kdy zde (ne)vládlo nic... Časů ...

8.12.2023 v 5:41 | Karma: 18,97 | Přečteno: 502x | Společnost

Jan Hurka

Opravdu to opravdu dokázal(i)…

Stvořit CIRKUS..On ředitel Modrého Cirkusu (zkr.MRC...), během několika měsíců dokázal se svojí Klauní svitou v představení světového unikátního kusu, nemajícího v análech dějin obdoby, rozplakat národ svým smíchem nad sebe samým....

3.11.2023 v 5:45 | Karma: 16,21 | Přečteno: 325x

Jan Hurka

Jediní Dezoláti a Dezinformátoři sedí ve vládě…

Nikoliv jako Straky, ale jako Supi jste se vrhli na tento národ zničit a rozkrást to, co ještě zbylo a fungovalo...Přitom stačí vládo NEKRÁST a peněz bude dost...

17.3.2023 v 7:08 | Karma: 22,81 | Přečteno: 547x

Jan Hurka

STB proti STB, Komunista proti Komunistovy…

Podivná to doba, opravdu, pár let stačilo, aby se opět prali komunisté o Hrad této země. Navíc jako sokové protichůdných politických stran tzv. (z)vůle lidu Země jménem Kocórkov...

26.1.2023 v 5:38 | Karma: 17,64 | Přečteno: 462x | Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Veselý se omluvil za urážku Vášáryové. „Reagoval jsem neadekvátně,“ řekl

22. května 2024  9:41

„Milá slavná Vášáryová, ty spodino, já Ti ze srdce přeju, aby Ti mráz roztrhnul p*del. Já jsem si...

Poslanci rozhodují o zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  9:39

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky schvalují poslanci....

Na Rychnovsku se střetl vlak s autem, tragickou nehodu nepřežili dva lidé

21. května 2024  18:15,  aktualizováno  22.5 9:26

Při dopravní nehodě auta s vlakem v Čermné nad Orlicí na Rychnovsku zemřeli v úterý dva lidé. Na...

„Neviděli jsme od něj nic než dobro.“ Írán se loučí s Raísím, hrozí Izraeli

22. května 2024  8:57

Íránský duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí zahájil ráno za účasti desítek tisíc lidí smuteční...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 241
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Ač Krušnohorec odkojen vodou Teplou z Ohře osudem Moravan, žijící (převážně) v Praze. Optimista obklopený báječnými  lidmi. Abstinent, nekuřák, speleolog, příroda, technika, EU soudní dopisovatel,EU spol.na ochranu práv občanů, podnikatel