Jak si (ne)přivydělat…člen volební komise

V naší české kotlině bývá jaksi už zažitou praxí, že je zde vše, tak nějak na hlavu postavené proti zdravému rozumu. Letos chyběli lidé ve všech pracovních oborech, dokonce už i u voleb. Ptáte se proč?

Já také…

Pod slibem krásného tučného bezpracného výdělku a jídla zdarma. Tak proč je lidí od roku méně a méně…

…dle vyhlášky číslo 233/2000 Sbírky zákonů, provázející zákon o volbách do Parlamentu ČR, je za funkci člena okrskové volební komise stanovena odměna ve výši 1.300 korun za oba dny voleb. Sakra, kolik je vlastně zákonem stanovené hodinové minimum mzdy?…hmm. „Pokud bude osoba vylosovaná jako předseda, je to 1.600 korun,“…za dva dny počet hodin x rovná se dobrý pocit z veřejně prospěšné práce…pozn.autora …nejedná se o oblíbený výrok ministryně Marxové.

A tak to má být a tak to i zůstane…

Pominu fakt, že členy komise bývají obvykle opravdu pozoruhodné existence, které stěží absolvovali základní docházku a různí vyčůránkové, kteří během hlasování vám klidně utečou před splněním všech povinností člena komise. Nebo naopak exoti trpící komplexem vícecennosti, kteří shrábnou všechny hlasy a začnou diktovat, co jak a kdo v rozporu s volebním zákonem. Kámen úrazu proč nejsou lidi je jinde…Účast ve volební komisi je časově o dost náročnější než je preferováno. Členové komise se musí dostavit dříve a odejít později o hodně později, kvůli sčítání hlasů.

 „Práce obnáší přípravu volební místnosti, zápisy do volebních seznamů a jejich kontrolu, poskytnutí přenosné volební urny pro imobilní občany v bydlišti a nakonec počítání hlasovacích lístků a ukončovací práce,“

Takže tučný výdělek je…
Za dvoudenní brigádu ve volební komisi je slibován slušný výdělek včetně občerstvení.  A to není vše!!! … ve volební místnosti je stravování pro oba dny voleb zajištěno zdarma (bageta nebo kus kuřete).  Odměna je pozoruhodně (ne)daněna po skončení voleb převodem na účet nebo platbou v hotovosti. Takže kolik, že vám přistane za tak skvělej přivýdělek merglí na účtě???

1107 korun…

CHACHA... A TO SE VYPLATÍ JE TO PŘECI PRO NÁS OBČANY…

…vzhledem k platům politiků a státních zaměstnanců se na volebních otrocích musí šetřit! Otázkou je hoho, koho, stát nažene u dalších voleb…vězně?...nezaměstnané???

Poznámka: Autor se přiznává, že tento článek (ne)psal pod vidinou osobního obohacení byť celá rodina i příbuzenstvo již staletí na volebních seslích sedí. Ale přísahá, že již příště nikdo seslit nebude. Nebude, tečka.

…ale to tvrdí pokaždé…

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Hurka | středa 15.11.2017 7:30 | karma článku: 21,81 | přečteno: 1154x
  • Další články autora

Jan Hurka

Dinosaurům, chutná Fiala…

8.12.2023 v 5:41 | Karma: 18,97

Jan Hurka

Opravdu to opravdu dokázal(i)…

3.11.2023 v 5:45 | Karma: 16,21