ČNB zdroj úpadku občana…

Matadoři Komunismu Rusnok a Dlouhý ruku v ruce při tvorbě žebráků ČNB už podruhé v krátké době zvedá úroky . To je vzhledem k ekonomickým příznivým faktorům pochopitelné, ale bohužel vzhledem k předchozím rozhodnutím, pokroucením

tržního faktoru volného podnikání bank pro strategii poskytování hypoték a půjček pro občany, katastrofální.Pod záminkou ochrany finančního trhu, zákázala centrální banka poskytovat 100 procentních hypoték bez jistiny vkladu až 25 procent vlastních úspor žadatele. Paradoxně vytvořila a nenamlouvejme si, že ne účelově, umělé zadlužení (jak jsem již dříve upozorňoval, uměle prosadila mechanismus zdražení hypoték a tím nutnost občana setrvat u stále zdražujících nájmů pro nemožnost splnit podmínky na hypotéku) žadatelů vyšším rizikem splácení, vyšším úrokem z úvěru. Vtipné což?

O nezávislosti a nestrannosti ČNB a ruky (kdo sype, platí) trhu ... no radši nic.O zaprodávání majetku ČR CIZÍMU KAPITÁLU PRO FINANČNÍ PROPASTNÝ PŘÍJEM OBČANŮ ZEMĚ UŽ HRACHU NA ZEĎ BYLO NAVRHÁNO. A jak se zde cizí kapitál chová  a co vše si dovolí....

Už i světová média si všímají , že máme nejdražší bydlení a stále klesající, koupě(ne)schopnost v Evropě.Stále více a více občanů na bydlení nedosahuje nejen středním mediánem výdělku, ale už i nadstandartním.

Což v žádném případě s žádnou republikou nikde, nikdy, dobře nedopadlo.

Jak opila ČNB národ rohlíkem?...tak názorněji…

…Míč by mohl, prasknout, poklesneli tlak uvnitř míče (pokles úrokových sazeb při 100 procentní hypotéce). ???...toto pozoruhodné tvrzení ochrany trhu samo o sobě postrádá logiky vzhledem k tomu, že do splacení dluhu je předmět závazku majetkem půjčující společnosti.Následuje geniální Proto používejte mýdlové bubliny více vzduchu lépe absorbují (drahá hypotéka plus předražený úvěr na dokrytí plné výše hypotéky). Myslím, že snadno na příkladu chápete, jako já, kde byl zakopán účelově zlatonosný poklad. Nikoliv pro občana a mladé rodiny. Pro ty byl vytvořen tunel v podobě masového hrobu. V okamžiku pohybu úrokových sazeb ČNB, to je masakr. A právě toto národní banka teď tak učinila.

U lidí růst úroků vede i ke změně spotřebitelského chování, protože svůj dluh a půjčky je vyždímají nad své možnosti. Vše je vyjde, ještě dráž. Nebudou, moci tolik utrácet. To má na ekonomiku negativní vliv.

Ekonomiku teď táhnou spotřebitelé víc než investice.Co se stane, když lidé již nedají za splácení dluhu 67-82 procent příjmu ale o x procent více. Co to učiní s ekonomikou. Vydrží?

Neměl by být vytvořen zákon na ochranu ruky trhu, aby se nemohla proměnit účelově v chapadla nenažrané chobotnice jako u nás...?

…No koneckonců byznys s dlužníky a přerozdělování jejich (nejen jejich) majetku zde ekonomicky vylepšuje byznys už od roku 2003…
 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Hurka | pátek 3.11.2017 7:58 | karma článku: 24,00 | přečteno: 606x
  • Další články autora

Jan Hurka

Dinosaurům, chutná Fiala…

8.12.2023 v 5:41 | Karma: 18,97

Jan Hurka

Opravdu to opravdu dokázal(i)…

3.11.2023 v 5:45 | Karma: 16,21