Chcete šetřit? Zahoďte rodinné stříbro!

Ušetříme 120 milionů ročně na zrušeném sportovním centru Dukly. Po válce se komunisté „odvděčili“ západním letcům i východním bojovníkům. Pozavírali je, nebo propustili z armády. Umění, odvaha a zkušenosti frontových bojovníků nikoho nezajímaly.

Teď sice zkušené sportovce „jen“ vyženeme, ale pro jistotu potěšíme malého českého závistivce. Miliony, které nám sportovci ujídali, jistě lépe využijeme k obraně vlasti. Kde jsou ale miliardy mizející v kontraktech. Kolik takových Dukel bychom za ušetřené peníze ročně uživili?

Ministryně Vlasta Parkanová zvolila logiku zvláštní, ale v této zemi účinnou. Vsadila na nižší pudy. Nechci jí připomínat, že „dukláci“ udělali pro slávu této země víc, než celá armáda. Olympijští a světoví vítězové a medailisté - atlet Zátopek, skokan Raška, veslař Kozák, diskaři Daněk a Bugár, oštěpaři Železný a Špotáková, lyžařka Neumannová, desetibojaři Dvořák a Šebrle. Z účetního hlediska se jejich profit do daňového přiznání republiky zahrnout nedá. Až na to, že stamiliony na celé planetě viděly české vlajky a slyšely naši hymnu. Osobně budu na statečný boj Špotákové a Šebrleho vzpomínat ještě za třicet let. Na zpívání ministryně Parkanové jsem raději zapomněl už dnes.

Autor: Petr Hulinský | čtvrtek 20.9.2007 9:44 | karma článku: 22,55 | přečteno: 1356x