Ukradená Bára- dopis z Hradu

Vážený pane doktore, prezident republiky Miloš Zeman pověřil Oddělení styku s veřejností Kanceláře prezidenta republiky odpovědí na Váš dopis ze 14.října 2015,jímž informujete o případu své dcery Barbary 

a upozorňujete na nerespektování soudních rozhodnutí v České republice.

V této souvislosti se otevřeným dopisem obracíte na prezidenta republiky i na ústavní činitele s výzvou k odstranění bezpráví.

V souladu s příslušnými ustanoveními zákona o sociálně – právní ochraně dětí a mezinárodních úmluv týkajících se práv dětí vystupuje v podobných případech za stát ˇUřad pro mezinárodně právní ochranu dětí, který působí jako ústřední orgán ochrany dětí v soukromoprávních věcech s mezinárodním prvkem.Vzhledem k tomu,že úřad je při své práci vázán mlčenlivostí,nemůže prezident republiky posoudit okolnosti,které vedly k rozhodnutí o pobytu Vaší dcery v dětském domově ve Dvoře Králové.

V dopise si stěžujete na postup ředitele ˇUřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí v Brně Judr. Kapitána.Dle Vašeho názoru nerespektuje soudní rozhodnutí,napomáhá matkám k únosu dětí z ciziny,které nemají soudně svěřené do péče, a brání vydání dítěte.

Musím Vám sdělit,že prezident republiky nedisponuje zákonným prostředkem,jenž by mu umožňoval jakkoliv prošetřovat postup správních orgánů,mezi něž orgány sociálně právní ochrany dětí patří.Upozorňuji,že jejich úkolem je v první řadě chránit zájmy dítěte.ˇUřad je podřízen Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR,na které máte možnost se obrátit.

Ačkoliv máte výhrady k práci úřadu,předpokládám, že jste informován o právních aspektech současné situace i o její možném dalším vývoji.Doporučuji další kroky konzultovat se svým právním zástupcem.

Přijměte,prosím mé sdělení s pochopením.

S pozdravem

                                                          Mgr.Martin Hakauf

                                             vedoucí Oddělení styku s veřejností

 

Odpověď Dr.Hulíka Hradu na blogu od 10:00

Autor: Jan Hulik | pátek 4.12.2015 9:00 | karma článku: 9,22 | přečteno: 729x
  • Další články autora

Jan Hulik

,,děti neberem"

4.12.2023 v 9:00 | Karma: 20,81

Jan Hulik

Jindřišky punčochy

12.1.2023 v 12:42 | Karma: 10,83

Jan Hulik

Potkali se u Kolína

9.1.2023 v 14:26 | Karma: 12,11

Jan Hulik

O Maturitě dříve a nyní

23.9.2022 v 10:59 | Karma: 12,25