Kníže nebo jezevec? Už vím, koho volit!

Je na čase přiznat barvu: NEVADÍ MI OPOZIČNÍ SMLOUVA! V době, kdy byla uzavřena, totiž představovala tzv. umění možného, kdy politická situace v České republice díky rozdaným kartám ve volbách nenabízela příliš mnoho jiných a lepších možností.  

VADÍ MI NAOPAK, že se neustále Miloši Zemanovi předhazuje, jak se kvůli opoziční smlouvě rozkradla země a jak tato opoziční smlouva dala příležitost všem tunelářům, korytářům a korupčníkům, aby si nakradli a přiživili se na úkor ostatních. Za to přece nemůže ani Zeman, dokonce ani Klaus. Pokud kdokoliv chce krást a tunelovat, bude k tomu hledat cesty a způsoby, i kdyby vládu vedl Bůh a v čele parlamentu stál papež.

O to více mne udivuje, že nejvíce křičí příznivci druhého prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga. Při tom křiku se mi totiž zdá, že jakoby zapomněli, nebo si nedokázali uvědomit do důsledku, kdo je jejich favorit a na jaké pozici poslední dva roky působí.

Karel Schwarzenberg je totiž místopředseda a druhý muž Nečasovy vlády, která:

  • jednoznačně a prokazatelně neplní své předvolební sliby
  • u občanů se těší historicky minimální důvěře
  • pustila k moci struktury napojené na obchodně politické seskupení Věci veřejné a všichni víme, jak to dopadlo
  • vládne s podivným seskupením Lidem, které neprošlo řádnými volbami, má zřejmě více poslanců než členů, o působení jeho předsedkyně Karoliny Peake na ministerstvu obrany ani nemluvě
  • přemluvila rebelující koaliční poslance ke složení mandátu a následně jim přidělila dobře placené funkce v nejrůznějších dozorčích radách
  • neštítila se schvalovat důležité daňové zákony naší země prostřednictvím hlasu člověka, který byl pár dní po hlasování odsouzen k pěti letům vězení za to, že si řekl o úplatek

Upozorňuji, že nepatřím do tábora příznivců ani jednoho z kandidátů. Kdyby kandidoval Václav Klaus, dostal by můj hlas s největší pravděpodobností on. I když mnozí říkají, že se jedná o volbu menšího zla, nebo že k volbám vůbec nepůjdou, protože netuší, koho volit, já k volbám jít chci. Musím ovšem přiznat, že díky tomu, jak se Miloši Zemanovi předhazuje jeho minulost, aniž by se bral v potaz aktuální stav našeho politického prostředí, na jehož spoluvytváření se podílí i současná vláda, více než Karla Schwarzenberga budu raději volit jezevce z Vysočiny.

Připouštím ale, že mnou zvolený kandidát nakonec nezvítězí a prezidentem se stane ten druhý. Připouštím dokonce také, že svůj názor na poslední chvíli změním a budu nakonec nadcházející pátek volit jinak. Přesto chci výsledek volby respektovat a nový prezident České republiky bude i “mým” prezidentem. Ať jeden, či druhý.

Měli bychom si to ale uvědomit všichni a krotit své emoce v nejrůznějších internetových diskuzích. Jeden z nic to totiž určitě vyhraje!

Autor: Patrik Hujdus | neděle 20.1.2013 16:59 | karma článku: 20,53 | přečteno: 1053x