Hráči Baníku si prostě Bazaly nezaslouží

Asi naštvu hodně Ostraváků, ale stále více si myslím, že v době, kdy chybí peníze na opravy cest, chodníků a nebo třeba ve školství a v dalších oblastech, je naprosto zbytečné, aby město finančně dotovalo stadion Bazaly kvůli fotbalovému týmu, který je na posledním místě tabulky.  

Zrovna tento týden bylo převzetí společnosti Bazaly, a.s., které patří fotbalový stadion ve Slezské Ostravě, na programu ostravských zastupitelů. Ti o něm nakonec ale vůbec nerozhodovali a materiál stáhli dříve, než se začal projednávat. Primátor města požaduje studii, zda-li je možné a hlavně jakým způsobem Bazaly opravit.

Ty chvíle, kdy jsme všichni náš Baníček milovali a radovali se z každého pohybu míče na hřišti, jsou dávno pryč a dnes se při pohledu na utrápené hráče spíše modlíme, aby neprohráli příliš vysoko a nebo alespoň ubránili remízu. A aby maskovaná parta chuligánů v modrobílých šálech vydávající se za fotbalové fanoušky nerozbila na co přijde nebo neudělala jinou ostudu. Nikdy jsem nepatřil ke skalním fanouškům fotbalu na Bazalech. Přesto mě jako ostravského patriota mrzí, když se našemu týmu nedaří. Vždyť už devět zápasů Gabrinus ligy fotbalisté Baníku nezažili, jaké to je vyhrát a po zachráněné loňské sezóně jsou už zase na konci tabulky.

Neumí to? Zapomněli, jak se hraje? Nebo nemají tu správnou motivaci?

Je opravdu na místě při aktuálních výsledcích Baníku jednat o tom, že se nainvestují miliony městských financí do rekonstrukce ostravských Bazalů? Rozhodně si myslím, že sport jako takový včetně nejrůznějších sportovních a tělovýchovných klubů se podporovat musí. Souhlasím také s tím, že na Bazalech má fotbal tradici a chápu, že by bylo pěkné ji zachovat. Ale za jakou cenu? Kolik vlastně stojí “tradice”? Je nutné jen kvůli ní vynakládat desítky milionů z veřejných prostředků?

Jsme na křižovatce a měli bychom se rozhodnout, jak to s Bazaly bude dál. V tuto chvíli mě napadá metoda, se kterou jsme se jako děti setkali asi všichni. Chceš něco? Tak se snaž.

Chcete zachovat Bazaly? Tak makejte, ať nejste poslední. Jinak budete hrát na městském stadionu ve Vítkovicích.

Autor: Patrik Hujdus | sobota 27.10.2012 21:10 | karma článku: 36,08 | přečteno: 6427x