Zápisky žáka třetí třídy Ignáce Krutílka

Dnes jsem byl pověřen zápisem do třídní kroniky, která se používá od loňska podle nové směrnice Evropské unie pro zajištění, aby nedošlo k šikaně ze strany učitelů.

Foto: Idnes.cz

1. hodina – Matematika

Učitelka do výkladu neustále tahala hrušky a jablka. Když uzavřela hodinu tím, že je nikdy nesmíme míchat dohromady, nabyl jsem dojmu, že ona si už něco pomíchala. Nejspíš ráno lahvičky s léky. Felicián Hrozný se poblinkal. Paní učitelka řekla sprosté slovo. Dala mi bonbon, abych nenapsal, jaké.

2. hodina – Přírodověda

Pro Feliciána si přijel jeho tatínek. Felicián mu poblinkal boty. Tatínek řekl „do prdele“ (nedal nic). Brali jsme rozmnožování. Paní učitelka nám vysvětlila, jak se ta místa jmenují ve skutečnosti. Dost nás to překvapilo. Ji také překvapilo, co nového se naučila a napila se z lahvičky, kterou nosí všude sebou pro osvěžení.

3. hodina – Český jazyk

Učitelka začala vyprávět něco o gramatice. Nikotínie Dvořáčková řekla, že nepochopila tu shodu příčesku s přemetem. Paní učitelce asi zase vyschlo v krku, tak se napila a řekla větu, kterou nechápu, tak jsem si ji napsal: „Je vidět, že koníček tvých rodičů na tobě zanechal následky už v embryonálním stádiu.“

Naťukali jsme si učitelčino jméno do googlu a celou hodinu se smáli jejím fotkám z dovolené v Chorvatsku. Táta říkal, že učitelky jsou chudé závistivé zakomplexované krávy. Ta naše mi sebrala Ipod. Naučili jsme se skloňovat slovo polepšovna.

4. hodina – Tělocvik

Paní učitelka chtěla, abychom běhali. 10 dětí trpí dušností, dva mají alergii na prach v tělocvičně a Zachariáš Novotný odmítl sundat svetr, protože mu maminka řekla, že by tak mohl chytnout zápal plic. Učitelka se šla proběhnout sama (dost se motala) a cestou něco mumlala. Mám další bonbon.

5. hodina – Suplovaná

Paní učitelka se ještě nevrátila. Ředitel nám pustil nějakou pravěkou blbost s názvem Obecná škola. Mohl by to být dobrý film, kdyby se povedla dotáhnout do konce aspoň jedna z naťuknutých zápletek – hospoda plná udušených lidí, dítě vysypané z vozíku za kolem rozsekané na kusy, soused, co stále vyhrožuje infarktem to taky bohužel nějak rozchodil, kluci se při seskoku z mostu na vlak trefili, prostě nuda pro prvňáčky. Ještě že tam byla krev aspoň u těch urvaných jazyků. Stejně jsem nějak nepochopil, proč jsme se nemohli dívat na 16. díl Masakru motorovou pilou, jak jsme navrhovali my.

Autor: Zuzana Hubenakova | pondělí 13.1.2014 10:45 | karma článku: 28,51 | přečteno: 1791x
  • Další články autora

Zuzana Hubenakova

Lidl lidem

26.4.2019 v 13:01 | Karma: 44,82

Zuzana Hubenakova

Hommo cestovatelus

16.4.2019 v 8:57 | Karma: 26,16

Zuzana Hubenakova

Proč nemám co do úst

26.3.2019 v 14:20 | Karma: 36,31

Zuzana Hubenakova

Zázračný lék na chřipku

8.2.2019 v 14:45 | Karma: 41,34

Zuzana Hubenakova

Mechanismus automechanismu

14.1.2019 v 11:40 | Karma: 26,79