Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Šokující odhalení

Znáte takové ty upřímné odpovědi u pohovoru na otázku: „Jaké jsou vaše slabé stránky?“ ve smyslu: „Jsem příliš obětavá“. Tak to já preferuji objetí před obětmi. „Upřednostňuji zájmy skupiny nad svými“. To podle mě vypovídá o špatně nastavených prioritách „Nemůžu přestat pracovat, dokud úkol nesplním.“ Tím také netrpím, co se týče ukončení nepříjemných činností (což často s prací souvisí), to mi jde podstatně lépe než jejich započnutí. Přemýšlení o tomto tématu jsem se rozhodla zapsat, a jelikož se známe teprve pár řádků, využiju této příležitosti k malému představení se. Všichni tři mí noví fanoušci to jistě ocení, není-liž pravda.

Začnu zostra – můj vztah k politice. Abychom předešli spekulacím, sklouzne-li můj blog k hodnocení politické situace, komentování mých pocitů při zjištění, jak si stojí naše koruna vůči pětikoruně a jestli jsou politici zlí nehodní lidé nebo jen skupina nešťastných zatoulaných kluků, jako první bod mého programu je předeslání mé politické orientace. Domnívám se, že přešlapovaní z levé nohy na pravou k ničemu nevede, proto volím jednoznačně směr dopředu. Až se krom stran levého a pravého spektra objeví strana, která bude chtít mířit kupředu nebo vzhůru ke hvězdám, probuďte mě. Do té doby tyto řádky beru jako uzavření mé politicko-ekonomické blogerské kariéry.

Můj vztah k náboženství – děsí mě jeho radikální podoba, na druhou stranu ovšem obdivuji počet lajků, co za své působení za ta století získalo. Myslím si, že házet na ženy hadr je škoda a nechci ani pomyslet na to, že bych měla v neděli vstávat a šupajdit na přednášku do kostela, ale věřím, že jsme malí páni a trocha pokory, úcty a sem tam obrácení se k vyšší moci (byť by to pro vás byla maminka, dobrý kamarád nebo flaška vína) občas pomůže najít správnou cestu z potíží.

Můj vztah k vztahům – mí přátelé a rodina jsou mi inspirací, protože přemýšlením o nich a jejich motivaci k těm či onem činům čím dál více rozkrývám sebe sama. Aby to nevyznělo příliš vznešeně, uvedu to na pravou míru – když někoho drbu s někým jiným, zjišťuju, co mi vlastně v životě vadí a čemu se tím pádem chci vyhnout a co mě naopak zajímá, takže to taky zkusím. Samozřejmě pokud dělají oni to samé se mnou – kritizují mě a drbou, nepovažuju jejich konání ani tolik za inspirativní jako spíše šokující a odsouzeníhodné. Také zatímco já ráda dávám nevyžádané rady a dost do lidí vidím, špatně snáším, když se sama o sobě dozvím něco nelichotivého a pokusy vést mě někudy vedou spíš k zablokování. Ale to už tak děti v období vzdoru, puberťáci a já asi máme.

To by byly mé postoje k závažným problémům a teď trocha osobního, abyste nenabyli dojmu, že se navážím jen do chudáka manžela. Například mé řidičské schopnosti. Jsou dny, kdy řídím jako …no jako docela dobře. A pak ty druhé. Oškubala jsem dvěma autům bříška. Vím, že si tímto přiznáním nejspíš zavírám dveře ke kariéře profesionální řidičky kamionu, ale já bych stejně asi nevěděla, co mám dělat na hranici se všemi těmi holkami, co tam nabízejí studenou stravu a teplou náruč.

Vaření používám jako prostředek sebeobrany. Vařím jen těm, u kterých doufám, že mě na základě jiných mých kladů neopustí, nebo těm, kteří už jsou u nás příliš dlouho.

Uklízení v domě přenechám raději někomu, koho to baví. Nějací dobrovolníci?

Co se týče alkoholu - spíše vinná klobása než buřt na pivu.

A furt kecám. A dost přeháním. Někdy jsem už sama sobě otravná, tak si musím říct „už mlč, ženská!“ Tak abych vás taky neotrávila, radši se zase na chvilku odmlčím.

Autor: Zuzana Hubenakova | pátek 15.11.2013 11:03 | karma článku: 20,46 | přečteno: 1497x
  • Další články autora

Zuzana Hubenakova

Lidl lidem

Že v Lidlu nabízejí leccos, třeba i šablonu na úpravu tvaru ochlupení ohanbí (přísahám, že to si nevymýšlím), to mě už nepřekvapí. Nedivila bych se, kdybych tam našla valentýnské balení diamantů (pytel uhlí a léky na trpělivost).

26.4.2019 v 13:01 | Karma: 44,82 | Přečteno: 11856x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Hommo cestovatelus

Jsou tací šílenci, co by klidně řekli, že na dovolenou se jezdí, aby si člověk odpočinul od stresu, děti nabraly čerstvý vzduch do hrudních košíčků a dospělí sílu do dalšího pracovního zápolení.

16.4.2019 v 8:57 | Karma: 26,16 | Přečteno: 1697x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Proč nemám co do úst

Existuje nepřeberné množství písemných materiálů, které podrobně vysvětlují základy zdravého stravování. Během pár minut se dozvíme, jak moc raw je rawhlík, či kolik cukety, sóji a naklíčeného zrní nahradí jeden steak...

26.3.2019 v 14:20 | Karma: 36,31 | Přečteno: 2224x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Zázračný lék na chřipku

Před pár dny mě stihla viróza nepříjemná jak pro chameleona snaha splynout s balením lentilek. Za 38,2 po dvou paralenech jsem byla ráda. Bolelo mě asi všechno, ale to si moc nepamatuju, protože jsem byla z těch horeček dost mimo.

8.2.2019 v 14:45 | Karma: 41,34 | Přečteno: 4494x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Mechanismus automechanismu

Osmého dne, když měl Bůh hotovo, zamyslel se, jak by okořenil prostému lidu život. I stvořil ke své škodolibé potěše ruličky alobalu, které nejdou odmotávat, izolepu, u které nelze najít konec a papírové kapesníky.

14.1.2019 v 11:40 | Karma: 26,79 | Přečteno: 1266x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Manžela šéfky americké Sněmovny napadl kladivem. Kanaďan dostal třicet let

17. května 2024  21:06

Soud v Kalifornii vyměřil trest třiceti let odnětí svobody muži, který v roce 2022 vtrhl do domu...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4401x
Semestra věd lecjakých a členka vědeckého sdružení Pako.

Autorka knih Vstupte bez klepání, Postřehy teplákové bohyně, spoluautorka Deníčku moderního páru, který vznikl ve spolupráci s Dominikem Landsmanem a nově knihy Žena na tahu.

Dobré a tajné zprávy mi můžete zaslat na e-mail: hubenakova.blog@centrum.cz, případně se stavte na facebookovou stánku Vstupte bez klepání.

Seznam rubrik