Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Příklady táhnou – k televizi

Mé děti jsou mi dobrými dětmi (to musím napsat, jinak by mě zmlátily až dorostou do mojí váhové kategorie), můj muž je mi vcelku funkčním mužem. Jelikož o dětech nic špatného napsat nesmím, v pubertě by to jistě využily proti mně, zmíním se o lehkých nesrovnalostech, které dělají mého manžela lidským. Jeho puberta je s námi odjakživa a zjevně nehodlá odejít, takže už se za ta léta jeho hormonů nebojím. A proč jej jeho nesrovnalosti činí lidským? Je to totiž ten otravně dokonalý typ, kterého vám všechny kámošky závidí. Umí vařit, nebojí se práce v domácnosti, u dětí najde konec i začátek a ten dokáže odkalit, donese domů i sem tam nějakou korunu, nijak výrazně se neopíjí (pokud stanovíme jako průměr naši vrchnost, je to vlastně asketa) a je to, čemu se říká rodinný typ. Jenom já tedy vím, jak umí být někdy nedokonalý, ale nikdo mi to nechce věřit. Příklad skandálního chování z posledních dní - koupil mi k snídani koláček, když přece odjakživa snídám slané a hlavně se honosím slovanskými tvářemi, stehny, ale bohužel už i několika slovanskými podbradky. Proto jsem se rozhodla sepsat obžalobu svého manžela.

Tak třeba jeho pravidlo deseti sekund. Nějací vědci z Chytrolínstánu se hluboce zamysleli a zjistili, že bakterie jsou v podstatě líné bytosti. Možná to dělá jejich nízký vzrůst, čert ví. Každopádně podle měření oněch chytrých hlav, spadne-li vám cokoliv na zem a stihnete-li to zvednout do deseti sekund, je to v podstatě čisté. Bakterie vzdálené od vašeho chleba (na zemi se válejícího pochopitelně namazanou stranou dolů) nestihnou doběhnout, ty, které chléb zasáhnul jsou zřejmě omráčené a  ty, které jsou i nakrásně blízko a nedostaly do hlavy kůrkou, uklouznou po máslové stopě. Takže se ničeho nemusíte bát a klidně můžete dokončit stravování. Nikdy mi nikdo nevysvětlil, co se stane s těmi, co žijou na mých všudypřítomně se válejících vlasech, drobcích z předchozího chodu, chumáčcích prachu, které se tak rekordně rychle vytvářejí v každé domácnosti a ostatních věcech, které jsou na tom namazaném chlebu nalepené podle pravidla jedné sekundy. Můj manžel prostě věří vědě bez výhrad.

Dalším jeho nešvarem, vedoucím k mé příliš slovanské postavě je jeho přístup ke sportu. Většinu času, ve kterém se průměrně obtloustlý kancelářský krysák pokouší vyběhat svou nakynulou postavu v posilovně za 7000 Kč měsíčně, můj manžel tráví neustálými činnostmi, které mu umožní v případě útoku ze strany mé nebo jeho sestry otázku „A můžeš mi říct, kdy bych tak jako měl sportovat??“ Vyčerpán naší neskonalou ignorancí a nepochopením vůči jeho pracovním výsledkům pak upadne na gauč a trvá mu dobré čtyři hodiny, než se zase vzpamatuje, ale to už je hluboká noc a pobyt venku je příliš nebezpečný, takže raději zapluje do tepla peřin a sport nechá na jindy. Ovšem tento jeho přístup je velmi nezdravý jak pro jeho, tak pro mé tělo. Já totiž jako dobrá jeho žena chci pochopitelně trávit co nejvíce času se svým mužíčkem. A tudíž věrně sedím vedle něj na gauči a obdivuji jeho mužný profil, nasávám jeho genialitu a sem tam zachytím s povděkem nějakou jeho moudrost, kterou se rozhodne mě obohatit. Samozřejmě nemohu dopustit, aby se stravoval nezdravě, když už se málo hýbe, tak likviduji co nejrychleji všechny nezdravé potraviny, které se dostanou do jeho blízkosti. A odtud ty brady…

Na závěr bych měla malý vzkaz pro všechny, které ho přesto tajně milují – Vodprejskní, viděla jsem ho první!

Autor: Zuzana Hubenakova | čtvrtek 14.11.2013 7:00 | karma článku: 22,13 | přečteno: 1070x
  • Další články autora

Zuzana Hubenakova

Lidl lidem

Že v Lidlu nabízejí leccos, třeba i šablonu na úpravu tvaru ochlupení ohanbí (přísahám, že to si nevymýšlím), to mě už nepřekvapí. Nedivila bych se, kdybych tam našla valentýnské balení diamantů (pytel uhlí a léky na trpělivost).

26.4.2019 v 13:01 | Karma: 44,82 | Přečteno: 11856x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Hommo cestovatelus

Jsou tací šílenci, co by klidně řekli, že na dovolenou se jezdí, aby si člověk odpočinul od stresu, děti nabraly čerstvý vzduch do hrudních košíčků a dospělí sílu do dalšího pracovního zápolení.

16.4.2019 v 8:57 | Karma: 26,16 | Přečteno: 1697x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Proč nemám co do úst

Existuje nepřeberné množství písemných materiálů, které podrobně vysvětlují základy zdravého stravování. Během pár minut se dozvíme, jak moc raw je rawhlík, či kolik cukety, sóji a naklíčeného zrní nahradí jeden steak...

26.3.2019 v 14:20 | Karma: 36,31 | Přečteno: 2224x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Zázračný lék na chřipku

Před pár dny mě stihla viróza nepříjemná jak pro chameleona snaha splynout s balením lentilek. Za 38,2 po dvou paralenech jsem byla ráda. Bolelo mě asi všechno, ale to si moc nepamatuju, protože jsem byla z těch horeček dost mimo.

8.2.2019 v 14:45 | Karma: 41,34 | Přečteno: 4494x | Diskuse| Společnost

Zuzana Hubenakova

Mechanismus automechanismu

Osmého dne, když měl Bůh hotovo, zamyslel se, jak by okořenil prostému lidu život. I stvořil ke své škodolibé potěše ruličky alobalu, které nejdou odmotávat, izolepu, u které nelze najít konec a papírové kapesníky.

14.1.2019 v 11:40 | Karma: 26,79 | Přečteno: 1266x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4401x
Semestra věd lecjakých a členka vědeckého sdružení Pako.

Autorka knih Vstupte bez klepání, Postřehy teplákové bohyně, spoluautorka Deníčku moderního páru, který vznikl ve spolupráci s Dominikem Landsmanem a nově knihy Žena na tahu.

Dobré a tajné zprávy mi můžete zaslat na e-mail: hubenakova.blog@centrum.cz, případně se stavte na facebookovou stánku Vstupte bez klepání.

Seznam rubrik