Opravdu české ženy po třicítce ztrácejí gramotnost?

Před pár dny jsem mezi brouzdáním po mimibazaru a divokou rozpravou o zavařování v myčce s holkama na fejsku nějak omylem narazila na majstrýmový tisk a dost ujetý článek napadající české ženy. Protože jsem feminaristka, nemám jinou možnost, než se k němu vyjádřit. 

www.youcancallmematty.com

Nějaký týpek z OPEC, nebo jak se ta organizace jmenuje, tvrdí, že ženám, jejichž věk se přehoupnul přes třicítku, už se nedají svěřit ani klíče na machršňůře. Údajně kvůli mateřství nemusíme rozvíjet své schopnosti a klesá naše numerologická gramotnost. Na počítači neumíme, nečteme, blbé jsme jak formát denního tisku, zkrátka nejlepší uplatnění by pro nás ten strejda z OPECu asi viděl u králíků. Krmení je tak jediné, co nám jakž takž jde, ale stejně by nás měl raději kontrolovat nějaký geniální český muž.

Nechci být empotenciální, abych nesnížila hodnotu svého prohlášení, ale já říkám, že to ti inteleguáni spočítali blbě. Nesprávně, jsem chtěla říct. Já jsem doma a pečuju o smrady, takže to musím vědět líp, než někdo, kdo dělá do ropy. Pojďme tedy postupně:

               1. Numerologická gramotnost – znám, mám. Vím, že sedmička nosí štěstí, v datu                                  narození je fakt super mít dvojku a ti, co se brali 11. 11. nebo 5. 5. mají mnohem snazší                    život, než lůzři, co si to neumí zařídit.

               2. Počítač – znám, mám. Na fejsko jsem se zaregistrovala sama, na mimáči umím i                              přidat komentáře. Když se mi to zasekne, vyrvu to ze zdi a zase zapnu, případně využiju                    Tesla úder. Takže klídek.

               3. Čtenářská gramotnost – znám, mám. Héj, jako! Když umím psát, asi musím umět číst,                      ne? To je tak, když se každý ťuňťa musí vyjádřit do mýdií.

A jelikož umím číst a sleduju ekonomické i dopravní ukazatele, vím přesně, co za tímhle výplodem chorého, čucháním ropy zregenerovaného mozku, stojí. Dočetla jsem se, že v minulém roce byla nejvíce ze všech zdražena jedna významná komolodita – celer. Všichni víme, na co je celer nejlepší. A kucí, co mají málo celeru, svoji hlavní deprivaci potřebují na někoho svést. A tak si to vybíjejí na nás.

Takže děvčata, zainvestujte, i kdybyste měla zavařit o skleničku patizónu míň. Naperte je celerem, ať nezlobí. Věřte mi, hned jim příjdeme chytřejší, hezčí, milejší a gramofontnější. A oni nám pevnější v kramflecích, názorech a trenýrkách. A o to jde chytrým i blbým holkám stejně, ne?

Autor: Zuzana Hubenakova | neděle 14.9.2014 8:30 | karma článku: 44,55 | přečteno: 19420x
  • Další články autora

Zuzana Hubenakova

Lidl lidem

26.4.2019 v 13:01 | Karma: 44,82

Zuzana Hubenakova

Hommo cestovatelus

16.4.2019 v 8:57 | Karma: 26,16

Zuzana Hubenakova

Proč nemám co do úst

26.3.2019 v 14:20 | Karma: 36,31

Zuzana Hubenakova

Zázračný lék na chřipku

8.2.2019 v 14:45 | Karma: 41,34

Zuzana Hubenakova

Mechanismus automechanismu

14.1.2019 v 11:40 | Karma: 26,79