O českém zdravotnictví

Teda to naše zdravotnictví, to je hrůza, vám povím. Na vlastní kůži pociťuji, jak děsivé následky může mít, když jste mu vydáni napospas.

Dneska mi třeba zdravotnictví zapomnělo připomenout, že si mám vzít ponožky na cestu na cvičení a na chodbě mi byla zima. 

Nebo mojí sousedce v pokoji zdravotnictví schovalo vizitku na jednoho fyzioterapeuta. Zdravotnictví je fakt děsně agresivní, to se nedá vydržet. 

Kromě toho všeho se tu na mě sestry a bratři usmívají, jako by snad byli sourozenci rodní a ne zdravotní. Kdo to kdy viděl, aby na sebe lidi byli příjemní? Kam to takovým stylem dopracujeme?! Začne to tím, že se sestřička chová ohleduplně a skončí nekontrolovatelnými orgiemi s pacienty, ne?!

A to nevíte to nejhorší!!! Po úrazu mě do nemocnice vezla sanitka, protože zdravotnictví nebylo doposud schopno mi postavit nemocnici v dolezové vzdálenosti od branky. Musela jsem se proto na vlastní náklady doplazit domů. 

Vzadu v sanitce se mnou seděl záchranář, který si se mnou klidně povídal, jako bychom spolu pásli husy. Místo aby... Aby... Dělal zdravotnictví. 

A tenhleten tlučhuba, tenhle lajdák a budižkničemu, co si mě klidně ošetřil a odvezl, se nedávno cestou na soukromý výlet zastavil u našeho domu, aby se manžela, kterého zahlédl na zahradě, zeptal, jak se mi daří.

K slzám mě to zdravotnictví dohání! Hnus!

Mezi námi - kuchař není zdravotnictví, aby bylo jasno. Toho z pojmu zdravotnictví vyjímám. Kuchař je buď nadšený nešikovný amatér, kterému maminka příliš často říkala, že je šikovný a může dělat, co se mu zachce, nebo terorista. Ještě jsem se nerozhodla. Kuchař rozhodně není zdravotnictví. Kuchař je nasazený agent z východu, co nás má všechny zničit. 

Naštěstí pro národ u nás v rodině vyrůstá nová generace zdravotníků, kteří budou kvalifikovanou a báječnou náhradou těch momentálních. No posuďte sami:

"O krvinkách já vím všechno. Teda ne úplně všechno, ale hodně. Emča ve školce mi o nich vyprávěla. Existují červené a zelené. A když se ti některá roztrhne, tak se ti něco zlomí. Jako třeba tobě ruka..."

Bude z ní doktorka. To je hotová věc. O doktorech já vím všechno. Teda ne úplně všechno, ale hodně. Hanča v hospodě mi o nich vyprávěla.

Takže nebojte, zdravotnictví bude zachráněno. Ve školce už se na tom maká.

 

Autor: Zuzana Hubenakova | sobota 10.3.2018 13:51 | karma článku: 30,08 | přečteno: 2567x
  • Další články autora

Zuzana Hubenakova

Lidl lidem

26.4.2019 v 13:01 | Karma: 44,82

Zuzana Hubenakova

Hommo cestovatelus

16.4.2019 v 8:57 | Karma: 26,16

Zuzana Hubenakova

Proč nemám co do úst

26.3.2019 v 14:20 | Karma: 36,31

Zuzana Hubenakova

Zázračný lék na chřipku

8.2.2019 v 14:45 | Karma: 41,34

Zuzana Hubenakova

Mechanismus automechanismu

14.1.2019 v 11:40 | Karma: 26,79