Svátek zamilovaných

Dnes je 14. února. To všichni víme. Pokud ne, což mohu považovat za nepochopitelné, alespoň jsme o tomto dni slyšeli. Je den, kdy slaví svátek svatý Valentýn, jinak řečený patron všech zamilovaných. Je 14. února – Svátek zamilovaných.

Svátek sv. ValentýnaInternet

Ovšem, ne všichni jej slaví. Jak jsem četl v titulku jednoho blogu, svátek svatého Valentýna a jeho slavení je považováno za prostoupení amerikanizace do našich životů. Pochopitelně, ne všichni jej slaví z důvodu, že ne všichni jsou nyní zamilovaní a nebo s někým chodí či žijí. Je mi ovšem takovou záhadou, ale nic proti tomu nemám, že Valentýna neslaví ani ti, kteří jsou zadaní, kteří někoho milují. Prostě nemají tu potřebu slavit svátek nějakého Valentýna. Asi.

Já osobně, ač jsem celkem zamilovaný nebo se mi v mém okolí nějaký dívka líbí a zajímám se o ni, nejsem zadaný. Nemám tedy důvod slavit svátek zamilovaných, když s nikým nechodím, tedy nemám někoho druhého s kým bych ten svátek extra slavil. A přiznám se, že je mi to celkem líto.

Je několik způsobů, jak oslavit Valentýna. Své drahé polovičce dát jakkoli najevo, že ji pořád a nepřestáváme milovat. Dávání různých dárků, které jakkoli vyjádří naši lásku k tomu druhému. Dávání polibků pod rozkvetlým stromem. A tak dále. A tak dále.

Každý slaví Valentýna, pokud ho vůbec slaví, po svém.

A každý dává tomu druhému najevo svoji lásku po svém.

Ale ať Valentýna slavíme, či ne a máme k tomu jakékoli pádné důvody, měli bychom těm svým polovičkám, těm svým láskám, jakkoli dát najevo, že je pořád a neustále milujeme. A to nejen na svátek svatého Valentýna (dá se říct, že takového „kasanovu“), ale kdykoli a ve chvílích, kdy to uznáme za vhodné a přijde nám to milé a potěšující.

„Milujme se a množme se!“ jak hlásí slavný slogan. V nejmenším se alespoň mějme rádi, protože, jak praví známé přísloví: „Ve dvou se to lépe táhne!“ ;-)

Přeju všem zamilovaným i těm osamoceným hezkého Valentýna a doufejte, vy nezadaní, že kdykoli se může štěstí obrátit na naši stranu…

Autor: Petr Hrudka | sobota 14.2.2009 13:15 | karma článku: 8,29 | přečteno: 1060x
  • Další články autora

Petr Hrudka

Letní seznámení na baru

12.7.2014 v 15:30 | Karma: 7,45

Petr Hrudka

Den splněných přání

27.7.2013 v 15:30 | Karma: 9,78