Přecházej na vlastní nebezpečí!

Takhle by mohlo vypadat upozornění pro chodce, kteří hodlají přecházet frekventovanou silnici, i přesto, že je přechod – zebra – opravdu viditelně zobrazen. To, co někteří řidiči ukazují při jízdě na silnicích je opravdu nepředstavitelné a někdy to hraničí s normálností…

Hned od začátku chci upozornit, že nejde o všechny řidiče. Někteří jsou opravdu ukáznění a ochotně zastaví komukoli na jakémkoli přechodu. Ať je ten přechod vidět, nebo ne.

Málokdy se, bohužel, stává, že vás pustí hned první auto, které kolem vás projede. Nevím, čím to je. Asi to ty řidiče hned nenapadne, že když vidí nějakého chodce, tak (ihned) musí zastavit a dát chodci přednost.

Zároveň začíná být zajímavé, že někteří řidiči (hlavně, když za volantem sedí muži) zastaví jen podle toho, kdo čeká na přechodu. Buď nějaká sexy třicítka nebo naopak svůdná mladá dívka, která je opravdu k nakousnutí… Tím ovšem dávají řidiči pěkně najevo, jaký mají vkus.

Naopak, jak se zdá, musím pochválit paní a slečny řidičky, o kterých se říká (je jasné), jakmile vidíme za volantem ženskou – no potěš koště!. Ale buďme někdy rádi, že tyto (někdy až přehnaně) opatrné a všímající řidičky zastaví komukoli a kdykoli. Prostě řidičky jsou expertky na dodržování silničních zákonů. Pravým opakem těch šílenců, kteří si nelámají hlavu, zda u přechodu někdo stojí, či ne. Pozdější smutná událost jim opravdu bývá velmi drahá…

Co s tím naděláme? Někdo je holt bystrý a ohleduplný a ochotně zastaví, někdo na to upřímně kašle, a pak se nemusíme divit, kolik takovýchto nehod stoupne během jediného měsíce!

Bohužel…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Hrudka | úterý 2.6.2009 19:31 | karma článku: 10,38 | přečteno: 927x
  • Další články autora

Petr Hrudka

Letní seznámení na baru

12.7.2014 v 15:30 | Karma: 7,45

Petr Hrudka

Den splněných přání

27.7.2013 v 15:30 | Karma: 9,78