Politici nás alespoň rozesmějí. Když už nic jiného!

Na závěr každého dílu svého publicistického pořadu 168 hodin, připraví redaktoři České televize ukázku, kde jsou politici viděni ve vtipných a mnohdy prekérních situacích.

Logo poraduceskatelevize.cz

Například naposledy. Redaktoři ČT měli v plánu udělat v přímém přenosu rozhovor s bývalým předsedou ČSSD a expremiérem Milošem Zemanem, ale zradila je technika, respektive pan Zeman upozorňoval moderátora, aby mluvil nahlas, doslova křičel, aby překřičel hluk v sále, kde se Zeman nacházel, protože přenos ve sluchátku nebyl perfektní. Bylo krásné se na něj (p. Zemana) dívat a sledovat ho, jak problém řeší. Bral ho, jak jinak, s humorem. Dokonce techniku ČT zařadil do třetihor. A vysílání pořadu moderátorka Nora Fridrichová ukončila ještě vtipněji, že otázkou zůstává, co všechno patří do třetihor.

Redaktoři a pracovníci České televize umějí překvapit. A politikové, jak by smet! Zdá se, že těchto videozáznamů je nespočet, protože má pořad 168 hodin vždy, co nabídnout.

Ovšem, jednou přestřelili. Zveřejnili totiž záběry, kdy je natočen prezident Václav Klaus těsně před svým každoročním novoročním projevem k občanům. Byla vidět jeho „rozcvička“ a příprava před vysíláním. Pana prezidenta se toto vysílání dotklo, že při tiskové konferenci po obědě s Mirkem Topolánkem, sdělil novinářům ČT, že za takovéto odvysílání jeho osoby nebude odpovídat na jejich otázky.

A přitom všechno Česká televize myslela dobře. Chtěla totiž tímto způsobem poukázat na skutečnost, že je prezident „taky“ člověk. Ovšem, panu Klausovi se nezdály záběry. A ČT se tedy omluvila.

No. Česká televize všechno myslí dobře! Ať vysílá v této „rubrice“ cokoli a kohokoli. Chce poukázat na skutečnost, že politici „jsou“ také jenom lidi. I když se tak někdy nechovají. Některými záběry se zdá, že chce i své diváky rozesmát, protože to, co politici předvádějí je někdy opravdu k smíchu. Ano, rozesmát, když už nic jiného. V těchto chvílích se můžeme jen kochat legračními záběry na politiky v zajímavých situacích a zapomenout na jiné rozporuplné nešvary, které politici nabízejí při zasedání ve Sněmovně i jinde. A politici si můžou říct známé rčení: „Nikdo není dokonalý!“ A nerozčilovat se pořád nad různými médii v jakém světlu je divákům ukazují. Tak jsou přece vidět!

Autor: Petr Hrudka | úterý 17.3.2009 19:14 | karma článku: 11,36 | přečteno: 893x
  • Další články autora

Petr Hrudka

Letní seznámení na baru

12.7.2014 v 15:30 | Karma: 7,45

Petr Hrudka

Den splněných přání

27.7.2013 v 15:30 | Karma: 9,78