Hollywoodský akčňák po Česku

Minulý týden se v jedné bance stala taková věc. Jeden muž tam přišel, aby si zařídil nějaké ty bankovní záležitosti a vše se rozvinulo tak, že měl v ruce zbraň a vzal si pracovnici banky jako rukojmí.

Zdroj: Týden.cz

Všichni jsme to s napětím sledovali. Někteří z po vzdálí v jedné z přítomných hospod. Další ze svých obýváků, kde dychtili po nejnovějších zprávách v televizi. A jiní až druhý den, kdy se událost objevila v tisku.

Byla to fakt síla a je možný, že bychom klidně hollywoodské filmy, kde by se podobné situace odehrávaly poslali někam, protože na tohle nemají.

Dokonce nechyběli ani odstřelovači, vyjednávači, policisté… Dokonalá scéna známá z nejrůznějších amerických (i německých) akčních thrillerů. Hlavně něco nepokazit. Snažit se, aby všichni vyvázli živí. Kdoví, co se v tu chvíli honilo všem hlavou.

Ale to by nemohli být Češi, kdyby vše nedopadlo dobře. Bohužel, nejen mě napadla tato představa, že by se vše odehrávalo, jak to známe z televize. I zpravodajský server Týden.cz tuto událost okomentoval stylem, že ke klasickému „béčkovému akčnímu filmu nedošlo“. Máme být rádi?

Autor článku řešil případ, že by odstřelovači vykopli skleněné dveře a lupiče by přemohli střelbou. Buďme spíš rádi, že to tak nedopadlo. I v Kobře 11 podobné situace neřeší na stejný brdo. Pokud by to bylo nevyhnutelné, tak by lupiče zneškodnili.

Berme to tak, že jsme mírumilovní lidé (na výjimky) a podobným řešení předcházíme. Policisté nemuseli hned zločince střílet, vše – zájem a sledovanost – zařídila akce sama. Odstřelovači na střechách domů, v sousední hospodě štamgasti, kterým bylo řečeno, ať si dají ještě jedno, že stejně domů nemůžou.

Dá se říct, že můžeme mluvit o klasickém hollywoodském akčním filmu po Česku. Přece je nebudeme kopírovat! Takže se konal happyend, všichni zůstali na živu a lupič si zasloužil to, o co si koledoval. Jen při tom výkupném mohl být trochu originálnější.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Hrudka | pondělí 21.12.2009 10:15 | karma článku: 6,41 | přečteno: 1449x
  • Další články autora

Petr Hrudka

Letní seznámení na baru

12.7.2014 v 15:30 | Karma: 7,45

Petr Hrudka

Den splněných přání

27.7.2013 v 15:30 | Karma: 9,78