Fenomén Facebook – Neodolal jsem

Je o něm slyšet víc, než kdy dřív. Prý slaví páté narozeniny. Je tak oblíbený a populární, že o něm napsali i článek v Magazínu DNES. Proto jsem i já neodolal a i já jsem si založil profil na Facebooku. Teď už o mě neplatí, že „kdo není na Facebooku, jako by nebyl.“ Heč!

Facebook.comInternet

Je tomu tak. I mě na stránkách, dnes již, nejpopulárnějšího internetové serveru Facebook.com, najdete. I já mám na Facebooku profil, jako jiných (podle informací z Magazínu DNES) miliard (zaokrouhleno) lidí.

Proč? Kdybych byl ironický, tak bych na tuhle otázku odpověděl jednoduše, protože nechci patřit mezi dalších pět miliard lidí, o kterých se tvrdí, že když nejsou na Facebooku, jako by nebyli. Ale ironický nejsem, tak tento fakt berte s rezervou.

Jedním z důvodů, proč jsem se registroval je ten, že zkouším něco nového. Pravda, asi jen tak ze srandy jsem se prostě po přečtení článku Jany Ciglerové na Facebook registroval. I přes ta různá upozornění, která si žádají o úsměv. Ztratím soukromí, přijdu o život… A cokoliv dalšího. To u mě snad neplatí, jelikož (zatím) nejsem takovej počítačovej maniak a šílenec, který by na internetu a (nedej bože) Facebooku strávil tři čtvrtě svého životního času denně. No, i když se to bude každým dnem asi zhoršovat. A jsem na to připravenej. Uvidíme, jak rychle se mi budou přidávat přátelé a jak rychle já zas budu žádat tohohle a tamtoho, jestli by si mě nepřidal do přátel.

A když už jsme u těch přátel. To byste nevěřili, kdo je mým úplně prvním přítelem. Hádejte! Můžete třikrát… Kdo by to tak mohl být? Dám nápovědu: asi to musí být takový člověk, kterého většina z vás určitě zná, protože, kdybyste toho člověka neznali, asi bych se tou skutečností nechlubil, že? Ten člověk je mediálně známý. Pokud čtete (pravidelně) fejetony v Lidových novinách a řeknu vám, že jemu patří středa, zaručeně víte, o kom je řeč. Pokud mezi takovéto mediální „magory“ a „intelektuály (nikoho nechci urazit) nepatříte, jistě tohoto člověka znáte především z televize. Spolupracuje totiž no scénáři nováckého českého sitcomu Comeback… Už víte? Je to tak. Tomáš Baldýnský. Můj první přítel, tedy člověk, kterého jsem si přidal do svých přátel, na Facebooku je tento novinář, publicista a kdoví co ještě.

Facebook.com je dnes prostě fenomén. Není snad nikdo, kdo by o něm alespoň trochu neslyšel. A trochu s nadsázkou řeknu, že není snad nikdo, kdo by na Facebooku neměl svůj profil. I když si můžu tipnout ze svých přátel z reálného života, že právě tenhleten profil na Facebooku nemá…

No, dneska si prostě na Facebook musíme zvyknout. I na fakt, že nějakou dobu bude nazýván za nejpopulárnější internetový server a na další komunikační prostředky typu: MySpace, LinkedIn nebo tradiční „ajsko“ (pro nezasvěcence ICQ)…

Autor: Petr Hrudka | čtvrtek 19.2.2009 16:31 | karma článku: 9,12 | přečteno: 1358x
  • Další články autora

Petr Hrudka

Letní seznámení na baru

12.7.2014 v 15:30 | Karma: 7,45

Petr Hrudka

Den splněných přání

27.7.2013 v 15:30 | Karma: 9,78