Celé Česko žije Madonnou. Český Kabát zůstává v pozadí

Pomalu se blíží jeden z největších koncertů u nás, alespoň se to očekává. Už podruhé naši malou zemičku navštíví jedna z nejúspěšnějších a zároveň nejkontroverznějších zpěvaček pop-music. Máte pravdu, řeč je o Madonně.

Zdroj: Google.cz

Kvůli jejímu koncertu, naplánovaném na čtvrtek 13. srpna, začíná být velký humbuk. Jednak kvůli tomu, že je Madonna „královna popu“, a jednak, že je opravdu ta nejkontroverznější zpěvačkou, jako svět poznal. A není divu. Nabízí se tu hned několik jejích provokací: při udělování cen MTV v roce 2003 se vášnivě políbila s kolegyní Britney Spears, při svém turné Blond Ambition z roku 1990 srší provokativním sexuálním „harašením“, které si vysloužilo pokárání od papeže, a tak můžeme jen pokračovat.

Madonniný život je plný zvratů a překvapení. Ač sama adoptuje děti z Afriky, které samozřejmě nejsou jen tak, do jejího života se zapsaly hned dav rozvody: s hercem Seanem Pennem a s režisérem Guyem Ritchiem.

Ale proč to všechno dělá? Ač sama prohlašuje, že je věřící (pochází z křesťanské rodiny), přihlásila se dokonce k židovské víře, kdy přijala jméno Esther, zároveň její bombastické koncerty zaplňují provokace jednu za druhou.

Ale i přes všechny její zápory, jak uvádí sobotní příloha Scéna, která Madonně věnovala své dvě strany (časopis Týden jí věnuje rubriku Téma, zahrnující sedm stran), existují i hned patnáct důvodů, proč ji zbožňovat. Vypíchněme ty nejvíc zasloužilé: ač na svůj věk je stále čilá a na koncertech se místy chová jako mladice, prodej jejích desek vyslouží hudební společnosti miliardy dolarů, díky ní tu máme i jiné, nové průkopnice, hudebního showbyznysu (od Britney Spears, která se nedávno propadla na dno, přes slavnou Beyoncé, až po novou, mladou, generaci v čele Lady Gaga), zaslouženě se věnuje bojům proti AIDS…

Madonna dokáže svými provokativními, ale zároveň velmi oblíbenými koncerty po celém světě, probourat nejrůznější tabu.

Ale, aby tento článek nebyl jen o Madonně, společně s jejím koncertem, odehrávající se v přírodním amfiteátru Chodov, se pomalu, ale jistě, blíží koncert jedny nejúspěšnějších kapel v Česku. Nyní je řeč o rockovém Kabátu. Jejich pořadatelé si totiž slibují, že pořádaný koncert skoro o měsíc později u pražského letohrádku Hvězda, se stane jedním z největších koncertů českých kapel všech dob. Nechci být skeptický, ale divil bych se, kdyby na Kabáty, které poslouchají blondýnky ve skříni, přišlo víc lidí, než na světovou „královnu“ Madonnu. Opomeneme cenu vstupenek, ale jde o velký rozdíl. Madonna je slavnější (známá po celém světě) a Kabáti (jako jejich kolegové) totálně propadli v evropské hudební soutěži Eurovision Song Contest.

Nechme tedy vše v náhodě a nechme se překvapit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Hrudka | pondělí 10.8.2009 12:31 | karma článku: 8,37 | přečteno: 1365x
  • Další články autora

Petr Hrudka

Letní seznámení na baru

12.7.2014 v 15:30 | Karma: 7,45

Petr Hrudka

Den splněných přání

27.7.2013 v 15:30 | Karma: 9,78