Alespoň něčím to naše město žije

Zarytě prohlašuju, nebo si to alespoň myslím, že naše město a jeho pořádání kulturních akcí vymírá, respektive, pokud se tady alespoň za čas pořádají kulturní akce, které bývají naší tradicí, stojí za nic.

Symbol metaluZdroj: Google.cz

Víte, oni ti naši jaroměřští obyvatelé jsou celkem nudní, suší. Většina těch suchých akcí, které se u nás každoročně pořádají jsou mezi cukru. Prostě to není ono. Lidi přijdou, poslechnou si nudné písničky, pobudou a zas odejdou. Každoroční stereotyp.

Buďme ovšem my, ti, kteří by stáli za pořádnou zábavu a případnou megashow, rádi, že sem občas přijedou známé celebrity. Jednou na jakési Letní hry, které jsou takřka jen k tomu, abychom měli jedinečnou možnost potkat „na vlastní oči“ svůj idol, podruhé již tradiční metalový festival v sousední pevnosti Josefov, kdy to bývá v jeho časech právě v Josefově (městě, kde snad tři čtvrtinu obyvatel zahrnují Romové) velmi krušné, a potřetí, což znamená jen „občas“ naše malé východočeské městečko navštíví nějaký ten zpěvák. Popřípadě navštíví známější a navštěvovanější okolí.

Tím naše kulturní akce končí… Možná tu byly časy, kdy to celkem stálo za to, ale dnes…

A máme být rádi alespoň za ten metalový festival Brutal Assault? Vždyť v tu dobu k nám zajedou fanoušci i toho nejtvrdšího metalu všeho druhu. Vždyť se mezi nimi mohou nalézt ti, kteří Romy nemají příliš v lásce, respektive možná Romové nemají příliš v lásce metalisty.

A jak tedy vypadají ony festivalové josefovské dny plné nejtvrdšího a nejhlasitějšího metalu? Na ulicích uvidíte nezvyklý počet jeho fanoušků, kteří se dají poznat lehce – jsou oblečeni celí v černým… A celkem v širém okolí josefovské pevnosti bývá rušno, jelikož se sem každoročně (letos už podruhé) na festival sjíždí až deset tisíc metalových fandů takřka z celého světa.

Přiznám se, že i když nepatřím k horlivým fanouškům tohoto druhu hudby, tak trochu jsem za festival rád. Alespoň něčím to naše milé, malé a před lety možná i trochu známé městečko žije…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Hrudka | úterý 11.8.2009 13:42 | karma článku: 12,88 | přečteno: 2048x
  • Další články autora

Petr Hrudka

Letní seznámení na baru

12.7.2014 v 15:30 | Karma: 7,45

Petr Hrudka

Den splněných přání

27.7.2013 v 15:30 | Karma: 9,78