Neposkvrněné Srdce Panny Marie

Tak, jako první pátky jsou spojeny s úctou k Nejsvětějšímu Srdci Ježíšovu, tak zase o prvních sobotách si připomínáme Neposkvrněné Srdce Panny Marie.

Srdce je symbolem lásky. Máme v úctě Ježíšovo Srdce, protože nám připomíná Boží lásku k nám. Stejně máme v úctě i Srdce jeho matky Panny Marie. K této úctě nás vede přesvědčení, že matka a syn patří k sobě.

Navíc Panna Maria není pouze Ježíšovou matkou, ale je Matkou nás všech, protože Ježíš, před tím než umřel na kříži, ji dal za Matku všem lidem. Jsme přesvědčeni o tom, že každá matka své děti miluje a chce pro ně jen to nejlepší. Stejné to jei s Marií. Je tu však jeden důležitý rozdíl: Panny Marie, protože se měla stát matkou Božího Syna, se nedotkl nikdy žádný hřích. Každý člověk se rodí v tzv. dědičném hříchu. Je to stav, kdy se náš život míjí s životem Božím. Tento nedostatek napravuje křest. Matka Boží od první chvíle své existence byla tohoto nedostatku uchráněna. Říkáme tomu Neposkvrněné Početí.

Kvůli tomu je její Srdce naprosto čisté. Proto je její láska naprosto dokonalá a můžeme se na ni stoprocentně spolehnout. Tam, kde naše matky mohou přece jen selhat, protože mají své limity, ona neselže. Tuto skutečnost lidé tak nějak věděli už hodně dávno. Proto Marii svěřovali do ochrany sebe i své děti. Ježíš nám ji dal za Matku, aby nás chránila ode všech nebezpečí, které nás mohou v životě na cestě k němu potkat. Jejím úkolem je dovést nás do Boží náruče. Proto se nemusíme bát a můžeme se svěřit do její mateřské péče. Do ochrany její lásky, která je spojena s láskou Boží.

Modlitba, kterou se můžeme svěřit do ochrany Panny Marie

Panno Maria, Matko Boží, zasvěcuji se tvému Neposkvrněnému Srdci se vším, co mám. Přijmi mě pod svou mateřskou ochranu. Ochraň mě před každým nebezpečím. Pomáhej mi přemáhat pokušení, která mě svádí ke zlému, abych si zachoval čistotu těla i duše. Tvé Neposkvrněné Srdce ať je mým útočištěm a cestou, která vede k Bohu. Vypros mi potřebnou milost, abych se z lásky k Pánu Ježíši často modlil a obětoval za obrácení hříšníků a na usmíření tvého Srdce, které bylo uráženo tolika hříchy. Ve spojení s tebou chci žít v dokonalé jednotě a oddanosti k Nejsvětější Trojici. Věřím v ni, klaním se jí a miluji ji. Amen.

Autor: Pavel Hruban | sobota 5.9.2015 9:44 | karma článku: 16,90 | přečteno: 605x
  • Další články autora

Pavel Hruban

Podobenství o dělnících na vinici

26.2.2020 v 11:09 | Karma: 12,55

Pavel Hruban

Myšlenky o Panně Marii

14.8.2019 v 12:12 | Karma: 17,84

Pavel Hruban

Podmínky následování Krista

8.8.2019 v 9:21 | Karma: 12,11

Pavel Hruban

O spoléhání se na Boha

7.8.2019 v 14:31 | Karma: 12,44

Pavel Hruban

Velikonoční třídení

17.4.2019 v 22:12 | Karma: 5,92